Mad og drikkevarerOpskrifter

Georgiske nationale retter: opskrifter

Nationale Georgiske køkken - et kalejdoskop af lyse farver, smag og aroma, der vækker meget varme og glade følelser og, selvfølgelig, appetitten. I Georgien, alle forbundet med fester, vin og mad. Måske er det derfor de nationale georgiske retter så velsmagende.

Produkter til khachapuri

Sikkert er der ingen, der ikke har hørt om khachapuri. Mange opskrifter georgiske retter i lang tid er blevet populære langt ud over landets grænser. Og grunden til det - stor smag. Khachapuri - en af de mest populære nationale retter af Georgien. Kager af lys dej med ost luft besværlig har bare en lugt. Khachapuri er af forskellig art: i Adsjarien, i Imereti, i Mingrelian. De er alle utrolig velsmagende.

Taler om, hvad den nationale parabol kogt i Georgien, tilbyder vi en opskrift Imereti khachapuri. For at forberede tage følgende produkter:

 1. Mazzoni (kan erstatte yoghurt) - 0,5 liter.
 2. Tre æg.
 3. Et glas mælk.
 4. Polpachki smeltet smør.
 5. En kilo mel.
 6. Vegetabilsk olie - 120 g
 7. En spiseskefuld creme fraiche.
 8. Salt.
 9. Gær (fortrinsvis tør) - 10 g.
 10. En teskefuld sukker.
 11. En æggeblomme.
 12. Smør - 70 g
 13. Imeretinskogo kilo ost (kan erstatte ost eller ost Adyg).

opskrift på khachapuri

De nationale retter tilberedes i Georgien på grundlag af produkter, der er uden for landet er usandsynligt at finde. Men dette er ikke et problem, fordi de opskrifter kan let modificeret ved at erstatte nogle fødevarer modstykker.

I den varme mælk tilføje gær og en knivspids sukker og hæld lidt vegetabilsk olie (omkring to spiseskefulde). Drys med mel løsning og sende det i femten minutter i et varmt sted.

Efter dette tidsrum tilsættes en blanding af yoghurt (erstat kefir), æg og ½ del af sigtet mel. Alle omhyggeligt ælte, tilsætning af den afkølede smeltet smør, den anden del af mel og salt. Vymeshivaya dejen drypper jævnligt på hånden vegetabilsk olie, at massen ikke sidder fast til fingrene og palmer. Lav en kugle af dejen, drys den med mel og lad i en time give slip. Så ælt igen og igen rejse til en anden en time.

I mellemtiden, lad os udstopning. Gnid ost på et groft rivejern, tilsæt æg og blødt smør.

Alle fyldet og dejen er delt af seks lige store dele. Hver batch af dej rulles ud i et lag omkring en centimeter tyk. Sæt fyldet, så kanten var tre centimeter. Så kombinere og drej over kanten ned hachapuri søm. Nu må meget omhyggeligt rulle kage til en tykkelse på ikke mere end en centimeter. Top khachapuri smører blanding af creme fraiche og æggeblomme, samt gøre en række punkteringer med en gaffel. Fremstilling bageri omkring 20-30 minutter ved en temperatur på 200 grader. Khachapuri klar smøreolie (smør) og serveret på bordet. Ligesom madlavning en af de foretrukne georgiske retter. Opskrift på den ene side ikke er meget kompliceret, men præparatet tager en masse tid og kræfter.

pkhali

Apropos de nationale retter i Georgien, er det umuligt ikke at minde om pkhali. Dette er en fantastisk appetitvækker fremstillet af kogte grøntsager og nødder i form af pasta. Skålen kan tilberedes med grønne bønner, unge kål, roer, aubergine, spinat og roetop. Pkhali spise, spredes på pitabrød. Smagte en snack, vil du blive hendes beundrer.

ingredienser:

 1. Valnødder - 120 g
 2. Et halvt kilo spinat blade.
 3. Hvidløg - 3 fed.
 4. Bundt af koriander.
 5. Løg.
 6. Granatæble.
 7. Teske humle-suneli.
 8. Ground peber.
 9. Salt.
 10. Spiseskefuld hvidvinseddike eller granatæble juice.
 11. Jordnøddeolie (valgfrit).

Spinat var godt vasket og sat i fem minutter i kogende vand. Efter dette, vi trække ud og give til at dræne overskydende væske. Hvidløg, valnødder, persille og løg knust i en kødhakkemaskine, du kan også bruge blenderen. Den resulterende masse tilføje peber og salt, og ælt godt.

Bladene af spinat og hakkekød. Hvis det viser sig en masse væske, så det skal fjernes. Bland valnød dressing og spinat, tilsæt eddike. Den resulterende masse kan sættes på et fad i form af kugler, og drys med granatæble frø og jordnøddesmør støvregn. Denne opskrift georgiske køkken er egnet ikke kun for hver dag, men også komme i handy til ferien bordet.

