SundhedMedicin

Hvad er IFA? immunsorbentassay metode: essensen, de vigtigste ulemper

For en omfattende vurdering af huld anvendes ELISA-metode for diagnosen. Enzymimmunoassay blodprøve til diagnosticering infektiøse, hæmatologiske, primære og sekundære immundefekter.

Hvad er en ELISA-analyse

Mange patienter er interesseret ELISA: der er, for hvilket der gennemførte undersøgelsen. Immunosorbentassay begyndte at blive brugt for nylig. Oprindeligt studerede med hjælp af den antigene struktur, og det blev udført kun til videnskabelige formål. Så kom forskerne til den konklusion, at med hjælp af enzymer kan identificere specifikke antistoffer rejst som svar på en flydende tilstand.

I første omgang blev denne metode anvendt kun smal profilerede medicinske institutioner, primært i blodtransfusion stationer. Af særlig betydning er ELISA-metoden til påvisning af HIV-infektion.

Til dato, denne metode har et bredt anvendelsesområde. Moderne laboratorier bruger det til at diagnosticere:

 • tumorer;
 • hormonale lidelser;
 • infektioner;
 • kronisk eller tidligere overførte infektiøse processer;
 • indvoldsorm.

Hvis kroppen er af den infektiøse proces bliver denne type af diagnose anses for at være den mest optimale til bestemmelse af typen af sygdom.

Fremgangsmåden og dets art

ELISA-metode - det vil sige, hvad der er essensen af denne type forskning? Dette og mange andre spørgsmål af interesse for patienten. Grundlaget for denne fremgangsmåde til diagnose betragtes som bindende immunceller til antigener af infektiøse midler. Det resulterende kompleks bestemmes ved hjælp af en særlig enzym.

At forstå princippet af fremgangsmåden ifølge ELISA, er det nødvendigt at vide, hvordan antigen-antistof-reaktion. Antigen - fremmed for kroppen af proteinmolekylet af oprindelse, som får sammen med infektion. Partikler af fremmed blod, er ud-af-gruppe antigener også overvejet. I kroppen, de provokere en immunreaktion, der skal beskytte mod fremmede stoffer. Derfor er den menneskelige krop producerer antistoffer - immunoglobuliner kan sammenhæfte til antigener til dannelse af immunkompleks. Sådanne forbindelser er meget lettere at genkende og ødelægge celler i immunsystemet.

Omsætningen i nærvær af immunkomplekser udføres i laboratorieforhold anvendelse færdiglavede forbindelser for at bestemme om blod lide.

Metoden er ganske enkel ELISA, men på grund af det faktum, at en blodprøve gjort for at kontrollere for mange infektioner og sygdomme, er der flere sorter af det. Hvert af de forskellige kredsløb og anvendelse. Det kan være direkte eller indirekte ELISA. Den direkte metode betyder i sig selv, der er gældende immobiliserede antistoffer, der reagerer med antigener. Den største fordel ved denne fremgangsmåde er, at alle de processer kan automatiseres, og derfor diagnose tager lidt tid.

Indirekte metode indebærer, at arten af de sekundære antistoffer anvendes. En fast fase immobiliserede antigen. Analysen til bestemmelse af antistof mod forskellige antigener. Dette medvirker til at opnå mere præcise resultater, men metoden er kompleks.

Fordelene ved undersøgelse

Laboratorieundersøgelser ved ELISA har mange fordele i forhold til andre metoder til diagnosticering. Nøglen kan tilskrives, er:

 • høj følsomhed;
 • lagerstabiliteten af ingredienserne;
 • hastigheden af diagnostik;
 • Du kan anvende en lille mængde af materialet;
 • er det muligt at automatisere alle processer;
 • Du kan registrere infektionen i dets tidligste stadier.

Denne metode til diagnosticering universel, så det er egnet til masse-screening. Ved hjælp af analysen det er muligt at spore den dynamik af strømmen af infektiøse proces.

Indikationer for analyse og et hegn materiale

Udføre forskning under anvendelse af ELISA-metoden kan udpege en mistænkt mange sygdomme:

 • akutte og kroniske infektioner, seksuelt overførte sygdomme;
 • forekomst af parasitter;
 • autoimmun sygdom;
 • onkologiske sygdomme;
 • at bestemme niveauet af hormoner.

