SundhedKosttilskud og vitaminer

Cikorie inulin - hvad er det? inulin mad

Mange eksperter siger, at for vores sundhed er meget nyttig cikorie inulin. Hvad er det ikke kender alle. Lad os prøve at forstå dette spørgsmål og finde ud af, hvad er de nyttige egenskaber af det ovennævnte produkt til mennesker.

Cikorie inulin - hvad er det?

Cikorie er en plante med en dejlig blå farve sarte blomster. Fra hans rødder er en særlig ingrediens - inulin. Cikorie kogt bitter drik, der ligner smagen af kaffe brygget brændt.

Inulin er en energi reserve af planter. Den repræsenterer en carbon. Mange mennesker kender ikke sådan noget som cikorie inulin. Hvad det er, og hvordan den er produceret?

Dette materiale er "bygget" på grundlag af fructoserester. Under hydrolyseprocessen under påvirkning af inulinase det fuldstændigt nedbrydes til fructose.

Inulin - en prebiotiske henholdsvis det ikke absorberes i fordøjelsessystemet. Den ændrer den intestinale mikroflora.

Inulin: som indeholder både opstrøms og hvordan man anvender

Ovenstående materiale er en del af følgende produkter:

 • cikorierod - 6% eller derover;
 • Hvidløg - fra 8 til 16%;
 • løg - op til 6%.

Indeholder også inulin i jordskokker, burre, mælkebøtte og devyasile.

Ovenstående materiale ekstraheres fra planterne ved koldpresning. Det er gennem en sådan proces har bevaret alle sine gavnlige egenskaber.

Inulin fremstilles i de fleste tilfælde fra cikorie. Dette gøres på følgende måde:

 1. råmateriale slibning.
 2. Udførelse af ekstraktion af inulin (pakke den).
 3. Reduktion af den opnåede ekstrakt til en tyk konsistens.
 4. Nedbør af inulin og dens behandling.
 5. Tørring.

Ovennævnte materiale er meget udbredt i den farmaceutiske industri og levnedsmiddelindustrien. Inulin mad fungerer som et teknologisk ingrediens. Det simulerer tilstedeværelsen af fedt i produkterne og stabilisere kvaliteten af is, fromage og saucer. Hertil kommer, mad inulin tilføjet til babymad, chokolade, mælk og diætprodukter, kager.

Den farmakologi og aktivt at bruge cikorie inulin. Hvad er det, og hvad er brugen af det, har farmaceuter længe forstået. I dag, derfor er det tilføjet til kosttilskud til behandling og forebyggelse af mange sygdomme.

Nyttige egenskaber inulin

Det ovennævnte materiale virkning følger på den menneskelige krop:

 • normaliserer blodsukkerniveauet;
 • Det har evnen til at udskille skadelige radionuklider, toksiner, og tungmetaller;
 • Det stimulerer væksten af knoglevæv, hvilket forhindrer forekomsten af forskellige sygdomme i skelettet;
 • Det har en positiv effekt på optagelsen af calcium;
 • Det styrker immunforsvaret;
 • Det forbedrer den lymfoide væv, som består af intestinale mucosale celler (dette bidrager til modstanden af det bronkiale træ, ureter);
 • Det bidrager til at opretholde et sundt levertilstand;
 • Det medfører normal hjerterytme;
 • Det afbalancerer centralnervesystemet arbejde;
 • Det øger aktiviteten af hjertet.

Desuden inulin har antipyretisk og diaphoretic handling.

Cikorie (drikke): de gavnlige og skadelige virkninger

Dette produkt fremstilles ud fra en opløselig cikorie. Smagen og udseendet det er meget lig ristet kaffe. Men i modsætning til sidstnævnte, er drikken fra cikorie ikke indeholder koffein, så ikke skader menneskers sundhed. Koffein er kontraindiceret hos personer med forskellig sygdomme. Det forårsager vasodilatation, provokerer uregelmæssig hjerterytme, etc.

Opløselig cikorie har en anden fordel - sød smag, så det er yderst nyttigt for folk, der lider af diabetes.

Egenskaberne af opløselig cikorie:

 • forbedrer intestinal mikroflora;
 • undertrykker appetit;
 • forbedrer stofskiftet;
 • Det bidrager til arbejdet i fordøjelsessystemet.

Interessant, tilsætning af inulin, cikorie indeholder flydende B-vitaminer, ascorbinsyre, pectiner, gummier og sporstoffer (jern, magnesium, calcium, natrium, kalium), samt caroten, tannin og proteinstoffer, organisk syre.

