Intellektuelle udviklingReligion

Hellige Great Artemije: liv. Bøn GreatMartyr Artemy

Jeg priser Herren for det, han sendte os disse lyse hellige, som ere et eksempel på hans fromme og retfærdige liv at vise folk den store og frelsende tro på Kristus. Og der er ikke mere pålidelige og loyale hænder, som altid er klar til de fattige og svage person til at støtte og instruere på sandhedens vej. Så vil vi fokusere på to hæderkronede i lyset af de hellige mænd af.

En af dem - Antiohiyskiy Artemy - martyr, Artemy Verkola betragtes også en hellig retfærdig dreng, men ikke stor martyr. Det er nødvendigt at vide, så du ikke blande og retten til at henvise til dem i deres bønner. Livet dem ganske imponerende at opleve styrken i deres tro og heltemod fortrolig med det.

Life of martyr Artemia

Artemy fremtidig helgen blev født i en romersk ædel form og tilhørte den senats klasse. Han var medlem af kejser Konstantins kamp med kejseren Maxentius, afholdt på Mulviyskogo Bridge i 312 e.Kr.. På dette tidspunkt, himlen dukkede pludselig Cross indskrevet: "I dette tegn erobre" Denne guddommelige tegn gjorde et stort indtryk og trak ham til kristendommen på Artemia kriger.

GreatMartyr Artemije var en berømt hærfører under regeringstid af den romerske kejser Konstantin I (306-337 gg.) Og hans søn Constantius (337-361 gg.). På dem, var han en nær rådgiver og fortrolige. For tro tjeneste blev han tildelt diplomer til og sætte lederen af Egyptens udstyret med særlige beføjelser. På vegne af guvernør i Constantius, med stor ære, han flyttede fra Patras til Konstantinopel relikvier af St. Andrew og Luke.

Julian den Frafaldne

Men efter Kejser Constantius efterfulgt af Julian den Frafaldne (361-363 gg.) - en ikke-jøde, der blev løn en brutal og nådesløs kamp mod kristendommen. Overalt begyndte henrettelser, hundreder af kristne er blevet dømt til en smertefuld død. I Antiokia beordrede han at torturere de to biskopper, der ikke giver afkald på deres tro på Kristus. Det var på dette tidspunkt i byen var det Martyrs Artemije, udbredte henrettelser af kristne kunne ikke hans ædle hjerte ligegyldig. Og han begyndte at åbent fordømme guvernøren Julian vanæret, brutalitet og hedenske fejl. Så en vred kejser beskyldte ham for meddelagtighed i mordet på sin ældre bror Gallus. Han blev straks anholdt, da dårligt længe spottede ham, og derefter fængslet i et fangehul.

Når den hellige martyr Artemy igen bad til sin Herre viste sig for ham ved Iisus Hristos med englene og sagde til manden, fordi han vil redde ham fra enhver smerte, der fik ham af sine plageånder, og at han havde forberedt en krone af herlighed. For ligesom han prædikede Kristus for folket, så han skal bekende ham for Faderen i Himlen. Og Kristus sagde, at han var en modig og glad, fordi snart vil der være sammen med ham i hans rige. Og han helbredte ham, fordi han er såret af tortur, det har længe været uden mad og mad, kun fodret af nåde af Helligånden.

udførelse

Efter denne nyhed så behagede Martyrs blev Artemije varmt rose og takke Herren. Den næste dag blev han igen bragt til Julian at gøre en stærk og strålende kriger bøje sig og ofre til de hedenske guder. Men uden at opnå noget, blev han igen udsat ham for en frygtelig og smertefuld tortur. Men den store tilhænger af alle de lidelser udholdt uden skrig og jamre.

Stor Martyr Julian Artemiy Antiohiysky forudsagt, at Facebook snart vil overhale netop Guds straf for de mange onde, som han har forårsaget kristne. Ud fra disse ord, kejseren blev endnu mere hård og igen beordrede tortur af den kristne tro, men var ude af stand til at bryde hans vilje.

På dette tidspunkt i Antiokia med ilden kom ned fra himlen brændte hedensk tempel - tempel Apollo i Daphne. Julian benyttede lejligheden straks skylden kristne. En hellig Tom har angivet en straf (362). Først knuste han sten og derefter skåret hans hoved med sværdet.

gengældelse

Snart efter den blev ramt, og den romerske guvernør. Profetierne kommer rigtigt helgen Artemia præcis et år senere. Julian med sin hær kom ud af Antiokia, gik i krig med perserne. Nærmer byen Ktesifon, mødte de en gammel Percy, som blev bedt om at være en leder på Julian, som lovede for et mindre gebyr for at bringe deres medborgere. Men da det viste sig, bedraget han dem og begyndte krigerne vilde ufremkommelige Karmanitskuyu ørken, hvor der ikke var vand, ingen mad. Græsk-romerske tropper sultne og udmattet af varmen kom i en tvungen kamp med velforberedt til at opfylde de kræfter perserne. I kampen med perserne, kavaleri spyd skåret sin hånd gennemborede ribben og indgivet i leveren. I sidste ende, Julian, slog en usynlig hånd, stønnede og udtalte ordene før sin død: "Du har erobret, O Galilæer".

