SundhedKosttilskud og vitaminer

D3-vitamin: indikationer, manuel

Normale vitale funktioner i den menneskelige krop kan være genstand for opfyldning af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Deres mangel fører til fejlfunktion af organer og stofskifte. En særlig rolle spilles af vitaminer. Mangel på disse komponenter er meget mærkbar effekt på sundheden. For ikke at imødekomme dette problem, skal du spise rationelt og til forebyggelse af at tage vitamin komplekser.

Værdien af vitamin D3

D3-vitamin er involveret i mange processer i kroppen. Det påvirker immunsystemet, knogler, nervesystem, cellevækst og tilstanden af de endokrine kirtler.

Komponenten er primært ansvarlig for optagelsen af mineraler magnesium og calcium, som er nødvendigt for dannelsen af knogle og tand. D3-vitamin er aktivt involveret i calcium og fosfor metabolisme, hvilket resulterer i en forøgelse af indstrømningen mineral forstærket tand og knogle. Han påvirker de processer af fornyelse og vækst af cellerne, beskytter kroppen mod udvikling af kræft. Tilstrækkelig koncentration af komponenten øger immunitet, normalisere blodsukkeret, en positiv effekt på det kardiovaskulære system.

Den daglige sats af vitaminet til børn er 500 IU for voksne - 600 IE. Kvinder under graviditet og amning anbefales at tage op til 1500 IE. En ekstra dosis er nødvendig også for de ældre.

Mangel på D-vitamin: årsager

Mangel på D-vitamin i kroppen, kan hvis årsag være faktorer såsom manglende sollys og manglende solindstråling lokaler, snarere rasprosranennoe fænomen. Oftest opstår i mennesker, der bor i de nordlige breddegrader, hvor manglen på sollys og lange vintre forhindrer udviklingen af huden komponent. Forkert kost, utilstrækkelig indtagelse af mejeriprodukter og fisk kan også føre til udviklingen af underskuddet.

Kroppen er i stand til at bruge vitamin D3 kun i den aktive form, som er ansvarlige for nyren. Følgelig personer med nyresvigt eller andre problemer med disse enheder også placeret i risikoområdet mangel på vitamin D. Sådanne sygdomme som cystisk fibrose, cøliaki, Crohns sygdom, overtræder absorptionen komponent af fødevaren.

Udviklingen af en mangel på D-vitamin bidrage til følgende faktorer: en vegetarisk kost, anvendelse af antacida, nyre- og leversygdomme, mørk hud, amning og graviditet, alder over 50 år.

symptomer på mangel

Afhængig af graden af underskud og menneskelig følsomhed kan variere og symptomer på mangel. I de indledende faser, kan det ikke manifestere sig overhovedet, og derefter pludselig bliver til rakitis. Symptomer på mangel omfatter vægttab, svaghed, foroverbøjet stilling, knogle deformation, spinal deformitet, hæmmet vækst hos børn, muskelkramper, tand deformation, forsinkelsen i dannelsen af tænder, smerter i leddene.

Mangel på vitamin i kroppen kan helbredes, hvis tiden at være opmærksom på et problem. For at gøre dette, er du nødt til at overvåge dit helbred og deres børns sundhed, for at gøre det rigtige menu, en tur i den friske luft og undgå dårlige vaner.

mulige komplikationer

Hvis du ikke træffe foranstaltninger til at opveje underskuddet af D-vitamin, kan det føre til meget alvorlige sygdomme, der er vanskelige at behandle, og i nogle tilfælde kan forblive i en menneskealder. De mest almindelige komplikationer omfatter engelsk syge (især i barndommen), osteoporose (knogleskørhed), osteomalaci, frakturer og knogle deformation. I den tidlige barndom, når knoglevævet dannes eneste barn, kan mangel på A-vitamin påvirke kvaliteten af knoglen i fremtiden.