Med hensyn til kontraindikationer, så har de lidt af cikorie. Så bør ikke spise drikke baseret på det med antibiotika, da det kan påvirke absorptionen af lægemidler. Desuden er cikorie ikke anbefales til folk, der lider af åreknuder og hæmorider, da disse betingelser kun kan blive værre. Du bør ikke bruge dette produkt, og til dem, der har en allergi over for ascorbinsyre, samt spasmer i luftvejene.

Cikorie: indikationer for brug

Cikorie inulin og drikke oppefra planten, anbefaler eksperter at bruge for folk med sygdomme som:

 • diabetes;
 • dysbacteriosis;
 • akutte og kroniske gastrointestinale infektioner;
 • hyppige forkølelser;
 • knoglesygdomme;
 • hepatitis og mavekatar.

Opløselig cikorie til gravide kvinder

Hvis en kvinde venter barn, men det er en stor elsker af kaffe, så ovenstående produkt for det vil være en reel velsignelse. Nyttige egenskaber opløselig cikorie for gravide kvinder som følger:

 • aktivering af hjertet;
 • understøtte den normale funktion af leveren;
 • letter hurtig fjernelse fra kroppen af toksiner;
 • justering af tarmen,
 • forebyggelse af forstoppelse.

Dette anlæg kan nemt erstattes af kaffe, fordi det har en lignende smag. Men i virkeligheden, cikorie er meget mere nyttigt, fordi det har evnen til at have en positiv indflydelse ikke kun kroppen fremtidens mor, men også om status for sit barn.

Cikorie kost

Inulin, som er fremstillet af cikorie, bliver aktivt brugt i mange diæter. Dette materiale når ind i menneskekroppen ikke absorberes i tarmen. I maven, tager inulin geleret, omsluttende slimhinder i fordøjelsesorganerne, og dermed beskytte den mod virkningerne af alkohol og rygning.

Som inulin cikorie slankende effekt på kroppen af manden? For det første stof er effektiv probiotiske: fremmer dannelsen af et gunstigt miljø for udvikling af tarmens mikroflora, hvor ødelæggelsen af bakterier og andre patogene bakterier. Således er den menneskelige krop renset for skadelige stoffer.

For det andet, cikorie inulin har evnen til at påvirke lipidmetabolismen. Dette fører til et fald i kropsvægt.

For det tredje, inulin perfekt regulerer appetit. Dette materiale er den bedste kulhydrat, der ikke øger mængden af sukker i blodet og forårsager ikke insulin overspænding. Derfor følelsen af mæthed er lang tid.

For det fjerde, under kosten kroppen har brug for seriøs beskyttelse. Cikorie inulin sænker gut ammoniak, som fremkalder udvikling af gastrointestinal cancer.

Derudover denne forbindelse har evnen til at regulere kulhydratmetabolisme, som på sin side er ansvarlig for den slanke figur af en mand.

Sådan bruger cikorie

Til fremstillingen af forskellige terapeutiske midler kan bruge cikorie. Drik de gavnlige og skadelige virkninger, som blev beskrevet i detaljer ovenfor, er det blandt andet, yderst velsmagende og duftende, og på ingen måde ringere end disse kvaliteter af kaffe. Forbered det på flere måder:

 1. En halv teskefuld af instant cikorie hæld et glas kogende vand. Ifølge deres egen smag for at sætte sukker og tilsæt mælk eller en skefuld honning.
 2. Fjerde af en teskefuld af instant cikorie hæld et glas kogt mælk. Derefter tilsættes de 2-3 dessert skeer af honning.
 3. Spsk skeen brændt cikorie fylde bægeret af varmt vand til at koge, og ikke mere end 3 minutter. Så tilføje deres egen smag cremen, sukker eller mælk.

Ovenstående drikkevarer ikke kun har en raffineret smag, men også give utrolige fordele for den menneskelige krop: det styrker og beriger de nødvendige stoffer.

Interessant, af cikorie kok endda salater. Til dette formål planten blade lysegrønne. Eksperter opmærksom på, at smagen af cikorie kombineres med selleri, valnødder, agurk, yoghurt, enhver salat, persille, æbler. Det skal bemærkes, at bladene af de ovennævnte planter er rige på folinsyre og ascorbinsyre. Nogle kendere foretrækker at middag suppe af cikorierødder.

En vigtig regel, hvis du ønsker at bruge cikorie i madlavningen, er det nødvendigt at købe i butikken. En plante, der vokser langs vejene, som regel forgiftet med strontium.

konklusion

Inulin cikorie, gavn og skade er indlysende, på grundlag af dens sammensætning, det er stadig ikke anbefales til selvstændigt at tage sig af forskellige sygdomme uden at konsultere en læge. Efter alt, kan kun en læge bestemme den rigtige mængde af forberedelse og for at indikere de mulige bivirkninger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.