LovOverholdelse om regulering

Hvad er de personlige biometriske data, og hvor er de brugt?

Tidligere kunne dette kun ses i spion film: helten sætter sin finger på en sensor - og døren åbnes. I dag er disse teknologier bliver en realitet, fordi muligheden for at indsamle, lagre og bruge persondata, biometrisk. Hvad er det?

biometri

Ser fiction film, hvor personerne interagerer med "intelligente hjem" eller give ordrer kunstig intelligens rumfartøj, publikum synes sjældent om den anden side af dette spørgsmål, for eksempel om programmet lytter til alle. Det er meget usandsynligt for sikker, er det kun reagerer på mesterens stemme. Dette opnås ved hjælp af biometri, der virkelig eksisterer. Så hvad er dette stykke fiktion, der allerede er blevet en realitet?

Biometri - det er menneskeligt anerkendelse system. Den er baseret på de iboende unikke egenskaber, så stoppe ved, så at sige, "under et andet brugernavn" ikke vil lykkes, fordi det er umuligt at fake adgangskode, og nu bliver det klart hvorfor.

Hvilke bekymringer?

Data for denne type omfatter alle oplysninger, der kan måles, som en adfærdsmæssig eller psykologisk og fysiologisk natur. Med andre ord kan enhver parameter, der kan udtrykkes i absolutte værdier, betragtes som biometriske data.

De har en række specifikke egenskaber, der gør dem så værdifulde.

  • De er unikke. DNA fra hver person individuelt, såvel som et fingeraftryk eller iris mønster. Det betyder, at ingen andre kan bruge "password" uden tilladelse og kendskab til ejeren.
  • De er universelle. Biometrisk personoplysninger - dette er de forskellige karakteristika er forbundet med absolut alle mennesker.
  • De er uforanderlige. Det er ikke muligt at "EDIT" fingeraftryk, og kan ikke ændre tonen i stemmen eller DNA.

Alle disse egenskaber i kombination gør denne type oplysninger er meget nyttigt, hvis du tænker over det generelle indsamling og lagring af data til forskellige formål. For eksempel vil de skyldige ikke undslippe retfærdighed. Men stadig meget, meget langt fra at skabe en global database.

typer af data

Til dato, med held anvendt flere typer af biometri: fingeraftryk, stemme, nethinden eller iris øjne samt ansigtsgenkendelse og DNA. Dette er imidlertid en liste over mulige indstillinger er ikke begrænset. I de fremtidige teknologier kan også arbejde med en lugt eller for eksempel gangart karakteristiske træk for adfærd, processen med underskrive dokumenter, og så videre. D. Således kan egenskaberne være ikke alene statisk, men også dynamisk.

Af den måde, i færd med at studere visse menneskelige fysiologiske egenskaber, blev det klart, at for eksempel nethinden i denne egenskab er ikke egnet som vaskulær mønster kan ændres, samt giver information om helbredstilstand, som ikke bør være. Denne indirekte giver impulser til udviklingen af mere og medicin.

historie

Den mest almindelige parameter brugt i lang tid, er fingeraftryk. Fingeraftryksoplysninger er allerede helt fortrolig, og proceduren for deres overgivelse i lang tid kræves ikke kun for dem, der mistænkes for forbrydelser, men også for almindelige borgere, for eksempel ved produktion af visse dokumenter.

Tanken er, at papillær mønster, det vil sige, den linje ved hånden, unik for hver enkelt, blev lanceret i det XIX århundrede af William Herschel. På trods at de fremsatte hypotesen om det unikke i fingeraftryk og ikke har modtaget tilstrækkelig grund, er fingeraftryk meget udbredt i retsvidenskab. Måske var det hende, der indledte de ideer og identifikation af hvilket ville udgøre grundlaget for de biometriske data.

samling

Hvem er den mest almindelige procedure for optagelse af fingeraftryk i elektronisk eller traditionelle form. I det første tilfælde det bruger specielle sensorer, der gør høj kvalitet digitalt billede, som derefter omdannes, i den anden - en særlig maling. Ansigtsgenkendelse bruges også specialfremstillede billeder - for eksempel i Rusland nu gør for at sætte biometriske data i nye generation pas for at rejse til udlandet.

Opbevaring og behandling

Hvis indsamlingen af biometriske data er ikke sådan et problem, oprettelse og løbende opdatering og vedligeholdelse af en enkelt database, henviser formentlig til de konkrete opgaver. Derudover er der et behov for retlige regulering af adgang til sådanne oplysninger og evnen til at arbejde med det, herunder overførsel til tredjepart.