På baggrund af manglen kan gradvist udvikle følgende sygdomme: dissemineret sklerose, hypertension, vedvarende hovedpine, depression, kronisk smerte og træthed, sygdomme i det kardiovaskulære system, kræftsygdomme, astma, arthritis.

forebyggelse

Undgå mangel kan udvikle ved hjælp af enkle procedurer. Først - det er nok sol og frisk luft. Sollys har en positiv effekt på den generelle tilstand af den person, og stimulerer produktionen af vitamin D i huden. I den daglige kost bør omfatte fødevarer, der indeholder denne komponent. De kan erstatte medicin og give kroppen med de nødvendige næringsstoffer.

Komplekse kosttilskud eller vitaminer i forberedelserne bør kun træffes efter en grundig undersøgelse af en læge. Fagmanden kan tildele dem for sygdomme, der kan fremme kløften udvikling.

behandlingssvigt

Mangel på vitamin i blodet truer forekomsten af alvorlige komplikationer, så det er nødvendigt at gribe ind ved det første tegn. Behandlingen bør være kompleks og består af flere trin. For det første skal du finde ud af årsagen, der forårsagede underskud og fjerne det. Skulle genoverveje din livsstil og daglige kost til at foretage nogle justeringer. Især på behovet ofte spiser fed fisk, mælkeprodukter, drikke berigede mælk.

Efter en undersøgelse i klinikken læge kan ordinere medicin, der indeholder D-vitamin Valg af lægemidler er meget stor, populær D3-vitamin (opløsning). Et andet lægemiddel kendt som "Akvadetrim". Før du bruger alle midler bør være bekendt med instruktionerne. Af stor betydning er D3-vitamin til spædbørn. Det stof "Akvadetrim" gode, der er egnet til brug med fire leveuger.

vitamin D3

For at opretholde en normal blodkomponent bør indgå i din daglige kost af fødevarer, der indeholder det i tilstrækkelige mængder. Hvis du ikke kan, kan du få hjælp fra stoffer, der er designet til at give kroppen med vitamin D3.

De mest almindelige lægemidler omfatter "Viganol", "Minisan", "Akvadetrim". Særlig opmærksomhed bør være den sidste, en vandig opløsning af vitamin D3. Funktion af lægemidlet er, at det er godkendt til brug for gravide kvinder og nyfødte. Organer forhindrer udviklingen af engelsk syge, osteoporose og lignende sygdomme, anvendes til behandling af beriberi. Lægemidlet kan købes på ethvert apotek til en overkommelig pris, er det udgivet uden recept, men før brug, især under graviditet, tilrådeligt at konsultere en læge og omhyggeligt læse instruktionerne.

farmakologi

Præparat "Akvadetrim" eller vandig vitamin D3, gennem det aktive middel - kolekaltsiferola påvirker normalisering af metabolisme af calcium og phosphat, hvilket resulterer i korrekt dannelse og bevaring af skelet knoglevæv struktur. Den aktive bestanddel er involveret i reabsorption af fosfater, driften af biskjoldbruskkirtlerne, interfererer med syntesen af adenosintriphosphat.

Opløsningen bidrager til normalisering af calciumioner påvirker blodkoagulering og ledningen af nerveimpulser, forhindrer udviklingen af hypovitaminose og calciummangel, der udvikles som følge af sygdomme, såsom osteoporose og rakitis.

Vandig opløsning "Akvadetrim", sammenlignet med olie, har en større biotilgængelighed og bedre absorberes, til absorption i blodbanen ikke kræver tilstedeværelse af galde, hvilket er særligt vigtigt for tidligt fødte børn, som stadig umodne fordøjelsessystem.

vidnesbyrd

Anvendelse af vitamin D3 anbefales især når vitaminmangel og hypovitaminose. Ordinere en lægemiddel til behandling og forebyggelse af sygdomme rahitopodobnyh, hypocalcæmi, tetani (induceret hypocalcæmi). Der kræves et tilstrækkeligt antal af komponenter til spædbørn og børn, som vokser og udvikler, deres knogler dannes og kræver dens tilstedeværelse for korrekt absorption af calcium.

