BilerBiler

Krumtapakselindsatser: Formål, typer, funktioner til kontrol og udskiftning

Motoren er en kompleks multikomponent mekanisme, hvor hver del sikrer korrekt og afbalanceret drift af hele systemet. I dette tilfælde spiller nogle en vigtig rolle, mens andre ikke har denne værdi. Krumtapakslen, samt alle de elementer der er relateret til den, er den vigtigste del af motoren. Det sikrer hjulets rotation ved at overføre energi fra brændende benzin. Krumtapakselindsatser er små stykker i form af halvringe, lavet af mediumhårdhedsmetal og belagt med en speciel anti-friktionsforbindelse. Ved langvarig drift af bilen er de udsat for alvorlig slitage, hvilket gør det nødvendigt at købe og installere nye dele.

beskrivelse

Krumtapakselindsatser fungerer som glidelejer for at sikre krumtapakselrotation. Denne proces opstår som et resultat af forbrænding af brændstof i cylindrenees kamre. Aktiv friktion af dele forårsaget af øget belastning og højhastighedstilstand, er i stand til at deaktivere motoren. For at forhindre denne situation og reducere friktionsgraden er alle komponenter med den højeste værdi dækket af det fineste mikronlag af olie. Denne funktion er tildelt motorens smøresystem, mens filmen på de eksisterende dele kun dannes under betingelse af højt olietryk. Smøremidlet dækker også kontaktfladerne på krumtapakslen og halsen. På den måde reduceres den genererede friktionskraft væsentligt .

Typer og størrelser

ВАЗши коленвала ВАЗ fungere som beskyttelseselementer, der forhindrer for tidlig slid på de parrede dele. Afhængigt af deres placering er de opdelt i to sorter: indfødte og stangformede. Sidstnævnte er, som tidligere angivet, placeret på akselens hals, de indfødte er på krumtapakslen på stedet for dens passage gennem ICE og har et tilsvarende formål. Forskellige typer af strømindretninger kræver brug af passende elementer, først og fremmest bør den indre diametriske størrelse vælges.

Reparationsdele er forskellige fra hinanden og har betydelige forskelle i forhold til de nye elementer, der er udstyret i nye bilers fabrikker. Parametrene adskiller sig med mindst en kvart millimeter, alle efterfølgende versioner går igennem et lignende trin.

tid

Krumtapakslen bliver konstant underkastet store fysiske og temperaturbelastninger under drift, og de kugleleje skaller holder det på akslen, mens funktionen af krumtap-sektionen kun opretholdes af de ovennævnte elementer. Mekanismen for halsens handling er repræsenteret af indvendige bure, som en følge heraf er krumtapakselindsatserne eksterne. Smøremidlet tilføres dem gennem et specielt olieforsyningsnet, hvor væsken bevæger sig under højt tryk. Så den meget tynde film er så nødvendig for krumtapakslen.

Årsager til brud

Konstruktive skader og slid under brug er de mest almindelige årsager til udskiftning af dele. På trods af den regelmæssige levering af fedt og den nøjagtige drift af motoren er denne proces uundgåelig. I løbet af tiden bliver overfladen af halsen tyndere, det frie rum imellem dem bliver større, på grund af dette får krumtapakslen et frit slag, olietrykket falder og føder det som følge heraf. Alt dette forårsager for tidlig fejl i hele motorsystemet.

Scrolling er den anden grund til reparationsarbejde. Mange mennesker har hørt om dette eller beskæftiger sig med problemet alene, men ikke alle bilejere ved, hvad der gør denne situation. Stangindsatserne har tynde plader, der ligger i en speciel seng. I dette tilfælde er der små fremspring placeret på hele yderfladen af hylderne, de skal berøre fronten af blokken, som det er tilfældet med nye motorer. Nogle forhold reducerer antennens modstand i forhold til linerne, den stikker til krumtapakslen og svinger. I denne situation standser motoren arbejde. Det er værd at bemærke de hyppigste årsager til dens udvikling:

  • Motorens funktion er forbundet med et konstant overskud af de etablerede belastninger;
  • Smøremidlet er for flydende;
  • Lejehoveder står med lav indblanding;
  • Fravær af olie, dens overordnede viskositet eller tilstedeværelse i sammensætningen af slibende forbindelser.

Preliminært arbejde

Hvis det bliver klart, at reparation af kraftenheden ikke kan undgås, er det nødvendigt at afsløre slidstyrken af alle elementerne og bestemme de nødvendige dimensioner af krumtapakselindsatsen. De fleste bilister løser problemet med at optage dimensionerne ved visuel inspektion, for mere nøjagtighed kan du bruge en mikrometer. Det er også værd at være opmærksom på muligheden for kedeligt. Når der er rullning af elementerne, skal de straks udskiftes med nye. Før reparationen påbegyndes, kan den bestemmes af motorens funktion, især det kan ofte stoppe eller ved hjælp af de specifikke lyde af krumtapakslen. Hvis nakkerne sidder fast, bliver yderligere bevægelse umulig.

Uanset situationen bør alle detaljerne i mekanismerne omhyggeligt inspiceres. På halsen kan der være skader på et bølget udseende, som er let at føle med hænderne. I dette tilfælde er det nødvendigt at udføre en kedelig og sætte reparationsdele, hvis dimensioner svarer til installationsstedet. På grund af den store mængde skader kan der kræves en mere intensiv kedning, og som følge heraf vil der være behov for detaljer af en størrelse, der er helt forskellig fra de tidligere. Derfor tilsluttes stangkrumtapakslen efter alle procedurer, så du kan undgå at returnere varen til butikken.