Det er indlysende, at sådanne personlige oplysninger er behov for alvorlige beskyttelse. Det betyder, at databasen, hvis alle oplysningerne vil blive centraliseret at flokkes til dem, skal være så sikker som den menneskelige faktor skal reduceres til et minimum. Det vil sige, at behandlingen af biometriske personoplysninger skal finde sted, i almindelighed, i automatisk tilstand.

Ikke desto mindre, i Rusland, indtil dette problem er ikke blevet løst, på trods af indførelsen i 2006 af loven 152-FZ, som henviser til, herunder sådanne oplysninger, er der ingen klare retningslinjer for reglerne for lagring og transmission endnu. Derudover er der ingen kontrol over processen med at arbejde med denne type information, selv om nogle statslige styrelser længe har været engageret i hendes samling. Således er de almindelige borgere er usandsynligt, at være helt sikker på om dem er i sikre hænder information, og de kan ikke selv tjekke det.

Hvor bruges?

Da de biometriske data er unik for hver person, baseret på dem er meget praktisk at identificere en person til forskellige behov.

I dagens verden, i praksis, dette er implementeret i en række forskellige adgangssystemer og personlige dokumenter. Til dato er indsamling af alle oplysninger om sådanne oplysninger foretaget, for eksempel i nogle lande til at få et pas eller visum til rejser i udlandet. Desuden et stort antal moderne mobiltelefoner, tablets, computere og andre enheder har også den funktion at frigøre som reaktion på for eksempel læse et fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Så det biometrisk beskyttelse i lang tid data - ikke kun i high-tech sci-fi-film. Moderne teknikker gør det muligt at skelne endda tvillinger på en eller flere parametre måles automatisk med en tilstrækkelig høj grad af nøjagtighed.

Med andre ord, de biometriske data for den person - det er et meget stærkt kodeord, som ikke kan ændres, og at modtage yderligere forbedrede teknologier anerkendelse uautoriseret adgang til noget helt umuligt. Problemet er imidlertid, at hvis du tilfældigvis til at lække fra databasen, vil det være et alvorligt problem, fordi, som det er blevet sagt, "password" for at skifte er umuligt.

Mekanismen af den således forholdsvis enkel: når der er grundlaget for referenceprøven sammenlignes med de data, der er opnået ved data for sensor enhed, og hvis der er en kritisk misforhold, er anmodningen om adgang nægtet, og hvis ikke - accepteret. Naturligvis er der en sandsynlighed for falsk alarm eller fiasko, men det afhænger af kvaliteten og nøjagtigheden af den standard indstilling og tilstrækkelig følsomhed af sensoren. Selvfølgelig er en kombination af flere metoder til anerkendelse øger den samlede nøjagtighed af identifikationen.

Pro og con

Som i ethvert andet spørgsmål, når det kommer til personoplysninger, særlig biometriske data, er folk delt i to lejre: de tilhængere og modstandere.

De, der går ind for en hurtig indførelse af universel biometrisk verifikation, argumentere for sin holdning, at det vil gøre samfundet mere sikkert, reducere kriminalitet. Find den forsvundne person ikke vil have vanskeligt, fordi enhver sikkerhedssystem registrerer sin tilstedeværelse.

På den anden side, kritikere siger, at det første, kan selv en lille læk af denne type data være kritisk, og for det andet, da der ikke er nogen forudsætninger for etableringen af en juridisk ramme, der kunne løse mange problemer på dette område. Endelig er der nogle mennesker tror, at dette vil skabe en mulighed for regeringer at blande sig i private borgernes liv, hvilket er uacceptabelt.

udsigter

Anyway, teknologi baseret på denne type oplysninger, fortsætte med at udvikle sig, og denne proces begrænser kun deres temmelig høje omkostninger. Sandsynligvis inden for en overskuelig fremtid levering af biometriske data vil være obligatorisk for alle mennesker uden undtagelse, og vil skabe en omfattende database. Til identiteten af hver person vil blive bundet mere information om dets indstillinger. Dette vil give mulighed for alle til at opgive papir identitetspapirer de og vil give selv glemme alt om et sådant koncept som tasterne og låsene i traditionel forstand.

Af den måde, som regel sammen med biometri nævne og skår. Men denne foranstaltning er langt flere modstandere, fordi med hjælp af chips syet under huden på en person, kan vi ikke kun identificere, men også for at kontrollere og ændre sin tilstand. Dette perspektiv er så bange for moderne mennesker, at de fleste af dystopi refererer til denne foranstaltning som helt almindelig. Men det er en anden historie.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.