Tilstedeværelsen af antistoffer undersøges venøst blod. Før analyse, er det isoleret fra de elementer, som kan komplicere undersøgelsen. Det kan udføres prøvetagning og andre biologiske væsker.

For at få den mest præcise oplysninger, der blodprøveudtagning udføres på tom mave. Hvis proceduren er blevet tildelt for at bestemme den latent infektion, så et par uger før den analyse, du har brug for at stoppe med at tage anti-bakterielle og antivirale lægemidler. Afhængig af laboratorieudstyr, hvor trådhegn materiale, kan resultatet opnås inden for en dag. I ekstreme tilfælde er denne gang reduceret til et par timer.

Assay for syfilis

Anvendelse af ELISA metode hjælper til at bestemme tilstedeværelsen af mange infektioner i kroppen, i særdeleshed, og syfilis. For at udføre undersøgelsen tager blod fra en vene på tom mave. Så har gennemført en undersøgelse for at bestemme ikke kun tilstedeværelsen af sygdommen i kroppen, men det nøjagtige tidspunkt for starten, som i løbet af sygdommen nogle antistoffer er erstattet med andre på en meget bestemt rækkefølge.

I den akutte fase, hvilket viser den langvarige løbet af sygdommen, eller vil blive detekteret immunglobuliner såsom M. i blodet under forværring af kronisk infektion tilstedeværelse af immunoglobulin type A viser, at infektionen er bosiddende i kroppen i mere end 4 uger. Immunoglobuliner af G angiver højden af sygdommen eller før terapien.

Efter graden af farveintensitet af brøndene er anslået strømning af infektiøs proces, eftersom dens intensitet afhænger af mængden af dannede immunkomplekser.

Assay for HIV-infektion

ELISA-fremgangsmåden anvendes til analyse på HIV. Diagnose i dette tilfælde har visse karakteristika, der er forbundet med forekomsten og udviklingen af sygdommen. Denne analysemetode anses mest hensigtsmæssigt at bestemme, men det skal ske tidligst en måned efter udsættelse for risikofaktorer. Dette skyldes tilstedeværelsen af inkubationsperioden strømme fra 45 dage til 6 måneder. Derfor bør gentages analysen efter seks måneder.

Resultatet betegnes som positiv, hvis antistoffet blev påvist i den primære undersøgelse. I dette tilfælde er analysen gentages seks måneder senere, igen, hvis resultatet er positivt, at undersøgelsen er udført ved hjælp af meget specifikke testsystemer.

Analyse parasitter

Ofte læger ordinere ledende enzymimmunassay til bestemmelse af tilstedeværelsen af parasitter i kroppen. Under anvendelse af denne forskning metode kan defineres:

 • ascariasis;
 • giardiasis;
 • toxoplasmose, og andre.

ELISA diagnostik blod anvendes til påvisning af parasitter og deres metaboliske produkter, samt immunoglobuliner. Effektiviteten af denne metode er 90%, og er med til at spore dynamikken i udviklingsprocessen.

Begrænsninger

Trods alle de fordele, er der også ulemper ved ELISA-metoden. Den største ulempe anses for at være det faktum, at undersøgelsen læge skal have en pre-antagelse om sygdommen.

I diagnosticering af infektionssygdomme er ikke muligt at uheld finder patogenet og bestemme dets immuno egenskaber. Testen angiver kun tilstedeværelsen af antistoffer i patientens blod. Desuden er det er ret dyrt analyse.

decifrere analyse

Resultatet vil være enten en kvalitativ ELISA for antistoffer eller deres fravær i blodet. Hvis en kvantitativ analyse udføres, kan antistofkoncentrationen udtrykkes enten i digital værdi, eller et bestemt antal + tegn.

Desuden analysen af sådanne faktorer som:

 • IgM;
 • IgA;
 • IgG.

IgM indekspoint på forløbet af akut infektiøs proces i kroppen. Dens fravær kan indikere fravær af patogen eller dets overgang til den kroniske fase.

IgA indeks med et negativt testresultat for IgM indikerer kronisk eller latent infektion. Den samtidige tilstedeværelse af IgM og IgA tyder på, at sygdommen er i en akut fase. Tilstedeværelsen af IgG angiver overgangen af sygdommen i en kronisk stadium eller fuld helbredelse og udvikle immunitet.

Nu er der særlige ELISA-tests, der kan udføres uafhængigt af hinanden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.