Intellektuelle udviklingReligion

De hellige bøger af verdens religioner: Toraen, Bibelen, Koranen

Religiøse bevægelser i naturen er tre grundlæggende fundament, som hviler hele tradition: lærer, overført deres lære og tilhængere af denne lære studerende. Med andre ord, levende religion er kun mulig i en gruppe af diehard tilhængere, bekendende doktrinen prædiket af grundlæggeren. Som for denne artikel vil vi fokusere på den anden søjle - doktrin, eller rettere dens skriftlige kilde - Skriften.

oversigt

Skriften, uanset hvad religiøs tradition er ikke berørt, er de semantiske kerne overbevisninger. Sakral myte kan tilskrive sin oprindelse til de guder, profeter, masserne, etc. I hvert fald sit udseende i løbet af autoriseret og sendes guddommelig viden - .. Indiskutabelt sandhed sendt ned fra område herefter. Denne opfattelse af de hellige tekster gør dem i øjnene af de troende en kilde til åbenbaring og bogstaveligt talt Guds ord.

Men ikke alle er så enkel, - karakteren af den enkelte religion pålægger et særligt mærke på opfattelsen af teksten, og de hellige bøger af verdensreligionerne har i fortolkningen af tvetydige fortolkning af dens tilhængere.

Corpus af tekster betragtet som helligt, som en del af traditionen er almindeligvis omtales som en kanon eller kanoniske samlinger. Ofte er det givet sit eget navn, såsom: Koranen - den hellige bog af muslimerne, den jødiske Torah og den kristne bibel.

Toraen og Tanakh - jødisk hellige litteratur

Den ældste monoteistiske religion er jødedommen. Takket være ham, så fødslen af kristendommen og islam. Hellige Bog jødedommen - Toraen - er en samling af fem værker tilskrevet traditionen med profeten Moses. Ifølge legenden, at hovedparten af indholdet i Toraen Moses modtog på Sinai, ansigt til ansigt med Gud.

Videreudvikling af den jødiske kult har ført til fremkomsten og spredningen af nye tekster, beundrere rejst til rang af hellig og inspireret, der er inspireret fra oven af Herren. Disse bøger omfatter en samling af "kethuvim", som betyder "Skriften", og samlingen "Neviim", som kan oversættes som "en profet." I overensstemmelse hermed den første trådte den hellige fortælling af historien og den såkaldte visdom litteratur - antologi lærerige lignelser, salmer og værker af pædagogisk karakter. I den anden opsamlingsbeholder ved at kombinere en række værker af jødiske profeter. Alle af dem blev opsummeret i et enkelt sæt hellige tekster, kaldet "Tanakh." Dette ord - et akronym sammensat af de første bogstaver i ordene fra Toraen, Neviim, kethuvim.

Tanakh af dens sammensætning, med mindre modifikationer, er identisk med det gamle Testamente i den kristne tradition.

En ny åbenbaring - en ny skrift. De hellige bøger af de kristne

Canon af Det Nye Testamente i den kristne kirke blev dannet til IV århundrede af masse heterogene litteratur. Men de forskellige strømninger og jurisdiktioner har stadig et par forskellige muligheder for kanonen. I begge tilfælde kernen af nytestamentlige er de fire evangelier, efterfulgt af en række Epistles. Skil dig ud af Apostlenes Gerninger og Apocalypse. Denne struktur har givet nogle kommentatorer til at sammenligne det nye testamente med meningsfuld Tanak ved at relatere evangeliet til Toraen, Apokalypsen med profeterne, ApG fra historiebøgerne, og visdom litteratur fra apostlen.

Et kompendium af Det Gamle og Det Nye Testamente - er den kristne hellige bog, Bibelen, at det græske sprog er oversat simpelthen "bog".

Afsløringen af en ny profet. muslimske kanon

Den muslimske hellige bog kaldet Koranen. Den indeholder ingen væsentlige fragmenter af Det Nye Testamente eller Tanakh, men i høj grad en omskrivning indhold af førstnævnte. Også omtalt i det og Jesus, det vil sige, Jesus, men korrelationen med Det Nye Testamente, nej. Snarere tværtimod, er Koranen set kontroverser og mistillid til de kristne skrifter.

Den muslimske hellige bog - Koranen - er en samling af åbenbaringer modtaget af Muhammed på et andet tidspunkt fra Gud og Arhangela Gavriila (Dzhabraelya - i den arabiske tradition). disse åbenbaringer kaldes suraer, og de er placeret i teksten er ikke i kronologisk orden, og længden - fra den længste til den korteste.

