SundhedSygdomme og betingelser

Dobbeltsidet bihulebetændelse: symptomer og behandling

Løbende næse fleste mennesker forbinder med noget ubehageligt. men ikke dødelig. Der er endda et ordsprog: "Hvis du behandler en løbende næse, vil det blive afholdt i syv dage, og hvis den ikke behandles - at denne uge.". Denne erklæring afspejler holdningen hos folk til en almindelig forkølelse. Men det er ikke så harmløst som det ser ud. Hvis den ikke passere i lang tid eller i det væsentlige hindrer vejrtrækning, kan det være mistanke bihulebetændelse hos mennesker.

Hvad er det?

Sinusitis er en betændelse i slimhinden foring hulrummet i maxillær eller som det kaldes, maxillary sinus. Da kæbehulerne er parret dannelse, kan den inflammatoriske proces i dem være enten ensidig, dobbeltsidet og der. Dobbeltsidet bihulebetændelse opstår flere gange tungere end den ensidige og er forbundet med en lang række forskellige komplikationer. Så for eksempel, lanceret en to-vejs proces i en forholdsvis kort periode kan hronizirovatsya, og flytte ud af hulrummet af kæbehulen til den nærliggende uddannelse, især hjernen.

Ved passage af infektion på hjernevævet kan udvikle sin pensel med purulent indhold, samt alle former for bylder i hjernen. Efterfølgende er der en mulighed for meget alvorlige sygdomme som encephalitis, meningitis eller meningoencephalitis. Disse sygdomme forekommer, er meget vanskelig og kan true ikke blot yderligere sundhed, men også livet.

Hvad kunne være bihulebetændelse?

Først og fremmest, hvis lægen har diagnosticeret manden, "bihulebetændelse", så i hvert fald er det umuligt at tro, at det er noget ikke alvorlige og vil passere af sig selv. Dette gælder både ensidig og bilaterale kæbehulebetændelse. Lad os betragte to af dem som farlige. Dobbeltsidet bihulebetændelse sværhedsgraden af sit løb kan opdeles i akut og kronisk. Sidste strømme med udtalte remission. I henhold til graden af sværhedsgraden af kliniske symptomer og sygdommens sværhedsgrad skelne bluetongue og purulent sinusitis sidet.

Ætiologi eller de årsagsfaktorer, der fører til dens udvikling

Der er et stort antal grunde, som er i stand til dobbeltsidet bihulebetændelse. Blandt dem er følgende:

 • forskellige skader pådraget i næsen og overkæben;
 • penetrering af det infektiøse middel fra en ekstern kilde, for eksempel fra næsehulen, en maxillary sinus;
 • fortykkelse af slim i næsehulen og dens efterfølgende stasis;
 • dannende adenoid og polypous vækster;
 • eksistensen af en human allergisk sygdom eller en prædisposition for allergier;
 • en generel svækkelse af de beskyttende kræfter af det menneskelige legeme, der er hans immunitet;
 • komplikationer, der opstår efter smitsomme og kroniske sygdomme;
 • inflammatoriske sygdomme i tænderne og gummerne, navnlig ubehandlet;
 • misbrug af alkohol og tobak;
 • medfødt eller erhvervet afveget septum.

Bluetongue sinusitis akut bilaterial

Det er kendetegnet ved pludselig indsættende meget hurtig. I de tidlige dage patienten føler forringelse af den generelle tilstand manifesteret ved symptomer såsom sløvhed, svaghed, træthed, nedsat ydeevne. Samtidig stiger kropstemperaturen, og så er der en temmelig stærke kuldegysninger. Der er alvorlige hovedpine, åndenød nasal vejrtrækning, og udledninger fra næsen hulrum serøs karakter.

Akut purulent sinusitis sidet

Denne sygdom er kendetegnet ved en kraftig stigning i temperatur til en tilstrækkelig høj numre, en kraftig forringelse af den generelle tilstand, udvikling af en lang og smertefuld hosteanfald, og nasale sekreter naturligvis have en uklar purulent. Derudover er der svær hovedpine, der kan udstråle til området af tænderne.

Kronisk sinusitis er en dobbeltsidet slettet kliniske billede, kan den generelle tilstand af patienten forbliver tilfredsstillende. Naturligvis mennesker har spørgsmålet om, hvordan man skal behandle bihulebetændelse sidet.

diagnostik

Start diagnose af bilaterale kæbehulebetændelse bør være at undersøge og konsultation med ENT-læge, der på grundlag af klager over patienten og sværhedsgraden af det kliniske billede kan foretage en foreløbig diagnose og derefter bekræfte det ved hjælp af en række instrumentelle metoder. Når diagnosticeret med "tosidet bihulebetændelse" initieres behandling straks. Listen over de diagnostiske data manipulation omfatter moderne metoder såsom magnetisk resonans-billeddannelse, diagnostik anvender ultralydsbølger, computertomografi, samt særlig metode som gennemlysning og termografi.

Dobbelt-sidet bihulebetændelse: behandling

Hele processen med behandling af bilateral bihulebetændelse passerer under regelmæssig lægetilsyn og tager et gennemsnit på to til fire uger. Nesomtrya ud. at behandlingen af sygdommen - en temmelig ubehagelig og langvarig proces, forsinke kampagne til Laura i hvert fald umuligt. De komplekse medicinske manipulationer, der kan udpege en læge, er følgende:

 • Implementering regelmæssige vaskninger af næsehulen forskellige løsninger (som kan enten specielt konstrueret til dette formål løsninger og afkog af urter med antiinflammatorisk og antiseptisk virkning, for eksempel kamille eller morgenfrue). Selve proceduren er ubehageligt, men det gør vejrtrækning lettere og desinfektion hulrum.
 • At modtage det fulde forløb antibiotikabehandling (antibiotikum kan indgives enten empirisk eller efter bestemmelse af graden af følsomhed af patogenet). Dette er især vigtigt, hvis sygdommen er provokeret streptokokker.
 • Vitamin (nødvendig for at opretholde kroppens forsvar er normale).
 • Når temperaturen stiger til over 38,5 grader, anbefales det at starte modtagelse antipyretiske lægemidler (det mest simple af dem er paracetamol). Men op til 38 grader temperaturen ikke gå på afveje. På dette tidspunkt, kroppens forsvar bekæmpe bakterier.
 • I alvorlige og fremskredne tilfælde, når en enkelt konservativ terapi er ineffektiv, er det nødvendigt at ty til gennemførelsen af maxillary sinus punktering med evakueringen af dens indhold og vask af hulrum med antiseptiske opløsninger. Efter denne procedure, bihulebetændelse, sædvanligvis ikke refunderes.
 • For at lette processen med nasal vejrtrækning kan bruges vasokonstriktive dråber, men ikke bruger dem i mere end fem dage.

Det skal forstås, at systemet og kun tillade sistemnoyst kur sidet bihulebetændelse. Foto sinus, pus-fyldt, kan motivere nogen til straks begynde behandling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.