Nyheder og SamfundFilosofi

Filosofi og verdenssyn: almindelige og specielle

Det spørgsmål stillet i titlen på artiklen, kun ved første øjekast synes ganske enkel og ligetil. Filosofi og verden fungerer som et fænomen unikke for menneskelige bevidsthed og rager kriterielle parameter til vurdering af hver person - det er en ubestridelig kendsgerning objektiv og viser en organisk binding, og enheden af disse stoffer.

Men en grundig analyse af disse fænomener, kan vi finde en masse interessante problemer, at besvare spørgsmålet om, hvordan man skal forholde sig til filosofien og ideologi, viser det sig, er ikke altid let, fordi mellem dem findes meget betydelige forskelle, som genereres i det øjeblik, "fælles" verdensbillede og filosofi begge kategorier.

Den mest almindelige er af den opfattelse, at verden - begrebet en mere rummelig, med hensyn til filosofi og filosofisk verdenssyn er kun én form for ideologi, sammen med religiøse, mytologiske, videnskabelige, UFO, etc.

I denne sammenhæng er verden præsenteres som et af de væsentligste objektive kendetegn personen, som har til formål - dannelsen af personligheden. Samtidig er den omstændighed, og indholdet af hans verden, den person kan ikke engang være klar over, men hvis vi taler og personlighed, der er usandsynlig. Her finder vi den første forskellighed, filosofi og livssyn kan være til stede på samme tid kun på niveau med personlig udvikling af den enkelte og ikke den anden vej. I dette tilfælde, ikke det faktum, at denne person har en vis verdenssyn, vil være bærer af det filosofiske livssyn, kan det være ejeren, og religiøse eller andre.

Set ud fra videnskabelig analyse, genstand for filosofi, filosofi og livssyn, som regel, ikke skilsmisse er langt fra hinanden. Outlook præsenteres som en menneskelig egenskab, der repræsenterer en række af ideer om væsener, om deres plads i verden, og den samme verden. Men filosofien giver også en sådan mulighed, men kun og udelukkende med de stillinger, som er dannet på filosofiske grunde her for at tale, for eksempel om den religiøse verden, er uhensigtsmæssig.

Filosofi og verdens bestemt fænomener, adskilt i tid med hinanden, som erkendes, at sådanne filosofiske forud mytologisk bevidsthed.

I dagens verden, er der en klar tendens i retning af dynamikken i dette forhold.

For det første er verden bliver mere og mere en mosaik, og at etablere dette mønster er vanskelig.

For det andet, i dag er næsten umuligt i enhver person til at identificere den "ren" form for filosofi, som regel, vores moderne verden integrativ og er syntetisk, og ikke det faktum, at en religiøs komponent til det, synes regelmæssigt indtil videnskabelige eller mytologiske komponent går forud for den filosofiske .

For det tredje, nogle eksperter fastsætte udseendet af nogle "åndelige vækster", som ved deres fordeling og rolle i samfundet, kan det klassificeres som typer af outlook. Først og fremmest, her taler vi om velkendte "netværk" verdenssyn, hvis udseende på det tidspunkt anses for at være begyndelsen på en masse indtastning af mennesker til internettet, sociale netværk og virtuelle verden i almindelighed. Og så i erkendelse a priori videnskabsteori, som svaret på spørgsmålet om sin rolle i et virtualiseret verden af billeder.

Forholdet mellem filosofi og ideologi kan betragtes gennem prisme af deres gennemførelse i praksis. Enhver verden - udelukkende subjektivt fænomen, men erkender samtidig, videnskabsteori, anerkender vi dens objektivitet. I dette er der også en signifikant forskel mellem disse to fænomener. Filosofisk holdning til verden - er en teoretisk sammenhæng, høj, i nogle tilfælde, blot retoriske (populært udtryk "refererer til hele filosofiske"), filosofisk position er altid subjektiv og påvirker. Typisk de brændende problemer og intime aspekter af livet for den enkelte.

Et andet aspekt af forholdet, det er deres vzaimotehnologichnost, så at sige. I nogle tilfælde synes filosofien som et middel til udtryk udsigter, mens det i andre - er filosofien fungerer som et instrument for udtryk udsigter.

Kort sagt, analysen kategorier af en filosofi og verdenssyn, fundet en temmelig betydelig ureducerbarhed, der i sidste ende, og er repræsentativ for indholdet af disse fænomener.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.