Hjem og familieGraviditet

End at hæve et hæmoglobin under graviditet: listen over produkter, præparater og anbefalinger

Graviditet er en vanskelig tid for den kvindelige krop. På dette tidspunkt øges belastningen på alle indre organer betydeligt. Af denne grund overvåges den fremtidige moders tilstand konstant og nøje. En af indikatorerne, der forårsager angst hos lægen, er et fald i niveauet af hæmoglobin. Så hvad er anæmi og hvordan man øger hæmoglobin under graviditet? Lad os forstå.

Hvad er hæmoglobin?

Hemoglobin er et protein af animalsk oprindelse, der har en kompleks struktur. Det binder til ilt ind i blodet og bærer det gennem hele kroppen.

normer

Der er visse normer for hæmoglobin. Så det overvejes normalt for en gravid kvinde, hvis koncentrationen i blodet når 120-160 g / l. Hvis indikatoren er lavere, taler vi om en vis grad af anæmi (90-110 g / l - mildt, 80-90 - medium, mindre end 80 - alvorlig form for anæmi).

For at opretholde det gennemsnitlige niveau af hæmoglobin er det nok for en gennemsnitlig person at forbruge mellem 5 og 15 milligram jern pr. Dag. For en gravid kvinde øges minimumsindikatoren flere gange (op til 15-18 milligram).

Sænkning af jernniveauet hjælper med at reducere hæmoglobin, som sikrer mætning af blodlegemer med ilt. Oxygen sult kan ikke bare skade den fremtidige mor, men hendes barn, så spørgsmålet om, hvordan man øger hæmoglobin under graviditeten, er at spørge med det samme, så snart du føler de første symptomer på anæmi.

Karakteristiske tegn på et fald i hæmoglobin

Anæmi er karakteriseret ved visse symptomer. Så en kvinde kan føle sig svag, døsighed, kvalme, svimmelhed. Det kan begynde at bekymre sig om åndenød, svimmelhed er mulig. Udseende er også ved at ændre sig. Håret begynder at falde ud, huden bliver blege, tørre og dehydreret.

På trods af den tilsyneladende harmlessness bærer anæmi mange mulige komplikationer for både den fremtidige mor og hendes baby. Det kan begynde toksikose, risikoen for abort øges, det er muligt udvikling af gestose, aflejring af moderkagen og for tidlig fødsel.

Hvordan øges hæmoglobin under graviditet? midler

Brugen af en eller anden metode afhænger af sværhedsgraden af sygdommen. Så ved diagnosticering af den første fase af anæmi fortæller lægen, hvordan man øger hæmoglobin under graviditeten, og anbefaler bestemt at spise, sove, hvile og bruge mere tid udendørs.

I mere alvorlige tilfælde anbefales det ikke at tage risiko, det er bedre at starte medicinsk behandling med det samme.

Strømændring

En måde at slippe af med symptomerne på anæmi er korrekt ernæring. Kosten hos en kvinde, der bærer en baby, bør varieres og beriges med forskellige vitaminer. I tilfælde af anæmi anbefales det at medtage et øget antal produkter, der indeholder jern.

Så hvilke fødevarer øger hæmoglobin i graviditeten? Lederen i indholdet af jern er kød. Især lever (og kalvekød, svinekød og kylling) tildeles. Den kan indeholde fra 7 til 20 mg jern pr. 100 g produkt. Æggeblommen er også rig på dette element. Den indeholder mindst 7 mg jern.

Det er de kødprodukter, der bidrager til en kvalitativ og hurtig stigning i hæmoglobin. Dette skyldes den hurtige assimilering af alle mikroelementer fra animalske produkter af kroppen.

Fødevarer af vegetabilsk oprindelse er også rig på jern. For eksempel kan nogle korn, såsom linser, ærter, boghvede, indeholde op til 12 mg jern pr. 100 gram produkt.

En stor mængde obligatorisk for legemselementet findes i nødder. Så, pistacienødder og mandler indeholder op til 4 mg jern.

Glem ikke grøntsager og grøntsager. Tomater, dill, persille, græskar, rødbeder, spinat, mælkebøtteblade og unge rodfrugter er alle fødevarer, der er lige så rig på jern.

Fra frugter og bær kan identificeres grønne æbler, persimmoner, bananer, granatæbler, ferskner, abrikoser, quinces, blåbær, jordbær og solbær.

På trods af det store indhold af næringsstoffer i plantefødevarer er deres fordøjelse ved kroppen mere kompleks og langsommere. Af denne grund vil brugen af planteprodukter være i store mængder, snarere end kød, for at opnå det ønskede resultat og opretholde en god sundhedstilstand.

vitaminer

Hvad bidrager yderligere til stigningen i jern og hvordan man øger hæmoglobin under graviditet?