Algoritme for installationshandlinger

Den mest almindelige metode til at løse problemet blandt mange mennesker er at kontakte bilens servicecenter. Men udskiftning af krumtapakselindsatser er muligt for enhver person, som i det mindste har den mindste erfaring med at reparere og have et bestemt sæt værktøjer. For at forenkle opgaven er det nødvendigt at følge en bestemt rækkefølge af handlinger.

Kontroller først afstanden mellem liner og krumtapaksel. Tjekken er lavet ved hjælp af en kalibreret plastik, som kan findes på de hals, du har brug for. Derefter monteres dækslet med liner, de strammes med en bestemt kraft svarende til en værdi på 51 Nm. Det er værd at bruge en momentnøgle til at måle. Efter at låget er fjernet, vil hullet være det samme som graden af komprimering af ledningen. Ved hjælp af et nominelt hul er det nødvendigt at evaluere den resulterende parameter, hvis værdi for hvert enkelt mærke er anderledes. Hvis det bliver klart, at hullet overstiger den nominelle værdi, det vil sige graden af klemme, så kan du ikke undvære at installere reparationsdele.

boring

Alle forbindelsesstængerne fjernes efter en ensartet kontrol af hullerne, krumtapakslen er også demonteret og jordet. Boring er kun mulig på specialudstyr - centripetal, som sjældent findes hos almindelige bilejere. Derfor skal du kontakte specialister. Efter slibning vælges vevakselindsatsen af den passende størrelse. Her kan du ikke undvære et sådant værktøj som en mikrometer og tilpasse de valgte elementer. Derefter installeres alle krumtapakselene i omvendt rækkefølge, og kappene på hovedlejerne skrues fast.

Det er værd at bemærke nogle funktioner i den omvendte installation af forbindelsesstænger og liners. Sidstnævnte er forsmurt med olie, og lågene skal også skrues. Sammenlignet med det igangværende forberedende arbejde tager installation meget mindre tid. I så fald glem ikke om krumtapakslen, der er kendetegnet ved høje belastninger, såvel som dens høje omkostninger. Det er nødvendigt at gøre alt for at øge funktionsperioden. Hovedrollen her spilles af slibning, udført på et passende tidspunkt. Denne procedure sikrer glatheden af halsen og forbereder dem til videre drift.

Hvad du behøver at vide

På trods af kompleksiteten og multikomponensen af en sådan del af bilen som motor, adskillige mennesker nemt demonterer den til arbejde. Men når du installerer liners, er det værd at være særlig opmærksom, fordi overdreven spænding eller omvendt utilstrækkelig kraft kan forårsage en sekundær vridning af elementerne. I mangel af tillid til deres egne evner og viden er det værd at henvende sig til kvalificerede specialister.

Hvordan man vælger

Uanset årsagen, der forårsagede motorreparationen og udskiftningen af linerne, er kedelig aksel kedelig. Installation af nye dele er kun mulig på jorden eller ny mekanisme. I tilstedeværelsen af skader og ruts på kun en hals behandles alle elementer for at opnå en enkelt fælles størrelse. Standard dele installeres ved montering af motoren. For eksempel er krumtapakse reparationsindsatser til VAZ biler implementeret i fire versioner. Det vil sige, at en kedelig kan laves op til maksimalt fire gange. Motorer til sådanne biler som "Moskvich" og GAZ har en yderligere femte og sjette polering til henholdsvis 1,5 og 1,2 mm. Den bedste løsning ville være at vælge de ønskede dimensioner af den person, der polerede. Boring kan føre til behovet for udvælgelse af elementer, hvis størrelse overstiger den tidligere. Dette afhænger af dybden af rutsningerne på halsen og deres nummer. Inserter er til salg i form af kits til begge typer hals.

Funktioner af arbejdet

Udskiftning af krumtapakselindsatsen kræver overholdelse af følgende regler:

  • På crankpins er der specielle snavs fælder, de skal rengøres under arbejdet;
  • Fremspring placeret ved krydsene og sikring af fastgørelsen af linerne skal træde frit ind i rillerne (hænderne skal være tilstrækkelige);
  • Udskiftningen er udført uden at justere handlinger;
  • Arbejde med roddelene udføres på den tidligere fjernede motor, mens du installerer tilslutningsstangen, det er ikke nødvendigt at fjerne det.
  • Ved afslutningen af alle handlinger skal motoren være indløb.

Alternativ udskiftning af krumtapaksler

Uden at fjerne motoren, kan du også erstatte krumtapakselindsatserne, det eneste er at tage højde for nogle af vanskelighederne. For at sikre let adgang skal krumtapakslen være mindst 1 cm under standardniveauet. Dette kan ikke ske uden at fjerne kassen eller delvis afskære den og flytte den i modsat retning fra motoren. Også alle bælter skal fjernes. For at installere den sidste indsats er det ofte nødvendigt at sænke akslen endnu lavere.

Mærkning af liners

Hvis du skal vælge detaljerne for standardparametre, skal du starte fra farvekoden, som findes på de elementer, der udskiftes. Hvis disse betegnelser ikke er tilgængelige på grund af betydelig slitage, er det umagen værd at kigge efter mærkning på forbindelsesstængerne, mere præcist på deres nederste hoveder. Det er også nødvendigt at kontrollere overensstemmelsen af mærker på selve akslen, de bestemmer parametrene for nakkerne, der installeres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.