Afsløring af relikvier

Efter døden af tyrannen magt Helligåndens Great Martyr af Antiokia tog Artemia med Arista Deaconess kristne og tog dem til Konstantinopel. I fremtiden, de begravet i kirken St. Ioanna Predtechi, som byggede kejser Anastasius I, efter modtog den anden navn til ære for den hellige Great Artemia.

I dag er navnet på den helgen på den særlige ære i byen Patras. Martyrernes Dag Artemia fejre oktober 20 (november 2). Han betragtes som den skytshelgen og grundlægger af klosteret den hellige Jomfru Girokomiu. Denne dag er altid en højtidelig mindehøjtidelighed, læse bønner og Akathist til Great Martyr Artemije. Fra hans relikvier udføres mange mirakler.

Ikoner og bøn

På ikonerne for Martyrernes Artemy traditionelt afbildet med langt hår og en kort skæg splittelse i militær udrustning og Himation. Men der er andre fortolkninger.

Bøn GreatMartyr Artemy, begynder med ordene: "Hellige Gud ugodniche Artem retfærdige!". Den anden - "hellige martyr Artemije!".

For første gang livet af den hellige Great martyr og Warrior Artemije i slutningen af X århundrede, beskrevet Ioann Rodossky, så det blev bearbejdet og suppleret Simeon Metaphrastes. Om Hellige Artemios rapporteret og gamle byzantinske historikere Ammian Martsellin og Philostorgius.

I 1073 blev der fundet en partikel af hans relikvier Kiev-Pechersk Kloster. Det er også kendt om konstateringen af de hellige relikvier i relikvieskrin kors af den russiske kejser Mikhail Fedorovich, som var en velsignelse af Patriarch Filaret.

Hellige Artemy Verkola

I 1532 i en from familie af bosættere Cosmas (alias Lille), og Apollonia Verkola landsby, nær floden Pinega District Dvina blev født en søn ved navn Artemije. Forældre rejste ham i gode kristne traditioner. Han var lydig, ydmyg og gudfrygtige barn, der var fem år kunne ikke lide alle børns drengestreger og sjov. Han flittigt som han kunne i sin unge alder, at hjælpe sin far på gården.

23 juni 1545 tolv Artemy arbejdede med sin far i marken, da pludselig den næste lyn og torden, på dette tidspunkt den unge mand faldt død til jorden. Skræmte overtroiske bønder betragtes hændelsen en straf af himlen, og så Artemia krop, dækket med kviste og bark, og neotpetym venstre ubegravet i skoven, kaldet Sosoniya.

hellige relikvier

Tredive-ulige år efter død Artemia i 1577 Diakon Agafonik servering i den lokale kirke St. Nicholas, i skoven, jeg så usædvanlig glød lige over det sted, hvor engang resterne af Artemia blev efterladt. Så det var erhverves uforgængelige krop Saint dreng Artemia, hvor folk bragte og lagt på veranda af Church of St. Nicholas i Verkola. Herren herliggjort hans undere, så der i 1639, Metropolitan Cyprian sendte et mandat til "tutoshny" præster gøre klare beviser, som snart vil blive leveret til Metropolitan. Og næste år sendt han "Creation Festival" - vers, lithium, stihovne, Slavnika, troparion, Ikos, Kontakion, armaturer og Khvalin rozpev under banneret.

Bønner og mirakler

Gennem bønner helgen Artemia mange af de syge blev helbredt, og især dem, der har lidt øjensygdom. Når i templet kom en beboer i Kholmogory Hilarion, som mistede synet og helt desperate for at få den tilbage. Og i dag i St. Nicholas syntes at den Lidende retfærdige Artemy med et kryds i sin højre hånd, venstre - en pind, efterår tværs patient fortalte ham, at Jesus havde helbredt ham ved hånden af sin tjener Artemia. Og send en borger at gå til Verkola venerate hans grav og fortælle, hvad der skete med præsten og bønderne.

Patienten straks inddrives. Beundrere af de hellige unge i 1584 overført sine relikvier til veranda af templet i uddeling af grænseværdien.

Mezensky guvernør Pashkov Afanasij til heling af deres syge søn i taknemmelighed til de hellige at bygge et tempel til ære for den hellige Great Artemia - skytshelgen hellig og retfærdig dreng. I 1619 relikvier af den helgen blev undersøgt og 6. december flyttet til en ny kirke, som brændte i 30 år, men i 1649 på stedet af opfindelsen af relikvier, blev klostret bygget under regeringstid af Alexis, som blev taget og magt.

Der er tradition for, at den hellige dreng havde en søster, retfærdig Paraskeva chudotvoritsa Piriminskaya.

Nu mindet om St. Artemy begået 23. juni (datoen for indgivelse) og den 20. oktober (dag til minde om martyren tezoiemennogo Artemia).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.