FormationHistorie

Den sidste kejser af Kina: navn, biografi

Den sidste kejser af Kina - Pu Yi - en ikonisk figur i historien om Kina. Det var under hans regeringstid, blev landet gradvist forvandlet fra en monarkisk til en kommunist, senere at blive en seriøs spiller på den internationale arena.

navn Betydning

I Kina, var det umuligt at udtale navnet på kejseren, givet til ham ved fødslen - det var en århundredgammel tradition. Den sidste kejser af navnet var et rungende Kina, der svarer til den monark - "Syuantun" ( "forene").

familie

Sidste Kejseren af Kina er faktisk kinesiske statsborgere ikke var. Hans familie Aisin Gioro ( «Gyldne race") tilhørte den Manchu Qing-dynastiet, der regerede dengang, mere end fem hundrede år.

Far Pu I Zaifeng, Prins Chun, holdt en høj position i kraft af den højtstående (anden storhertug), men kejseren aldrig var. Generelt er far til Pu I magt og forsømt af eventuelle politiske anliggender.

Mor Pu Jeg Yulan havde en virkelig mandig karakter. Hævet far-almen, hun holdt under kontrol med hele kejserlige hof og straffet for den mindste forseelse. Dette berørte både arbejdstagere og personer faktisk Yulan lige i status. Ansatte, eunukker, hun kunne blive henrettet for enhver ikke tilfreds med hendes udseende, og når selv slå datter.

Direkte hersker over Kina var onkel Pu Yi, samt fætter Tszayfena - Tszaytyan, senere kaldet "Guangxu". Det var hans efterfølger og blev den sidste kejser af Kina.

barndom

Pu Yi skulle bestige tronen allerede i to år. Efter at den sidste kejser af Kina (leveår: 1906-1967) er blevet transporteret til den forbudte by - residens for de herskende personligheder i Kina.

Pu Yi var også ganske følsomme og følelsesmæssige barn, så at flytte til et nyt sted, og kroning forårsagede ikke ham noget, men tårer.

Et råb var hvorfor. Efter hans død i 1908 Tszaytyanya så skete det, at det årigt barn gik til Empire, nedsunket i gæld, fattigdom og truede sammenbruddet. Grunden til dette var ganske enkel: tyrannisk Yulan etableret ideen om, at Tszaytyan beskadigede sind, og gjort, så hans efterfølger blev udnævnt som søn af en fætter til den regerende kejser, som var Pu Yi

Som et resultat, drengen placeret en regent af sin far, ikke mousserende forudseenhed eller politisk kyndige, og derefter er ikke anderledes grandtante Lun Yu fra ham. Jeg spekulerer på, hvad min far Pu jeg næsten aldrig set i barndommen eller i ungdomsårene.

Det skal bemærkes, at Pu Yi var blandt andet, nemlig børns sundhed (med undtagelse af maveproblemer), livlig og sjov. Det meste af tiden i den forbudte by juvenile kejser brugt i retten eunukker med spil og også talt med sygeplejersker omkring ham til otte år.

Særlig respekt og ærefrygt Pu jeg oplevet før såkaldt ældste mor Duan Kan. Det er denne streng kvinde til at undervise lidt Pu jeg være zaznaykoy ikke ydmyge naboer.

Militærkup og abdikation

Den sidste kejser af Kina, hvis biografi har udviklet en yderst tragiske regler er ubetydelig - lidt over tre år (3 år og 2 måneder). Efter Xinhai revolution i 1911 underskrev Lun Yu den handling abdikation (i 1912).

Den nye regering har efterladt Pu jeg kejserlige palads og andre privilegier, som påberåbes en høj personage. Sandsynligvis påvirket respekt for autoritet, der ligger i den kinesiske DNA'et. Især slående kontrast til den kinesiske revolution fra den sovjetiske, hvor den regerende familie af kejser Nikolaj II blev behandlet i overensstemmelse med lovgivningen i diktaturet, og uden nogen antydning af menneskeheden.

Desuden har den nye regering venstre Pu jeg ret til uddannelse. Sidste kejser af Kina med fjorten år på at studere engelsk, han vidste også, hvordan man Manchu og kinesisk. Som standard er knyttet og befalinger Konufutsiya. Engelsklærer Pu Yi, Rezhninald Johnston, gjorde ham til en rigtig vesterlænding og selv gav ham et europæisk navn - Henry. Jeg spekulerer på, hvad deres tilsyneladende modersmål Pu Yi ikke kunne lide, og lærte meget modvilligt (per år kunne undersøge kun omkring tredive ord), mens den engelske, sammen med Johnston underviste med stor omhu og flid.

