BilerBiler

Hvilken slags olie hældes ind i feltet 2109? At gøre det rigtige valg

Bestemt, transmission er en af de vigtigste komponenter i enhver bil. Det skyldes gearkassen, motoren rotation af krumtapakslen og overførsel af kræfter til de drivende hjul. Men ligesom alle de andre knuder, PPC kræver konstant vedligeholdelse. Og vi ser på i dag, hvad slags olie til at fylde i en kasse 2109 , og i hvilket forhold.

Funktioner VAZOVSKY PPC

Med fremkomsten af den 80 bil "ottende" og "niende" af familien, mange bilejere forvirret af det faktum, at overførslen af disse modeller kan hældes motorolie.
Denne originalitet var forårsaget af en fundamentalt ny udformning af gearkassen, som virker kun på specielle væsker. Men da sådanne olier produceret i Sovjetunionen ganske lidt, i den konventionelle motor PPC hældt stof.

Lidt historie

Hvad Smøremidler var populære i USSR? De mest almindelige, mens gearolie var TAD-17i. Dette værktøj blev skabt specielt til skrå anspore og hypoidgear. Men en eller anden grund, TAD-17 og viste sig at være uegnet til brug på moderne PPC. Dens forøget viskositet, og de særlige additiver ikke bidrager til en fuldstændig dannelse af en film på de arbejdende overflader af synchronizers.

I denne henseende, ikke justerer vinkelhastigheden af gear og koblinger. Derfor er "niere" af transmission på transmissionslinien omfatter en meget stor kraft, at den samme under kontakten dannede karakteristiske lyd af tandhjulene beslaglagte. Alt dette ikke kun skaber ubehag under kørslen, men også i høj grad reduceret ressourcen transmission, hvilket fører til accelereret funktionsfejl.

Ifølge national standard, mere egnede olier "niere" var gruppe stoffer TM-1 og TM-2, hvilket sikrer længere levetid og holdbarhed CAT dele. Samtidig et populært TAD-17i svarer til TM-5-standarden, så bruge det på de nye transmissioner var simpelthen upraktisk, fordi den vigtigste par til "otte" og "ni" ikke var hypoid og spiralformet gearing.

Hvilken slags olie hældes ind i feltet 2109? Om funktionerne i TM 5-9P

Dette fortsatte indtil begyndelsen af 90. år (efter 10 års serieproduktion af "Samara") for indenlandske transmissioner skabt en ny TM 5-9P stof. Som praksis viser, om de forhjulstrukket biler, denne olie tillader dannelsen af en tynd film på tænderne for omkring 7500 mil. Men denne ressource bliver læst efter en indkøring CAT (TM periode før 5-9P ændret én gang efter 2-3 tusinde kilometer).

At du kan udfylde den "ni" i dag?

Med udviklingen af den automotive marked i Rusland øget antallet af producenter af gearolier hvert år. Hvilken olie hældes i en kasse med "ni" kan være nu? Eksperter anbefaler at erhverve Transmission 2109 stof tilsvarende gruppe af API GL-4. Ifølge GOST kan de være TM-4 olie og TM 5-9P. Viskositet egenskaber til bedre fokus på sortiment af produkter med følgende mærkning SAE:

  • 75W-90;
  • 80W-90;
  • 80W-85.

Det er, hvad slags olie til at fylde i boksen "ni" eksperter anbefaler. Det er disse væsker er de mest egnede til de 2109 biler gearkasser og VAZ 2108. De har en meget lang levetid og sikre en harmonisk arbejde CPT dele til flere titusinder af kilometer.

Hvordan du udskifter gearolie i "ni"?

Hvilken slags olie i 2109 for at fylde kassen, fandt vi ud af nu om, hvordan du erstatte det. Vi bemærker straks, at det vil tage dig mere end 15-20 minutter af fritid, så gå til tankstationen bare ikke giver mening.

Så for at begynde at forberede værktøjer. Under det arbejde, vi har brug skruenøgler 10 og 17 mm, samt den beholder til flydende affald. Sidstnævnte kan være fremstillet af tomme dåser fra under kølevæske eller motorolie - simpelthen skåret med en kniv en af sin sidedel.

Kom godt i gang. Først skal vi bruge de centrale 10 mm til skrue fastgørelseselementer af forbrændingsmotoren beskyttelse. De er placeret under den forreste kofanger. Næste ved hjælp af en skruetrækker slå væk beskyttelse bolt 2, som er tættere på kabinen.

Nu sætter vi maskinen under vores "modernisering" dunk i vandret stilling og ved hjælp af en 17 mm nøgle skrues bundproppen. Bemærk, at denne post vil være under pres, og med den væske, det kan falde ned i beholderen.

Vent, indtil den gamle gearolie løber ud, og et stik wrap tilbage. Dernæst indfører beskyttelse for motoren og tage ud transmissionen oliepinden. Sidstnævnte er på toppen af PPC. For at finde oliestanden, skal oliepinden aftørres med en tør klud, re-installere 2-3 og anden til at trække tilbage. I dette tilfælde skal bilen ikke skrå. Ideelt set bør oliepinden ikke være en dråbe olie. Hvis ja, så PPC kan roligt fylde ny væske.

mængden af olie normen

Sådan hælde olien i en kasse "Nine"? Ifølge de tekniske data, er tallet 3,0 liter til biler med 4-trins gearkasse og 3,3 for køretøjer med 5-trins gearkasse.

Hæld olie bør være en lille margin på 200-250 milliliter. I et sådant tilfælde væskeniveauet sonden er 4-5 mm over mærket "MAX".

Hvor olien hældes i en boks? Det skal kaste i samme hals, hvorfra sonden. I denne udskiftning af olie i kassen 2109 er afsluttet. Alt er nu muligt igen for at starte drift af køretøjet!

Så vi fandt ud af, hvad slags olie til at fylde i en kasse 2109 og hvordan man laver en erstatning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.