Nyheder og SamfundMiljø

Skadelige stoffer

Hver dag bliver folk udsat for tusindvis af forskellige kemikalier. Mange er bekymrede for deres helbred og forsøge at finde svaret på spørgsmålet: hvilke der er farlige, og om de forårsage kræft eller andre problemer? Men vi bør ikke behandle dette problem kun på grund af den mulige indvirkning på miljøet af farlige industrier, da der er risici forbundet med forkert ernæring, selvmedicinering, og andre adfærdsmæssige faktorer. For eksempel er spiseligt salt (formel hendes NaCl) anvendes i daglige mad. Men hun, i overensstemmelse med gældende regler, henviser til III klasse af fare. En ethylen (dens kemiske formel er C2H4) er mindre skadeligt stof indeholdt i fareklasse IV. Så efter alt at omfatte begreber som skadelige stoffer og disses klassifikation? Hvad de er installeret dokumenterne?

Svarene på disse spørgsmål er givet af GOST 12.1.007-77 *. Skadelige stoffer - er kemiske forbindelser, der på grund af overtrædelser af sikkerhedskrav kan forårsage (ved kontakt med det menneskelige legeme), sundhedsproblemer, erhvervssygdomme eller arbejdsulykker. Alle disse problemer er som regel opdaget under processen af deres virkninger eller langsigtede perioder af livet, og selv i de efterfølgende generationer. Også standard sæt (afhængig af graden af indflydelse på den menneskelige krop) for forskellige kemikalier i råvarer, mellemprodukter, produkter og affald, i alle fire risikoklasser. Således alle skadelige stoffer typisk er ekstremt farlige (I klasse), yderst farlige (II-kvalitet), moderat farligt (III klasse) eller lav risiko (IV klasse).

Gradation produceres i processen med at sammenligne de faktiske værdier med de normative værdier for specifikke indikatorer. Disse indbefatter grænseværdi (luften i arbejdsområdet) koncentrationen af skadelige stoffer, den gennemsnitlige letale dosis hvis den træder ind i maven, den gennemsnitlige dødelige dosis for dermal, gennemsnitlige dødelige koncentration til bearbejdning zone luft, og koefficienten af den mulige forgiftning ved indånding zoner af akut og kronisk handlinger. Således fareklasse af skadelige stoffer, ifølge en betinget værdi, der bruges til klassificering af potentielt farlige kemikalier.

af MPC i luften af industribygninger og klassen af fare, er anført i bilag 2 til nummer GOST 12.1.005-88 for mere end 1.300 poster. En endnu større mængde lignende oplysninger kan findes i de hygiejniske standarder GN 2.2.5.1313-03. Det er nyttigt at fremhæve nogle af de stoffer, og i den forbindelse er det hensigtsmæssigt at erindre den negative rolle forkert ensidig kost og farerne ved rygning (både aktive og for passive rygere). Fordi tobaksrøgen indeholder skadelige stoffer som benzopyren, carbonmonoxid, nikotin, kønrøg og andre. Til sammenligning er det nødvendigt at overveje MPC og faren for visse klasser af kemiske forbindelser, der kommer ind i menneskekroppen, når man tager lægemidler med fødevarer eller som følge af rygning:

  • benzopyren - 0,00015 mg / m3, I klasse;
  • nicotinamid (vitamin PP) - 1 mg / m3, II klasse;
  • kønrøg - 20 mg / DI3, III klasse;
  • carbonmonoxid (kulilte) - 20 mg / DI3, III klasse;
  • natriumchlorid (bordsalt) - 5 mg / m3, III klasse;
  • oxalsyre (ethandicarboxylsyre) syre - 5 mg / m3, III klasse;
  • Ethylen - 100 mg / m3, IV klasse.

Naturligvis vitamin PP, salt og oxalsyre er mere farlige stoffer til mennesker end kemikalie ethylen, som produceres i stor skala produktion og tjener som et råmateriale til polyethylen (en film af det, emballering og andre nyttige produkter). Der bør lægges vægt på farerne ved:

  1. Med underernæring. Et illustrativt eksempel - oxalsyre. MPC for reservoirer er 0,5 mg / dm3. Det indeholder en masse i roer (0,61%), grønne løg (1,48%), persille (1,70%), spinat (0,97%), rabarber (0,75%). Hvis i kosten indbefatter halv roer (rodvægt 300 g), den humane krop får således ca. 1 g oxalsyre. Dødelig dosis ifølge nogle data, anses det 5g indtagelse.
  2. Med rygning. Hvert halve sekunder på grund af sygdomme relateret til rygning, verden er ved at dø for én person - er WHO-data. Samtidig observerede årlige stigning i dødeligheden. Det i 2020 forventes af det store antal vil fordoble og nå 10 millioner. Om året.

Det er indlysende, at de skadelige stoffer ind i kroppen, ikke kun på grund af ugunstige miljøforhold, som fremhævet i mange medier, men også på grund af det irrationelle menneskelige adfærd. På trods af de muligheder for adgang til nyttige oplysninger, folk stadig ikke spise, ryge, drikke alkohol eller narkotika. Kun forstår risikoen ved at oprette en afbalanceret kost og opgive dårlige vaner, kan i høj grad reducere virkningen af skadelige stoffer på kroppen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.