Pu Yi gift ganske tidligt på seksten år, datter af en højtstående embedsmand Wang Rong. Den juridiske hustru Pu Jeg var ikke desto mindre ikke er opfyldt, så som en elsker (eller konkubiner) tog en Wen Xiu.

Intet (og ingen) uforstyrret af kejseren levede denne måde, indtil 1924, da Folkerepublikken Kina har sidestillet det med resten af borgerne. Pu Yi og hans kone måtte forlade Den Forbudte By.

Manchukuo

Efter udvisningen af de arvelige godser Pu Jeg gik til nordøst Kina - territtoriyu, der kontrolleres af japanske styrker. I 1932 blev der etableret en kvasi-tilstand kaldet Manchukuo. Det var hans lineal og blev den sidste kejser af Kina. Historie, dog er dette site midlertidigt besat kinesisk territorium var ganske forudsigelig. Rigtig magt, ligesom i det kommunistiske Kina, Pu Yi i Manchukuo var ingen. Eventuelle dokumenter, han ikke havde læst og underskrevet dem uden at se, næsten under diktat af japanske "rådgivere". Ligesom Nikolaj II, som Pu Yi ikke blev skabt til en rigtig styring, især i sådan et stort og problematisk. Men det var i Manchukuo den sidste kejser af Kina atter kunne vende tilbage til det velkendte liv, og som førte til Anden Verdenskrig.

Ny bolig "kejser" blev byen Changchun. Det område af denne kvasi-stater var ganske alvorlige - mere end en million kvadratkilometer og en befolkning på 30 millioner mennesker. Af den måde, på grund af den manglende anerkendelse af Folkeforbundets Manchukuo Japan måtte forlade den organisation, der blev prototypen af FN. Mere nysgerrige faktum, at i ti år, indtil slutningen af Anden Verdenskrig, med Manchukuo etableret diplomatiske forbindelser med en række europæiske og asiatiske lande. De er for eksempel stål Italien, Rumænien, Frankrig, Danmark, Kroatien, Hongkong.

Ironisk nok, under regeringstid af Pu Yi af Manchukuo økonomi trivedes. Det skete på grund af den store økonomiske investeringer i Japan i regionen: øget minedrift (malm, kul), at udvikle landbruget og tung industri.

Også, Pu Yi var meget venlig med den japanske kejser Hirohito. Af hensyn til at møde ham Pu Jeg besøgte Japan to gange.

sovjetisk fangenskab

I 1945 den røde hær kørte de japanske tropper fra deres østlige grænser og gik til Manchukuo. Det var planlagt, at Pu Yi vil blive hurtigst muligt sendt til Tokyo. Men sovjetiske tropper landede Mukden, og Pu Yi blev taget med fly til Sovjetunionen. Han blev anklaget for "krigsforbrydelser" eller rettere fordi han var en marionet for den japanske regering.

I første omgang, den sidste kejser af Kina var i Chita, hvor han og opladet, og taget i forvaring. Chita han blev transporteret til Khabarovsk, hvor han blev holdt i en krigsfangelejr højere rækker. Der Pu Yi var en lille stykke jord, hvorpå han kunne engagere sig i havearbejde.

På Tokyo processen Pu optrådte jeg som vidne og vidnede mod Japan. For at gå tilbage til Kina, havde han ikke ønsker, under nogen omstændigheder, så alvorligt overveje at flytte til USA eller Storbritannien. Kinesisk aristokrat var bange for den nye kinesiske regering, ledet af Mao Zedong. Penge på farten, havde han, som alle de juveler blev hos ham. I Chita Pu Jeg forsøgte endda at passere gennem den sovjetiske efterretningstjeneste brev, som var adresseret til den amerikanske præsident Geri Trumenu, men det skete ikke.

Retur til Kina

I 1950 udstedte sovjetiske myndigheder Pu I Kina. Der blev den tidligere kejser dømt af artiklen "krigsforbrydelser". Der er ingen undtagelser for ham, selvfølgelig, blev ikke oplyst. Pu Yi blev de almindelige indsatte uden nogen privilegier. Ikke desto mindre tog han meget stille og roligt alle de prøvelser af fængselslivet.

