Nyheder og SamfundMiljø

Skovrydning - skovspørgsmål. Skovrydning - miljøproblem. Skov - lungerne af planeten

Det har længe været videnskabsfolk taler om de skadelige virkninger af den teknologiske udvikling på miljøet. Klimaændringer, smeltende is, reducere kvaliteten af drikkevand er meget negativ indvirkning på folks liv. Miljøfolk rundt om i verden i lang tid slår alarm om forurening og ødelæggelse af naturen. Et af de store miljøproblemer er afskovning. Forest problemer kan ses især i de civiliserede lande. Miljøfolk mener, at skovrydning fører til mange negative konsekvenser for Jorden og mennesker. Uden skove vil der være noget liv på Jorden, er det nødvendigt at forstå dem, der påvirker deres bevarelse. Imidlertid har træ længe været en handelsvare, der er dyrt. Og så problemet med skovrydning opnås med en sådan vanskelighed. Måske folk bare ikke klar over, at hele deres liv afhænger af dette økosystem. Selvom alle længe har æret skoven, ofte giver det en magisk funktion. Han var forsørger og livgivende kraft af naturen personificeret. Elskede ham, træerne er behandlet med omhu, og de svarede til vores forfædre i det samme.

Skovene af planeten

I alle lande, massiv skovrydning udført i alle hjørner af verden. skov problem er, at med den ødelæggelse af træer dræbt mange flere arter af planter og dyr. Forstyrret den økologiske balance i naturen. Efter skoven - det er ikke kun træerne. Denne harmoniske økosystem, baseret på interaktionen af mange arter af flora og fauna. Ud over de træer, af stor betydning i sin eksistens har buske, urteagtige planter, lav, insekter, dyr og endda mikroorganismer. Trods masse skovrydning, stadig dækket af skov omkring 30% af landarealet. Dette er mere end 4 milliarder hektar jord. Mere end halvdelen af dem - det er regnskove. Men af stor betydning i økologi af planeten spiller godt og nord, især nåletræer arrays. Den rigeste land i verden af grønne områder - er Finland og Canada. I Rusland er der omkring 25% af verdens reserver skov. Mindst af alle de resterende træer i Europa. skove nu indtager kun en tredjedel af sit område, selv om der i oldtiden var det helt dækket med træer. Og for eksempel i England de næsten væk, kun 6% af jorden overgivet til parker og plantager.

regnskove

De optager mere end halvdelen af område af grønne plantager. Forskerne anslår, at der er omkring 80% af arterne af dyr, der kan aflives uden den sædvanlige økosystem. Men skovrydning af tropiske skove nu fremskyndes. I nogle regioner, såsom Vestafrika eller Madagaskar, allerede har mistet omkring 90% af skoven. Katastrofale Situationen i Sydamerika, hvor mere end 40% fælde træer. Problem regnskov - det er ikke kun de lande, hvor de er placeret. Ødelæggelse af sådan en bred vifte føre til miljøkatastrofe. Efter alt, er det vanskeligt at vurdere den rolle, som skovene spiller i livet i menneskeheden. Derfor er forskere over hele verden slår alarm.

Værdien af skove

 1. Det giver menneskeheden med ilt. Det er ikke tilfældigt sige, at skoven - lungerne af planeten. Og han ikke kun producerer ilt, men også absorberer noget af den kemiske forurening, rense luften. Klogt organiseret økosystem akkumuleres kulstof, vigtig for eksistensen af liv på Jorden. Det hjælper også til at forhindre drivhuseffekten, der i stigende grad truet af naturen.
 2. Skoven beskytter det omkringliggende område fra de stærke temperaturændringer, nattefrost, som positivt påvirker landbruget tilstand. Forskere har fundet, at klimaet er mildere, hvor det meste af området er bevokset med træer.
 3. Forest Fordele afgrøde er stadig i det faktum, at det beskytter jorden mod at blive skyllet væk af vinden drivgarn, jordskred og mudderskred. Territory, tilgroede træer, forhindre sand indgreb.
 4. Træ spiller en vigtig rolle i vandkredsløbet. Det handler ikke kun filtrerer det og gemmer det i jorden, men også hjælper i foråret under oversvømmelserne fyldt med vandløb og floder, forhindrer vandmætning områder. Skoven er med til at opretholde det niveau af grundvandet og forhindrer oversvømmelser. Absorption af fugt fra rødderne i jorden og intensiv fordampning det efterlader hjælper med at undgå tørke.