Under overgangsalderen og overgangsalderen på grund af hormonelle forandringer hos kvinder kan udvikle knogleskørhed, til behandling af hvilke også bliver nødt til at tage D3-vitamin. Vejledning til brug beskriver alle de tilfælde, hvor det er muligt at bruge betyder "Akvadetrim". Lægemidlet er indiceret til tab af calcium i tænder og knogler, osteomalaci forskellig ætiologi når osteopati forårsaget af stofskiftesygdomme. Det er også godt for genopbygning og sammensmeltning af knogle efter fraktur.

Kontraindikationer

Inden jeg giver vitamin D3 børn eller til at tage sig selv, tilrådeligt at konsultere en læge, fordi han har en liste over kontraindikationer og bivirkninger.

Du må ikke tage stoffet for den enkelte følsomhed over for kolekaltsiferola samt intolerance over for benzylalkohol. Med forøgede niveauer af calcium i blodet (hypercalcæmi) eller urin (hypercalcuri) bør ligeledes nægte at tage vitamin D3. Instruktioner forbyder brugen lægemiddel ved hypervitaminose, nyreinsufficiens, aktive form af tuberkulose, nyresten. Ved langvarig immobilisering kontraindiceret i store doser.

Under graviditet og amning midler ordineret, da tilstanden af moderen og fosteret (baby). I dette tilfælde er vi meget forsigtige, fordi en overdosis i et barn kan være i strid med udviklingen. Forholdsregler bør også ordinere D3-vitamin til nyfødte, især for tidligt fødte børn.

bivirkninger

Patienterne i anvendelsen af D3-vitamin kan opleve nogle bivirkninger. Hvis lægemidlet indtages i anbefalede doser, muligheden for deres forekomst er tæt på nul. Vises bivirkninger kan være over dosis eller individuelle overfølsomhed agent komponenter.

Bestem kroppens reaktion på virkningen af lægemidlet kan være i følgende symptomer: irritabilitet, humørsvingninger, stupor, depression, psykiske lidelser, hovedpine. Fra mave-tarmkanalen kan forstyrre mundtørhed, tørst, kvalme, opkastning, en krænkelse af stolen, det hurtige tab af kropsvægt op til anoreksi. Det kardiovaskulære system kan reagere på en stigning i blodtrykket, øget puls, hjerteaktivitet. Desuden kan der forekomme bivirkninger såsom nefropati, myalgi, generel muskelsvaghed, polyuri, forkalkning af blødt væv.

Forsigtig

Hvis lægemidlet anvendes til behandling af en sygdom, så kan den kun udpege en læge med henvisning til resultaterne af blod- og urinprøver. Ved anvendelsen af midler til forebyggende formål bør være opmærksom på muligheden af en overdosis, især hos pædiatriske patienter. Med langvarig brug af vitamin D3 i høje doser kan udvikle kronisk hypervitaminose.

At give nyfødte narkotika bør være opmærksomme på deres individuelle følsomhed over for dens komponenter. Hvis i lang tid til at tage D3-vitamin til børn trues med mulighed for væksthæmning. Hos ældre patienter er stigende daglige behov i komponent, men vitamin D-præparater, de kan være kontraindiceret på grund af tilstedeværelsen af forskellige sygdomme. I et sådant tilfælde er det nødvendigt at genopbygge kroppens behov gennem brug af fødevarer med et højt indhold af stoffet.

D3-vitamin i fødevarer

Kan kompensere for den mangel på vitaminer i at bruge ikke kun medicin, men også mad. Vitamin D3 tilstrækkelig mængde indeholdt i makrel, makrel, sild, tun, torskeleverolie, fiskelever, skaldyr, æg, smør, ost, hytteost, surmælksprodukter.

I vegetabilske fødevarer vitamin lille ting du bør være opmærksom på vegetarer. Disse produkter omfatter kartofler, brændenælde, padderok, persille, havregryn. Det er syntetiseret under indflydelse af sollys, så det er værd at bruge mere tid udendørs som muligt at solbade.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.