Mad og drikkevarerHovedret

Hvide gulerødder: den sort, smag, nyttige egenskaber. Hvorfor gulerod hvid, ikke appelsin? lilla gulerødder

Fra gammel tid, gulerod er et nødvendigt supplement i udarbejdelsen af en utrolig mængde af retter. Hvem er den mest almindelige type anses for at være orange. Men få ved, at den oprindelige rod var gul, hvid, rød, og endda sort, ikke orange.

Kun i det XVI århundrede, har denne grøntsag fik velkendt for os orange. En gulerod er bredt modtages på grund af en sød smag.

Men andre sorter af gulerødder er også vigtigt, fordi takket være en bred vifte af smags- og deres indhold af mange forskellige vitaminer de let anvendes i forskellige opskrifter.

Hvorfor gulerod hvid

Alle ved, at til farvning af frugt og grøntsager opfylder plante pigmenter. Den orange farve af gulerødder til svarene caroten, eller provitamin A, der giver indholdet af rodfrugter er ikke kun en smuk farve, men også gør det utroligt nyttigt.

Gul farve vegetabilsk giver lutein og lilla, blå, røde og sorte farver er på grund af indholdet af anthocyanin. Levende rød farve erhvervet grund lycopen, og bordeaux gulerødder modtager i forbindelse med tilstedeværelsen af rodfrugter betain.

Hvide gulerødder blottet for pigment ansvarlig for farven. Derfor er den gulerod er hvid, ikke orange. Men det indeholder spormineraler, gavnlig virkning på den menneskelige krop, hvilket gør det meget populært.

funktioner

Personer, der foretrækker en sund type mad, du ved, at der ud over farven på frugt plante pigmenter har andre funktioner:

 • De gavnlige virkninger på immunsystemet.
 • Styrkelse af karvæggene.
 • Forbedret syn.
 • Beskyttelse mod eksponering for ultraviolet stråling.
 • Fungere som antioxidanter, kan hæmme forskellige vira.

Derfor er mere varieret og rigere farvepalet af grøntsager på bordet, det kogte og lækrere mad.

sorterer

I dag er der rigtig mange sorter af orange gulerødder, men før i tiden var meget populære hvide gulerødder. Sorterer valget må sondres udtrykt ved udbyttet, sygdomsresistens og danner oplagringsperioden. Også opdelingen finder sted på maden og spisestuen.

De mest udbredte forage sorter er "kæmpe i Berlin", "Weibull White", "White Vosges", "Gigantisk hvide", "mesterskab", "Hvid zelenogolovaya". Typisk rodlængde er 50 cm, har en cylindrisk form helt flad.

Til tabellen bedste sorter omfatter "White Satin F1", "Lyunar White", "belgisk hvid." De har en meget glat tekstur og saftige frugtkød.

smag

En utrolig mange arter og sorter, der har hvide gulerødder, taler om det store udvalg af gustatoriske. Men det vigtigste og den største forskel mellem dem er tilstedeværelsen eller fraværet af en bitter eftersmag.

Til dato har de kun foderkvalitet, så denne type begyndte at blive dyrket kun at tilføje til kosten af kvæg og smådyr.

For nylig genoplivet i Letland voksende hvide og gule sorter af gulerødder, der er kendetegnet ved en utrolig sød smag end optjent særlige popularitet i madlavningen.

Hvide gulerødder. nyttige egenskaber

Mange mennesker ved, at gulerødderne af hvid farve er nyttig grøntsag. Dette skyldes dens indhold af en utrolig mængde af vitaminer og mineraler.

Hvide gulerødder, såvel som andre sorter, har tilstedeværelsen af vitamin C, A, B1, B2, B6, PP og E, samt jern, phosphor, kalium, magnesium, kobber og kobolt. Det anses derfor for meget nyttige for organismen at spise gulerødder i kosten, både i rå form og efter termisk behandling.

medicinske egenskaber

I mange århundreder har folk brugt den helbredende egenskaber af hvide gulerødder. For at bevare de medicinske kvaliteter af gulerødder er ofte blandet med honning.

anbefales frisk gulerod saft skal anvendes til fodsvamp, lidelser i mave-tarmkanalen, samt til normalisering af kulhydratstofskiftet processer.

Saft af gulerødder perfekt kæmper med overskydende kolesterol og gulerod bouillon anvendes ofte som et diuretikum.

Frø og rødder er også meget udbredt ikke kun i madlavning som en ekstra ingrediens i konserves, pickles, frugt likør og spiritus, men også i folkemedicinen til behandling af nyresygdom.

Også frø ekstrakt æteriske olier, der bruges i kosmetiske midler.

skade

På trods af den overflod af nyttige egenskaber, og gulerødder kan forårsage en vis skade. Kontraindiceret til anvendelse i den foreliggende fødevareprodukt i tilfælde af, at dets anvendelse forårsager allergiske reaktioner.