Brugen af skovene til menneskelig empowerment

Grønne områder er vigtigt for en person, ikke kun fordi, at regulere vandets kredsløb og give alle levende ting med ilt. I skoven er der omkring en hundrede frugt og bær træer og buske, samt nødder, mere end 200 arter af spiselige og lægeurter og svampe. Der produceres et antal dyr, fx sable, en mår, ryper eller protein. Men mest af alt en person har brug for træet. Det er på grund af dette er der skovrydning. skov problem er, at hele økosystemet omkommer på grund af manglende træer. Så hvorfor mennesket har brug for en tømmer?

 1. Først og fremmest, er det helt sikkert at bygge. For eksempel, indtil nu næsten alle husene i landsbyerne Sibirien, bygget af træ. På trods af fremkomsten af moderne byggematerialer, anses den for at være den bedste. Af træ også gøre møbler, gulve, vinduer og døre.
 2. Træ er meget involveret i jernbanesektoren. Desuden de fleste sveller lavet af det, er det bruges til at lave biler og broer.
 3. Det har længe været betragtet som den bedste træ materiale inden for skibsbygning.
 4. Træ og uundværlig i den kemiske industri: derfra, terpentin, acetone, eddike, gummi, alkohol, gødning, plast. Det bruges i garvning og farvning industrier.
 5. For mange hundrede år træet - er det eneste materiale til papirproduktion. Nu er det årligt efterlade millioner af kubikmeter.
 6. En meget stor mængde træ er stadig bruges som brændstof.
 7. I alt mere end 20.000 essentielle menneskelige ting lavet af træ. For eksempel tekstiler, legetøj, musikinstrumenter eller sportsudstyr.

Skovrydning

Forest problemer opstår, når det ikke er markeret, ofte ulovligt. Efter alt, har det længe været fældet skove. Og næsten to tredjedele af alle træer forsvandt fra jordens overflade for 10.000 års menneskelig eksistens. Især en masse af stål til at skære ned i skoven i middelalderen, når det var påkrævet mere og mere plads til byggeri og landbrugsjord. Og nu hvert år ødelagt omkring 13 millioner hektar skov, og næsten halvdelen af dem - steder hvor aldrig var gået før. Hvorfor fælde skoven?

 • for at gøre plads til opførelsen (til den voksende befolkning af Jorden er forpligtet til at bygge nye byer);
 • som i oldtiden, når hugge brænde skråstreg og brænde landbrug, frigøre plads til dyrkning;
 • udvikling husdyr kræver mere plads til græsning;
 • skove ofte forstyrre udvinding af mineraler, så nødvendig for menneskeheden til den tekniske udvikling;
 • og endelig, træet nu - en meget værdifuld handelsvare, der anvendes i mange industrier.

Hvilket træ kan skæres ned

Det har længe været forsvundet skove har tiltrukket sig opmærksomhed fra forskere. Andre stater forsøger at en eller anden måde at regulere denne proces. Alle skove blev inddelt i tre grupper:

 1. Forbudt skæring. Det er de skove, som er meget vigtige for at sikre den økologiske balance i verden. De udfører vandbesparelser eller pochvoohrannye funktion. Oftest er disse skove beskyttes og kommer i forskellige reserver, nationalparker og dyreliv helligdomme. Til fældning af træer i en skov giver strafansvar.
 2. Skove Begrænset drift. De er placeret i tæt befolkede områder, og også udføre vigtige funktioner. Selv om dette er det sted, hvor lov delvis skovrydning. Den miljømæssige problem er opstået på grund af det faktum, at disse områder ofte fældet træ ud over foranstaltning. Med forbehold fældning, såsom sanitære formål, ødelægger sunde værdifulde sorter af træer til salg. En sådan ulovlig skovhugst er meget almindeligt i Rusland. Problemet forværres af det faktum, at vores skov er meget værdsat i udlandet, og for ham at betale en masse penge.
 3. Produktion skove, plantet specielt til træ. De er skåret helt, og derefter plantet igen.

Former for skovrydning

I de fleste stater, skov spørgsmål er af interesse for mange forskere og regeringsrepræsentanter. Derfor på det lovgivningsmæssige plan, der er begrænset clearance. Men det faktum, at der ofte er det udført ulovligt. Og selv om det anses krybskytteri straffes med store bøder eller fængsel, masseødelæggelse af skovene til overskud vokser stadig. For eksempel, skovrydning i Rusland med næsten 80% gennemført ulovligt. Desuden er træ primært sælges i udlandet. Og hvad er de typer af logning er den officielle?