Undlad at forsømme mad, der er rigt på vitamin B12, fordi det fremmer absorptionen af et så vigtigt element for en kvindes krop. Det findes hovedsageligt i kød. I mindre mængder findes vitamin i æg såvel som i mejeriprodukter.

God og høj kvalitet behandling af anæmi er hjulpet af et tilstrækkeligt indtag af bær, citrusfrugter rig på vitamin C.

Meget ofte læger anbefaler at supplere behandlingen med folsyre, fordi behovet for det under graviditeten er stærkt forøget. Derudover fremmer vitaminet assimilering af jern.

Narkotikametode

En anden metode til at slippe af med anæmi er brugen af medicin. En læge, der ser på graviditeten, vil fortælle dig hvad du skal gøre med hæmoglobin under graviditeten.

Ved en gennemsnitlig grad af udvikling af en sygelig tilstand udpeges jernholdige kapsler og også sirupper. I alvorlige tilfælde anvendes opløsninger til intravenøs administration.

Der er nogle regler for brug af medicin. Så de anbefales ikke til brug sammen med mejeriprodukter, såvel som sort te. Disse typer af fødevarer kan reducere tabletternes effektivitet. Som nævnt for at opnå det ønskede resultat anbefales det ofte at supplere behandlingen med folsyre og vitamin C.

Forberedelser, der øger hæmoglobin under graviditet:

 • "Sorbifer Durules". Det medicinske præparat indeholder ikke kun jern, men også ascorbinsyre, som bidrager til dets assimilering. Lægemidlet tages kun efter råd fra en læge, da det kan forårsage funktionsfejl i fordøjelseskanalen.
 • "Maltofer". Anvendes til milde former for anæmi. Lægemidlet er ofte ordineret på grund af dets gode tolerance.
 • "Ferrum Lek". Produktet fås i flere forskellige former: tabletter, sirup, væske til injektion.
 • "Totem". Et universelt stof, som ikke kun er foreskrevet for gravide kvinder, men også for børn.

anbefalinger

 • Udskift sort te med grønt.
 • Indtast granatæblejuice i kosten. Det fremmer assimilering af jern.
 • Spis mad, der er rig på vitamin C: frugt og tomatjuice, frugt.
 • Bland ikke fødevarer rig på jern, med stoffer og mad for at øge calciumniveauet.
 • Tag medicin, der indeholder folinsyre. Det fremmer assimilering af jern.

Folkemedicin til behandling af anæmi

Hvis din læge anbefalinger om, hvordan du øger hæmoglobin under graviditeten, synes at være utilstrækkelige, kan du altid henvise til dokumenterede metoder. Der er et stort antal midler, der ikke er mindre effektive end brugen af lægemidler. Så hvordan man øger hæmoglobin under graviditet med folkemusikmidler?

Her er nogle dokumenterede opskrifter:

 • Forbered en afkogning af friske jordbær blade.
 • Tag reglen før hvert måltid for at spise en skefuld honning med hvidløg.
 • Forbered tinkturen fra bouillon af brændenød og vin. Tag en dag, en skefuld.
 • Boghvede er meget rig på jern. Hæld det natten over med kogende vand, og om morgenen vil du have en lækker og sund morgenmad.
 • Frisk fra friske æbler, tranebærsmor, skeer af sukkerroerjuice vil bidrage til at øge hæmoglobin.
 • Tag en håndfuld valnødder og grøn boghvede. Slib til mel og tilføj honning. Den resulterende blanding er nyttig til anvendelse en gang om dagen på en spiseskefuld.
 • En blanding af tørrede frugter som svesker, tørrede abrikoser, rosiner, med tilsætning af honning, nødder og citron vil ikke kun lindre anæmi, men også styrke immuniteten. Tag stoffet tre gange om dagen til en spiseskefuld.
 • Kombiner i lige store mængder æble-, sukkerroer og gulerodssaft. Drik to gange om dagen.

Overskydende niveau af jern i blodet

Hvis du stadig ikke undviger den hyppige diagnose af gravide - anæmi, så skynd dig ikke med at bruge alle eksisterende metoder. Spørg din læge, han vil fortælle dig, hvordan du øger hæmoglobin under graviditet hurtigt og uden sundhedsskader.

Overskydende jern i blodet kan ikke være mindre farligt for kroppen. Maksimum Fe må ikke overstige 140 g / l. Ellers vil det tale om en fortykkelse af blodet, hvilket kan føre til dårlig ernæring og iltning af fosteret.

konklusion

Således er et lavt niveau af hæmoglobin ikke en sætning. Der er et stort antal måder og midler til at forbedre det. Kør ikke denne tilstand, og så vil du og din baby være glad, smuk og sund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.