Nyheder og SamfundFilosofi

Filosofisk udsigter i det system af former og typer af den menneskelige bevidsthed

Filosofisk outlook - dette er en af de former for menneskelig bevidsthed, et system af synspunkter om den enkelte og hans plads i verden. Dens vigtigste komponent er den viden om verden og mennesket, men ikke desto mindre en mængde viden - dette er ikke filosofi. Hvis dette var tilfældet, så, som filosoffer oplysningstiden troede det var nok blot at informere folk om enhver viden, de ville være i stand til at ændre sin mening uden indre tvivl og kriser. Efter en bestemt position af denne art er normalt dannet gennem de personlige indstillinger, til indre arbejde overvinde deres egne problemer.

Derfor, for at forstå de funktioner i filosofiske livssyn, er det nødvendigt først at analysere dette koncept. Det kan siges, at den såkaldte syntese af viden og menneskets forhold til virkeligheden og til sig selv, integriteten af sine overbevisninger, idealer, værdier og orienteringer. Outlook kan være forskellige, afhængigt af den sociale gruppe eller af at tilhøre et hold - sociale, civile, individ. Det udsender forskellige aspekter - såsom følelsesmæssige og sensuel og intelligent. Filosoffen Karl Jaspers sagde, at når de ønsker at understrege det første aspekt, er det normalt tales af en sådan delsystemer outlook som verdensbillede, verdenssyn og holdning. Intelligent samme aspekt mest præcist afspejler sig i udtrykket "verdensbillede".

Filosofisk udsigter er en form for udvikling og dannelse af den person, hvis vi taler om et individuelt fænomen, og den historiske form for social bevidsthed, når det kommer til den åndelige kultur for menneskeheden. Der er også en gruppe outlook. Selve termen blev indført i filosofisk diskurs af Immanuel Kant. I forskellige systemer samt i forskellige epoker følelser, følelser og forståelse er repræsenteret på forskellige måder og i forskellige proportioner. Men enhver verdenssyn, uanset dens struktur og klassifikation, kan ikke eksistere uden tro. De kombinerer de tanker og ideer med de ønsker og handlinger.

Desuden er denne form for self-made og delt i vital praktisk og teoretisk, begrebsmæssig art. I den første fremherskende sund fornuft og traditionel installation, ofte udtrykt i ordsprog, ordsprog og aforismer, og for den anden logisk system karakteriseret ved iboende kategoriske apparater og procedurer beviser og rationale. Filosofisk udsigter for den anden type. Dens funktionelle formål er, at gennem denne trossystem en person er bevidst om sin rolle i verden og danner et afgørende installationer. Således er det fokuseret på at løse de vigtigste problemer i deres eksistens, bevidste om kravene om deres adfærd og meningen med livet.

Historisk set er der tre hovedtyper af verden - mytologiske, religiøse og filosofiske. Eksistensen af et mytologisk billede af verden med bestemte værdier af de franske kulturstudier indgået Levy-Bruhl. Til denne form for menneskelig bevidsthed er kendetegnet ved udviklingen af åndeliggørelse af naturkræfter, animisme og participance (tilhørsforhold til hele, hvad der sker i verden). Men i de senere faser af myten om der og filosofiske livssyn i mythopoetic den form, der tillod ham at stige til de åndelige værdier af uopnåelig model. Religion som en form for selvbevidsthed menneskehedens er en mere moden fase af at forstå den enkelte og verden var. Det viste baseret på specifikke filosofi perspektiv. Hertil kommer, i religion, sammen med udsigterne karakteristisk for myte, det spiller en vigtig rolle forståelse af verden, religiøse ideer, som teologer berettiget. Men grundlaget for religionen er følelser og tro, filosofi og spillede underordnet.

Faktisk filosofisk livssyn er konsekvent rationel, konceptuel og teoretisk. Men det angiver ikke blot den viden i konceptuelle form, men deres ideer, koncepter og betydningen af de bestemmelser, der forårsager debat og kontroverser, folk er enige eller uenige, eller ikke at acceptere disse teorier. Således filosofi ikke blot retfærdiggør sig selv ved teoretiske argumenter, men giver også anledning til tro og tro, selv i modsætning religion, tro spiller en mindre rolle i de filosofiske begreber. Men nogle filosoffer kalder denne type veroznaniem udsigter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.