Lobio: Ingredienser

Lobio på Georgisk - det er ikke noget som bønner. Der er en række forskellige opskrifter af den nationale køkken af Georgien som lobio. De adskiller sig kun sorter, der anvendes til madlavning bønner og krydderier og yderligere komponenter. Under madlavning lobio helt sikkert bruge vineddike, vegetabilsk olie og løg. Ud over disse grundlæggende bestanddele kan være til stede i opskriften: Imeretian ost, valnødder, koriander, tomater, timian, pebermynte, sort peber, kanel, gurkemeje og hvidløg blanding Khmeli Suneli.

ingredienser:

 1. ½ kilo bønner.
 2. To store pærer.
 3. Et par fed hvidløg.
 4. Bundt af koriander.
 5. Adjika.
 6. Salt.
 7. Koriander.
 8. Humle-suneli.

Hvordan til at tilberede et måltid?

Før du begynder at lave mad retter bønner brug for at suge i vand. Du kan for eksempel fyld den med koldt vand natten over. Om morgenen kan du koge bønnerne allerede, tilsæt groft hakkede løg. Kog indtil bønnerne skal være blød. Løg til denne gang vil have tid til at stort set forsvinde, men give alle de smag og bønnerne bliver så blød, at den kan ælte med en gaffel til mash.

Grind og koriander hvidløg, løg og den anden skåret i tynde ringe. Let mash bønner til nogle bønner forblev intakt, under konstant omrøring, tilsæt salt, humle-suneli, koriander og adjika. Nu kan du slukke for varmen og tilsæt løg, hvidløg og friske krydderurter. Bland ingredienserne og lukke panden med et låg. Skålen skal sidde i tyve minutter. Lobio fodret med majs vælling (Gomi) eller stegt svinekød.

Chakhokhbili: Ingredienser

Billeder af Georgiens nationale retter i denne artikel helt sikkert interesseret i husmødre og skub til forberedelse af en af dem. Kulinariske eksperimenter kan starte med udviklingen af sådanne retter som Chakhokhbili. Lækker og smagfuld gryderet med kylling er lyst og fyldig smag. Forbereder det i egen saft, hvorfor det er utrolig velsmagende. Oversat fra den georgiske chakhokhbili - en fasan. Tidligere er denne parabol fremstillet af svezheubitoy spil, som i øjeblikket kan nemt erstattes med kylling.

ingredienser:

 1. To kg kylling.
 2. Fire store tomater.
 3. Fire pærer.
 4. To spiseskefulde tomat.
 5. Fem fed hvidløg.
 6. Chili (frisk).
 7. Teske adzhika.
 8. Bundt af koriander.
 9. Koriander.
 10. Vegetabilsk olie.

Opskrift på chakhokhbili

Carve kyllingen i portions stykker. Finthakket løg og passeruem det i en stegepande, indtil klar. Til yderligere tilberedning vi brug for en gryde eller potte med tykke vægge. På bunden af skålen spredt kylling, tilføjer salt og smør, og derefter simre i en halv time ved en meget lav varme i egen saft. Tilsæt løg. Skær tomaterne, lad det simre dem et par minutter i gryden, tilsæt derefter tomatpuré og kog i et par minutter. Så bredte tomat præforme i en gryde med kylling. Hvis puljen vil være meget lidt væske, er det muligt at hælde lidt vand.

Skæremaskinen koriander. I chakhokhbili tilføje adjika, hakket chili og koriander. Efter at gryderet kylling fyrre minutter. Villighed retter bestemmes af kylling, hvis den afviger på fiberen, kan lyset være slukket. Nu kan du tilføje resten af koriander, hakket hvidløg, koriander og humle-suneli. Efter dette, panden dække med et låg og lad det trække i femten minutter.

kharcho

Går gennem opskrifterne for de nationale retter i Georgien, er det værd at huske den berømte grub. Skarp, tæt, stærkt aromatisk og mættet suppe fremstillet ud fra oksekød med nødder, urter, hvidløg og dræne tkemali. I princippet til forberedelse, kan du bruge en hvilken som helst kød, der er tilgængelig i dit køleskab.

ingredienser:

 1. Kop ris.
 2. kilo oksekød.
 3. Valnødder - 230 g
 4. Bundt af koriander.
 5. Fem pærer.
 6. En flok af persille.
 7. Hot peberfrugter.
 8. Adskillige stykker tklapi.
 9. Sort peber.
 10. Humle-suneli.
 11. Salt.

Skiver oksekød, fyld den med vand og sat i brand. Hermed kødet til kogning, fjerne skummet og derefter koge halv time. I mellemtiden tklapi dyppet i vand.