Under tilbageholdelsen, Pu Yi halvdelen af arbejdstiden brugt på produktion af æsker til blyanter og den anden - studiet af den kommunistiske ideologi baseret på værker af Karl Marx og Vladimir Lenin. Sammen med andre fanger Pu Yi deltog i opførelsen af stadion fængsel, fabrikken, og aktivt sørge godt område.

I fængslet, Pu Yi oplevede også adskillelsen fra sin tredje kone, Li Yuqin.

Efter ni år i fængsel blev Pu Yi amnesti for god opførsel, og ideologisk genopdragelse.

De sidste år af sit liv

Freed, Pu Yi var der bor i Beijing. Han tog et job på Botanisk Have, hvor han var engageret i dyrkning af orkideer. Her interessant, det hjalp ophold i sovjetisk fangenskab, hvor Pu Yi var også tæt på jorden.

Han ikke længere noget der ikke er hævet eller forlangte noget. I samtalen var han høflig, høflig, fornemme beskedenhed.

Den rolle, som en almindelig kinesisk borger er ikke meget bedrøvede Pu Yi He studerede, hvad der var tæt på hjertet, og arbejdede på sin biografi med titlen "Fra kejser til Citizen".

I 1961, Pu Yi sluttede sig til CCP og blev medlem af Statens Arkiver. I 58 år, han, i tillæg til de stillinger i arkivet, sluttede den kinesiske politiske rådgivende Råd.

Ved slutningen af livet Pu mødte jeg hans fjerde (og sidste) hustru, med hvem han levede indtil slutningen af dagen. Hendes navn var Lee Shuasyan. Hun arbejdede som sygeplejerske og en enkel ædel fødsel kunne ikke prale. Lee var meget yngre Pu Yi, i 1962 var hun kun 37 år gammel. Men på trods af en alvorlig forskel i alder, parret boede i fem lykkelige år, indtil i 1967, Pu Yi gået bort fra leverkræft.

Det er interessant, at Lee Shuasyan var den eneste hustru af en kinesisk kvinde, Pu Yi for de indfødte af Manchuriet, selvfølgelig, uden fortilfælde.

Udgifter til Pu begravelse og tog en PDA, og dermed udtrykker respekt for den sidste kejser af Kina. Kroppen blev kremeret.

Børn på Pu Yi var ikke fra en af de fire koner.

Gør Shuasyan døde i 1997, overlevede sin mand i tredive år.

Pu Yi i biografen

Historien om Pu Yi var så spændende, at det blev skabt på grundlag af maleriet "Den sidste kejser". En film om den sidste kejser af Kina tog den italienske instruktør Bernardo Bertolucci i 1987.

Film kritikere nød historien, der har været involveret den sidste kejser af Kina: filmen modtaget næsten maksimal værdiansættelse.

Billedet var en stor succes: vandt "Oscar" i ni kategorier, "Golden Globe" i fire, og "Cesar" Award "Felix" og "Grammy", og en pris fra de japanske Academy Awards.

Det er den sidste kejser af Kina, den film, som var så succes vendt udødeliggjort i kunstens verden.

hobbyer

Siden barndommen, blev Pu Yi fascineret af verden omkring dem. Han er tiltrukket af dyr observation, som han inderligt elskede. Lidt Pu Yi elskede at lege med deres kameler, se at se, hvordan man kan organisere levende myrer avlet regnorme. I fremtiden har en passion for naturen bliver kun stærkere, når Pu Yi blev en ansat i den botaniske have.

Værdien af et eksempel i historien om Pu Yi

Eksempel Pu Yi er meget karakteristisk for den historiske proces af den sene XIX - begyndelsen af XX århundrede. Hans imperium, samt en række europæiske, ikke klaret testen af den nye tid og kunne ikke svare på hans presserende opkald.

Sidste kinesiske kejser Pu Og hvis biografi var svært og tragisk, var på en eller anden måde en gidsel til historien.

Var det ikke for den økonomiske tilstand af Kinas så tunge og interne stridigheder mellem honoratiores stærke nok, måske, Pu Yi i sidste ende kunne blive den mest europæiske af asiatiske monarker. Men det viste sig forskelligt. Over tid, Pu Yi god pasform i kommunististicheskuyu parti og begyndte at forsvare sine interesser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.