SundhedKosttilskud og vitaminer

Vandopløselige vitaminer: generelle egenskaber.

Vitaminer - en gruppe af lavmolekylært biosoedineny forskellig kemisk natur, som er nødvendige for eksistensen af en levende organisme i meget lave koncentrationer sammenlignet med basale fødevarer. Den primære kilde til vitaminer i de fleste tilfælde, er planter. Vandopløselige vitaminer i mennesker og dyr fodret med mad.

Det fuldstændige fravær af vitaminer i den menneskelige kost eller fordeling af de processer af assimilation fører til udvikling af vitaminmangel, mangel på vitaminer i fødevarer provokerer hypovitaminose, overdrevne mængder - hypervitaminose. Dette negativt påvirker størstedelen af metaboliske reaktioner, fører til inhibering af vækst og udviklingsprocesser, reduceret immunologisk resistens.

Fedt- og vandopløselige vitaminer er regulatorer af metabolisme. Af de mange vitaminer syntetiseres i kroppen enzymer - biokatalysatorer ved hjælp af hvilke reaktionen gennemføres metabolisme. Hypo- og beriberi kan være forårsaget af at der i fødevarer antivitamin - strukturelle analoger af vitaminer: vitaminer de fortrænger fra specifikke metaboliske reaktioner og er ikke i stand til at udføre deres funktioner. Yderligere kan antivitamin være forbindelser, som inaktiverer vitaminer, opdele dem i simpel stof eller danner med vitaminer kemisk inaktive komplekser.

Der er flere klassificeringer af vitaminer. Den vigtigste af dem er fysisk og kemisk. Ifølge den fysiske klassificering af vitaminer, opløselig i fedt kaldes fedtopløselige dem, som opløses i vand - opløselige. Denne klassificering er alment accepteret. Kemisk klassificering af vitaminer baseret på arten af strukturen af molekyler: vitaminer heterocykliske serie, alicyklisk serie, alifatiske, aromatiske.

Vandopløselige vitaminer er godt opløseligt i vand, praktisk taget uopløseligt i fedtstoffer og organiske opløsningsmidler. De er varmelabile (ødelagt ved høj temperatur) kan ikke afsættes i kroppen.

vandopløselige vitaminer. Thiamin (vitamin B1) er bygget af derivater af pyrimidin og thiazol. De rigeste dem gær, kål, spinat, gulerødder, ærter, bønner, nyre, æg, mælk valle. Dette vitamin kan også syntetiseres og tarmens mikroflora. Det tager del i reguleringen af kulhydratstofskiftet. Med sit underskud nedsat funktion af hjertet og nervesystemet, mulige muskelkramper.

Riboflavin (vitamin B2) spiller en central rolle i metaboliske processer i kroppen som et coenzym i en række enzymer, der er involveret i processerne af væv respiration.

Pyridoxin (vitamin B6) - pyridinderivat er en del og amitransferazy decarboxylase enzymer. Aminotransferase overføres fra en aminosyre til en anden. Decarboxylase katalysere hydrolysen af carboxylgruppen. Mangel på vitamin forårsager udviklingen af dermatologiske sygdomme.

Nicotinamid (vitamin B5) - amid er nikotinsyre, en bestanddel af kodegidrazy som Hydrogen spaltet fra organiske stoffer. Med en mangel på vitamin udvikle dermatitis.

Cyanocobalamin (vitamin B12) har en kø kompleks kemisk struktur. Det er det centrale atom cobalt. Er involveret i hematopoiese. Ved mangel på cyanocobalamin i kroppen udvikler ernæringsmæssige anæmi.

Vandopløselige vitaminer - ascorbinsyre. Dette vitamin er almindeligt anvendt til behandling af skørbug. En betydelig mængde af vitamin findes i citrusfrugter, hyben, solbær, peberrod, æbler, rutabaga, tomater osv

gruppe D vitaminer er fedtopløselige. På nuværende tidspunkt er syntetiseret vandopløseligt vitamin D. Det er kendt, at cholecalciferol (vitamin D3) kan syntetiseres i kroppen ved indvirkning af sollys. Vores krop er særligt følsomme over for D-hypovitaminose især i efteråret og vinteren. Dette er mest tydeligt til udtryk hos spædbørn. Hvad er fordelene ved vandopløseligt vitamin D3? En vandig opløsning af vitamin D3 absorberes bedre i fordøjelseskanalen i sammenligning med olieholdige opløsninger. Den vandige opløsning af cholecalciferol er særligt populære i pædiatri.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.