 1. Den såkaldte fældning. Fjernet samtidig "moden skov", værdifulde træer, der er nødvendige for industrien og byggeriet. Denne hytte er fast (som kun kan gennemføres i den gamle skov), prøveudtagning (når eksperterne, hvad træer kan skæres ned) og gradvis.
 2. Udtynding planterne. I dette tilfælde er umodne træer fældet, forhindrer væksten af værdifulde arter. Unge planter er ofte taget væk fra andre træer næringsstoffer og fugt.
 3. Integreret skæring når nogen hjemmeside helt fri for vegetation. Dette kan være påkrævet under opførelsen og udlægning af veje, el-ledninger, eller når du har brug for at gøre plads til græs og landbrugsjord.
 4. Sanitet skære mindst skade på skoven. Tværtimod det heler. I dette tilfælde skæres ned kun syge og beskadigede planter. For eksempel påvirkes af brand, brudt eller kontamineret storm svamp.

Hvad skade gør skovrydning

Den økologiske problem forsvinden såkaldte "lunger" af planeten er allerede bekymrer mange. De fleste mennesker tror, at det truer med at sænke ilt reserver. Dette er så, men det er ikke det største problem. Slående den skala, der er nu accepteret skovrydning. Stock tidligere skovområder satellit hjælper til at visualisere situationen. Hvad kan det føre:

 • nedbrudt skov økosystem, forsvinde, mange arter af flora og fauna;
 • at reducere mængden af træ og plante mangfoldighed fører til en forringelse af livskvaliteten for de fleste mennesker;
 • Det forøger mængden af carbondioxid, hvilket fører til drivhuseffekten;
 • træer længere beskytte jorden (eluering toplag fører til dannelsen af kløfter, og sænkning af grundvandsspejlet er årsag til ørkener);
 • jordfugtighed stiger, fordi der er dannet moser;
 • forskere mener, at bortfaldet af træerne på skråningerne, der fører til den hurtige afsmeltning af gletschere.

Ifølge forskernes beregninger, skovrydning bringer globale økonomiske tab på 5 billioner dollars om året.

Som skove fjernes?

Hvordan er skovrydningen? Foto område hvor logning fandt sted for nylig, er en uskøn udseende: nøgen område, næsten blottet for vegetation, træstubbe, pletter ildsteder og bar jord strimler. Hvordan skete det? Kaldet "cutting" bevaret fra de tidspunkter, hvor træerne er skåret ned med en økse. Nu, dette gøres ved hjælp af motorsave. Efter et træ faldt på jorden, hugget lemmer og brændt. Bare kuffert næsten øjeblikkeligt taget væk. Og flytte det til rummet transport portage, traileren til traktoren. Derfor er den resterende bånd af nøgne jord med et revet ud og ødelagde vegetation underskov. Det ødelagde således de unge skud, som kunne genoplive skoven. På dette tidspunkt fuldstændig bragt den økologiske balance og skabe andre betingelser for vegetation.

Hvad sker der efter fældning

På det åbne rum er helt forskellige betingelser. Så den nye skov vokser kun, hvis skæreområdet er ikke særlig stor. Hvad forhindrer unge planter får stærkere:

 • Ændring af lysniveauer. Disse planter underskov, der bruges til at leve i skyggerne, dø.
 • En anden temperatur. Uden beskyttelse af træerne der er en skarp udsving i temperaturer, hyppige nattefrost. Det fører også til døden for mange planter.
 • Stigningen i jordens fugtighed kan medføre vandmætning. En vind blæser fugt fra bladene af unge vækst ikke giver dem mulighed for at udvikle sig normalt.
 • Bortvisnen rødder og nedbrydning af skov kuld frigive en masse af kvælstofforbindelser, der beriger jorden. Men føler, at det er bedre at de planter, der har brug netop sådanne mineraler. Den hurtigste måde at lysninger dyrke hindbær eller rose-veludviklede skud af birk eller pil. Derfor genoprettelse af løvskov er hurtig, hvis en person ikke blander sig i denne proces. Men efter opskæring nåletræer vokser meget dårligt, fordi de formerer sig ved frø, for hvilke der ikke findes normale betingelser for udvikling. Disse negative effekter har skovrydning. At løse problemet - hvad er det?

Adresse skovrydning

Økologer foreslå mange måder at spare skove. Her er nogle af dem:

 • overgangen fra papir til elektronisk, genbrug af papir og separat indsamling af affald vil reducere brugen af træ til papirproduktion;
 • etablering af skov gårde, som vil blive dyrket træer af værdifulde arter, med den mindste af voksende tid;
 • et forbud mod fældning i beskyttede områder og afstraffelse af det;
 • øge statens afgift på eksport af træ til udlandet for at gøre det urentabelt.

Skovrydning er endnu ikke beskæftiger sig med den fælles mand. Men mange af de problemer, der er forbundet med dette. Når alle folk vil forstå, hvad skoven giver dem et normalt liv, måske vil de være mere forsigtige med træerne. Hver person kan bidrage til en genoplivning af verdens skove, der vil plante mindst ét træ.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.