SundhedSygdomme og betingelser

Lavt antal blodplader i blodet: årsager, symptomer, behandling

Blodplader er farveløse celler indeholdt i hver humant blod og er direkte involveret i processen med blodpropper. Det er disse celler påvirker blodets viskositet, dens overdrevne væske eller densitet. Optimal blodpladetælling i en rask person er fra 150 til 400 tusinde på én milliliter blod. Forøgelse af antallet af farveløse blodlegemer kaldet trombocytose. Denne patologi kan opstå på baggrund af anæmi (anæmi), levercirrose, kronisk pancreatitis, myeloid leukæmi, akut infektionssygdom.

Lavt antal blodplader i blodet kaldes trombocytopeni. Sygdommen er ofte årsag til kraftig menstruation hos kvinder, der forekommer uden nogen åbenbar grund til næseblod, blå mærker og mindre blå mærker på kroppen. Et signifikant fald i antallet af blodplader (op til 30 tusind pr milliliter blod) kan forårsage hjerneblødning, dvs. slagtilfælde, ofte ender i døden.

Hvad er de vigtigste årsager til trombocytopeni? Oftest er en sådan sygdom udvikler mod infektioner såsom:

  • Herpes - en smitsom hudsygdom lokaliseret i mund, næse og kønsorganer;
  • hepatitis - fællesbetegnelse for sygdomme associeret med infektion af leveren, inflammation og dens forøgelse i størrelse;
  • akut respiratorisk sygdom - luftvejsinfektion;
  • influenza - en sygdom i åndedrætssystemet der forbindes med indtagelsen af humant influenzavirus;
  • mononukleose - en sygdom med viral natur og overføres via spyt hos den humane patient;
  • human immundefekt virus - den uhelbredelige sygdom associeret med tilstedeværelsen i kroppen af den syge virus inficerer en celle immunsystem.

Lavt antal blodplader kan indikere tilstedeværelsen af sådanne sjældne arvelige sygdomme som Gauchers sygdom, kombineret med manglende aktivitet til stede i det humane enzym - glucocerebrosidase og manifesterer sig som deformation og forstyrrelse af normal knogle aktivitet af lever, lunge, milt, nyre eller hjerne.

Trombocytopeni Meget ofte gør sig gældende over en længere periode. Bemærkes det lave niveau af blodplader i blodet kan være ved følgende træk:

  • Rigelig, stopper lang menstruation hos kvinder. Ved forekomst af alvorlig blødning bør konsultere en gynækolog, der vil etablere årsagen til sygdommen eller foreskrive passerer undersøgelser af en anden ekspert. Månedlig tab overdreven blod er fyldt med udviklingen af anæmi.
  • Hæmatom optræder på forskellige dele af kroppen, selv med en lille blåt mærke dem.
  • Manglende evne til at stoppe blødningen i tilfælde af utilsigtede nedskæringer.
  • Hyppig forekomst af næseblod.

Intet menneske er sikkert fra trombocytopeni, fordi vi alle er mere eller mindre modtagelige for smitsomme sygdomme. Som forebyggelse af denne sygdom kan gøre for at styrke immunitet. Men hvad gør man, når en præcis diagnose allerede leveret?

Trombocytopeni kan påvises i laboratoriet teste patientens blod. Hvis et lavt niveau af blodplader opdages på et tidligt stadium af sygdommen, er det muligt at klare på egen hånd, uden at ty til brugen af medicin. Øg blodpladeniveauer bidrager til forbruget af fødevarer med et højt vitamin A og C. Disse omfatter gulerødder, spinat, kartofler, hyben, persille, fiskeolie, jordnødder, peber, mandler.

Ved for lavt antal blodplader, fx i nærværelse af mennesker med HIV-infektion, behandling er indiceret gammaglobulin, prednison, anti-D globulin. Meget sjældent, om trombocytopeni hos patienter med immundefekter praktiseres fjernelse af milten - organ, som bidrager til destruktion af blodplader i menneskeblod i nærvær deri af specifikke autoantistoffer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.