Det er den holdning, der er i forhold til den jødisk-kristne skrifter tager islam: Jødisk hellige bog - Toraen - sandt. Men som tiden gik sin førerposition, og Pagtens med Moses opbrugt. Således at Toraen og hele Tanak mere irrelevant. Christian Books - en falsk, der har fordrejet det oprindelige evangelium om Jesus profeten, restaureret og videreført af Mahomet. Derfor er den eneste hellige bog - kan Koranen, og den anden ikke være.

Mormons Bog og den bibelske åbenbaring

Et andet forsøg på at bringe sin Lære om den mosaiske kilde skelnes mormonismen. Han anerkender som hellige og det Gamle og Det Nye Testamente, men den højeste myndighed tilskriver den såkaldte Mormons Bog. De indviede af denne doktrin mener, at den oprindelige kilde til den hellige tekst var skrevet på guldplader, derefter skjult på en bakke nær New York, og senere åbnede englen til profeten Joseph Smith, bosiddende i det XIX århundrede Amerika. Sidste udføres under guddommelig vejledning af oversættelsen til engelsk af pladerne, hvorefter de igen blev skjult engle på et ukendt sted. Hellige status af dette produkt anerkender øjeblikket mere end 10 millioner tilhængere af mormonkirken.

Vedas - arven fra de gamle guder

De hellige bøger for de monoteistiske religioner i verden er forenet i sund fornuft og samlinger samledes i koderne. Østlige polyteistisk systemet skelner anderledes tilgang til de hellige skrifter: de er uafhængige af hinanden i naturen, ofte doktrinært bundet og ikke selvmodsigende. Derfor, ved første øjekast, at systemet af skrifterne Dharmiske religioner kan virke kaotisk eller for forvirrende. Men dette er kun ved første øjekast.

De hellige tekster af hinduisme kaldes Shruti. Seneste konto for et fire Vedaerne. Hver af dem er opdelt i to dele: samhitas (salmer) og Brahman (rituelle rækkefølge af vejledningen). Denne autoritativt organ af enhver troende Hindu. Ud over Shruti, Smriti er der også et organ - en legende. Smriti er den skriftlige kilde og på samme tid være tilstrækkelig autoritativ at være blandt de hellige bøger. Den består af 18 Purana'erne og to store epos - Ramayana og Mahabharata. Hertil kommer, at hinduistiske hellige æret selv Upanishaderne. Disse tekster er afhandlinger mystisk fortolkes brahmana.

Precious ord af Buddha

Prins Siddhartha masse prædiken, og talerne, de havde engang dannede grundlag for de kanoniske skrifter af buddhismen - sutraer. Vi bør nævne det samme, at der er ikke sådan noget som en hellig bog af buddhismen i traditionel monoteistiske forstand. I buddhismen er der ingen Gud, og derfor ingen inspireret litteratur. Der er kun tekster skrevet af oplyste lærere. Det er, hvad der giver dem troværdighed. Som et resultat, buddhismen har en temmelig omfattende liste af hellige bøger, hvilket gør dem svære at studere og systematisering.

I den sydlige buddhisme, primært i traditionen Theravadan overlever som den hellige bog af buddhismen vedtaget den såkaldte Pali kanon - det Tripitaka. Andre buddhistiske skoler er uenige og tilbyde deres egne versioner af hellig litteratur. De fleste imponerende mod andre ser Gelug skole af tibetansk buddhisme: en del af sin hellige kanon omfatter samlinger Gandzhur (Buddhas tale) og Dandzhur (kommentarer Gandzhur) på i alt 362 bind.

konklusion

Alle ovennævnte skrifter religioner i verden - den mest levende og relevante for vores tid. Selvfølgelig er denne liste ikke begrænset til tekst, men det er begrænset, og den omhandlede liste religioner. Mange hedenske kulter havde ikke en kodificeret skrifter, roligt udlevering mundtlig mytologiske tradition. Andre, selv om de har velrenommerede kultoobrazuyuschie skrifter, men de er ikke sigtet for den hellige natur det overnaturlige. Nogle kanonerne af de få religiøse traditioner er forblevet ud af ligningen, og ikke blev anset for i denne anmeldelse, fordi selv kortfattet de hellige bøger af verdens religioner, uden undtagelse, kan tillade sig kun encyklopædi format, men ikke en kort artikel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.