HjemlighedVærktøj og udstyr

Glideleje og andre lejer

Lejer kaldes strukturelle mekanismer og enheder af maskiner. Deres opgave er at støtte eller retning af akserne, samt forskellige aksler. Hvis slæden akseltappen bæres i et leje på bærefladen, dette glideleje. Men i tilstedeværelse af ruller eller kugler mellem akslen hals og underlaget er direkte kaldes lejer. Hovedformålet med alle former for lejer er at reducere friktionskræfterne mellem maskindele, der bevæger sig med faste strukturelle elementer, fordi det er på grund af disse kræfter er opvarmet, slitage, samt hyppige tab af strøm under drift.

Glideleje - hvad er det?

I det væsentlige, det er en solid metal kerne med en cylindrisk boring. At det etablerer en muffe, og undertiden indsætte et grundlag, som indbefatter et anti-friktionsmateriale. Pin, eller mere enkelt akseltap, som har et lille hul skal indgå i boringen i lejebøsningen. For at reducere friktion og slid af lejerne skal smøres.

Glidelejet har adskillige operationelle karakteristika, som bestemmes baseret på dets størrelse, samt flere yderligere karakteristika. Disse omfatter den hastighed, hvormed akslen roterer, og viskositeten, som har smøremidlet.

For at smøre glidelejet, kan anvende enhver væske, der har en tilstrækkelig grad af viskositet. Dette kan være vand, forskellige olier, petroleum og benzin, baseret på emulsionen af vand og olie, metaller med en flydende struktur. I praksis er materialerne også anvendes til smøring i fast og plastisk tilstand, men med det flydende materiale på smøreegenskaberne de ikke overens.

Hvad er et rulleleje

Grundlaget for hans arbejde anses for at rullende friktion, mens der i den tidligere form af de vigtigste idé blev behandlet af glidende friktion. En vigtig rolle i lejerne af denne type spiller en rullende krop, som fylder det meste af lasten. Takket være denne enkle idé kan reducere energitabet i friktion og forbedre slid kvalitet designelementer.

Til dato, meget udbredt rulningslejer og glidelejer. Deres enkle design og betjening holdbarhed gjort elementer er meget populære og uundværlige i mange applikationer.

Sfæriske glideleje er en selvnivellerende komponent, som, når forskydning tillader bevægelse. Med hensyn til dens indvendige ring, det har en konveks form af den ydre kontur. Den ydre ring er den samme i deres struktur, henholdsvis konkav form. Sådant leje er beregnet til at påvirke på det statiske kræfter, der opstår under oscillerende bevægelser. Det er absolut nødvendigt i sving, med gentagen periodisk sats og, selvfølgelig, i løbet af en lille bærende hastigheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.