Store hakkede løg ringe og passeruem det indtil den er gylden. Ris er kastet ind i bouillon og kog i omkring femten minutter. På dette tidspunkt hakket hvidløg og chili, og melem nødder i en kødhakkemaskine. Alle komponenter er blandet grundigt, tilsættes lidt bouillon. Efter denne kraftige blanding skib i en gryde med kødet, for at kaste de hakkede urter. Derefter tklapi kan tilsættes (eller fem skefulde tkemali eller halv liter jar purerede tomater), peber, salt, bay leaf. Femten minutter senere, kan suppen være slukket. Georgiske retter (fotos er vist i artiklen) er forberedt med en masse af krydderier og krydderurter, fordi de fleste af dem har en skarp fyldig smag, suppen kharcho bevis.

khinkali

Liste over georgiske køkken (billedet viser os i denne artikel), kan du fortsætte denne parabol som khinkali. De er som poser af saftig krydret fyld kød. Georgiere spiser med hænderne, uden brug af knive og gafler. En erfaren fad almindelig hvidløg sauce eller satsebeli.

ingredienser:

 1. Et halvt kilo mel.
 2. Hakket (en blanding af oksefedt og svinekød) - ½ kg.
 3. Vand - 350 ml.
 4. Et par fed hvidløg.
 5. Bundt af koriander.
 6. Flere store pærer.
 7. Salt.

Forberedelse skal begynde med kødet. Det kan bestå af flere typer af kød, at der tilsættes hvidløg og løg, og derefter vand blandes med en hastighed på 150 gram væske pr 500 gram hakket kød. Derefter tilsættes hakket koriander.

Efter tilberedning fyldet kan begynde processen med æltning. For at gøre dette, kan du bruge en hvilken som helst grundlæggende opskrift. Den færdige dej kløft i portioner, udrulning hvert stykke, spredning af en spiseskefuld af kød. Så samle sig i et bundt kanter af dejen, klemme off toppen for meget. Klar khinkali sat på et bræt og drys med mel. Kog dem i bouillon eller vand. Før fad og drys med peber.

Produkter til satsebeli

Mange georgiske retter (opskrifter med fotos, se artiklen) leveres med satsebeli sauce. Det fremstilles ved at tilsætte tomat Khmeli Suneli, koriander hvidløg. serveres sauce til en shish kebab, khinkali, tobak, kylling og majs grød, men selv med duftende frisk brød satsebeli utrolig velsmagende.

ingredienser:

 1. En kilo tomater.
 2. Bundt af koriander.
 3. Den pod af rød peber.
 4. ½ leder af hvidløg.
 5. Ground koriander.
 6. Humle-suneli.
 7. Salt.

Opskrift populære georgiske sauce

For at forberede saucen skal bruge en meget modne tomater, fjern skindet fra dem, bader den præ-kogt vand. Efter at tomaterne skæres og henstod, at skille sig ud saft, som hældes i en separat skål. Og de selv sende ragout tomater, indtil de er let zagusteyut. Så tilføje dem knust chili, koriander, og også krydderier og salt. Et par minutter kog saucen og deaktivere brand. Satsebeli skal insistere i en forseglet beholder. Efter en halv time er det muligt at anvende til bordet.

Chakopuli

Sour blommer, lam og estragon - disse er de vigtigste ingredienser for chakopuli. Traditionelle retter er tilberedt i påsken, men indefrysning blommer, kan du venligst familien et lækkert måltid til enhver tid.

ingredienser:

 1. En kilo lam.
 2. ½ kilo grønne løg.
 3. To estragon stråle.
 4. Bundt af koriander.
 5. To glas blomme.
 6. To glas tør vin (hvid).
 7. Et par fed hvidløg.
 8. Salt.
 9. ½ chili bælg.
 10. Humle-suneli.
 11. Salt.

Skær kød dele, og sende i en gryde. Løg, urter og hvidløg grundigt slebet og deler den i to lige store dele. Man satte kødet, og tilsæt halvdelen af blommer og vin. Sæt fadet ved høj varme, og efter kogning aftage det. Simmer produkter i 50 minutter. Derefter tilsættes en anden portion blommer, løg og greens, lukke låget og skålen tomim femten minutter. Dernæst deaktivere en gryde og give lidt bryg kød og derefter tjene det på bordet.

georgiske retter

Liste over de nationale georgiske retter er endeløs. I denne artikel, har vi givet opskrifter på kun nogle af de mest berømte retter. Faktisk er deres mangfoldighed er så stor, at nævne alle i en artikel er ikke mulig. Chakhokhbili, khachapuri, chikhirtma, sacivi, ruller med aubergine, grub, khinkali, shkmeruli, odzhahuri, khachapuri, achma - alle disse berømte retter, hvoraf nogle har længe været til stede i vores kost. Vi håber, at de recepter givet af os i denne artikel vil hjælpe til at forstå nuancerne i madlavning traditionelle georgiske fødevarer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.