Overspisning kan også skade kroppen. Det er kendetegnet ved et overskud caroten, men denne mulighed er kun tilgængelig ved anvendelse af en orange gulerod. Og da det ikke indeholder nogen hvide, har den indlysende kontraindikation i denne form blevet identificeret.

lilla gulerødder

UK for mange år siden blev hjemsted for den lilla gulerod. Men sådan en bred vifte af applikationer det har ikke modtaget på grund af en betydelig ulemper: i renset form gulerod pletter alt hvad rører.

Selvom der i nogle kulinariske præparater af denne egenskab kan hjælpe med at gøre et stort måltid specielt attraktiv, tilføje produktet blidt-rosa nuance.

nyttige egenskaber

Rodgrøntsag sin farve på grund af tilstedeværelsen af a-caroten, betacaroten og anthocyanin. I kroppen omdannes de til den krævede vitamin A, som har en positiv virkning på huden, hjælper det at forbedre synet og lindrer træthed visuelle apparat.

Antocyanin er meget god til at beskæftige sig med en bred vifte af hjertesygdomme og styrker væggene i blodkarrene. Indeholdt i vegetabilske flygtige stand til at dræbe mikrober og følgelig bliver lilla gulerødder et effektivt middel til forkølelse.

I madlavning, lilla gulerødder er meget lav vedligeholdelse og alsidig ingrediens. Det kan stuvet, stegt, bagt, og det er perfekt til at tilberede frisk juice og endda syltetøj.

Den mest almindelige sort er den "Dragon". Denne udførelsesform angår tidlige modning sorter. Det er konisk og vokser fra 15 cm til 17 cm i længden. Denne form for lilla gulerod vokser godt i svagt sur jord og nyder en forholdsvis hyppig vanding. Det for yderst modstandsdygtige over for frost. Ideel til langtidsopbevaring.

Du kan også blive på valg af sorter, som den "lilla eliksir" med en orange hjerte, og "Cosmic", som er lige så skyldes den søde smag og er egnet til brug i en børnemenu.

Hvis du sammenligner smagen af alle de velkendte appelsin gulerod med en violet, den anden har en sød smag. Men vær opmærksom på, at rå, denne sort har en kedelig lugt af rosmarin, som efter varmebehandling forsvinder helt.

madlavning teknikker

Benyttelse af yderligere læsning eller ved hjælp af råd fra en ven, kan du nemt finde måder at lave mad og de bedste opskrifter af gulerødder, som vil være i stand til perfekt diversificere menuen frokost.

For eksempel:

 1. Juice. Når saftfremstilling alle næringsstofferne bevares fuldt ud. Før klemme bør vælge den ubeskadigede frugt, omhyggeligt vaske og rense dem. Ikke anbefalet i saft tilsæt sukker og salt. En daglig indtagelse af frisk juice i en halv time før middagen er med til at normalisere fordøjelsen.
 2. Grillede grøntsager. En metode til fremstilling af gulerødder i kombination med andre grøntsager på grillen gør det muligt at bevare alle de ernæringsmæssige og medicinske egenskaber, mens smagen bliver mere udtalt.
 3. Puré. Udarbejdelse af gulerod suppe puré med tilføjelse af mindst nogle nyttige grøntsager er ideel selv for meget små børn. Men ty til fantasien og føjet til det velkendte appelsin gulerod og endda lilla, kan du få fantastiske farver originale fad, der vil appellere ikke kun i smag, men også i udseende.
 4. Bouillon. Udarbejdelse af bouillon med tilføjelse af forskellige sorter af gulerødder, det være sig hvid, orange eller lilla, du får en utrolig attraktiv og lavt kalorieindhold. På trods af at den procentdel af vitaminer dråber nødvendige for kroppen del i madlavning ved høj temperatur er det der gør en kulinarisk mesterværk er ikke kun smukke, men også nyttig.
 5. Zasushivanie. Gulerødder er gode til zasushivaniya fremtidig brug. Før zagotavlivaniem gulerod skal skylles grundigt og rengøres, og derefter enten hugge eller rist. Det hjælper fremskynde processen zasushivaniya Elektriske tørretumblere, hvorved kogetiden vil blive reduceret med flere gange, med alle de vitaminer indeholdt i gulerødder, vedligeholdelse maksimum.
 6. Dessert. Lilla gulerod sort er så søde, det kan anvendes til fremstilling af forskellige desserter. Europæerne i mange år foretrækker at lave mad gulerod marmelade, som har en fantastisk smag.
 7. Tabel dekoration. Selv en lille mestrer teknikken med udskæring, kan arrangeres spisebord og gøre det utrolig smuk og unik. Efter at have tyet til hjælp fra en tynd kniv, kan en vegetabilsk fad blive omdannet til en udsøgt kulinarisk mesterværk, udseendet på bordet, som vil tiltrække sig opmærksomhed fra ikke kun børn, men også voksne. Den unikke kombination af hvid, orange og lilla gulerødder, samt oprettelsen af disse sange vil overraske stede for hver gæst, og kogte opskrifter fra gulerødder vil ikke efterlade nogen ligegyldig.

Vær ikke bange for at eksperimentere. Så den sædvanlige middag bliver til en reel måltid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.