Nyheder og SamfundFilosofi

Grundlæggende filosofiske begreber

Teoretisk dokumentation af det moderne samfund er afhængig af en bestemt beslutning, der udkom på grund af begrundelsen for filosoffer, der har ekstrapoleret deres filosofiske begreber i den virkelige verden. Med tiden og ændre livsstil af samfundet disse teorier gennemgås, suppleret og udvidet, krystalliseret i, hvad vi har i øjeblikket. Moderne videnskab identificerer to grundlæggende filosofier i samfundet: den idealistiske og materialistiske.

idealistisk teori

Idealistisk teori er, at grundlaget for samfundet, dets kerne udgør spiritualitet, oplysning, og højden af moralsk karakter enheder, der udgør et givet samfund. Ofte under stangen jeg forstod Gud, ren fornuft, World intellekt eller menneskelige bevidsthed. Den grundlæggende idé ligger i den tese, at verden er styret af ideer. Og at "investere" i folks hoveder tænkte med en vis vektor (det gode, det onde, altruistiske, og så videre. D.), det var muligt at reorganisere hele menneskeheden.

Utvivlsomt, visse grunde, sådan teori er. For eksempel det faktum, at alle handlinger begået af en person der sker med deltagelse af sindet og bevidsthed. Før arbejdsdeling, kunne en sådan teori opfattes som selvindlysende. Men på et tidspunkt, hvor den mentale sfære af livet adskilt fra det fysiske, der var den illusion, at bevidstheden og tanken om at stå over materialet. Efterhånden var der et monopol på beskæftigelsen i mentale arbejde, og hårdt arbejde, der udføres af dem, der ikke kommer ind i kredsen af de udvalgte.

materialistisk teori

Materialist samme teori kan opdeles i to dele. Den første trækker en parallel mellem bopæl mennesker og dannelsen af samfundet. Dvs. geografiske placering, landskab, naturressourcer, adgang til store vandtanke og så videre. D. Bestem retning af fremtiden for staten og dens politiske system, den lagdeling af samfundet.

Den anden del er afspejlet i teorien om marxismens: værket - det er grundlaget for samfundet. Fordi for lektioner i litteratur, kunst, videnskab eller filosofi, du har brug for at dække vitale behov. Så han byggede en pyramide af fire fødder: den økonomiske - sociale - politisk - spirituel.

Naturalistiske og andre teorier

Mindre kendte filosofiske begreber: naturalistisk, teknokratisk og fænomenologisk teori.

Naturalistisk koncept forklarer strukturen i samfundet, med henvisning til hans natur, det vil sige, de fysiske, biologiske, geografiske love for menneskelig udvikling. En lignende model bruges i biologi til at beskrive de vaner af dyr inden for pakken. Man, ifølge denne teori, det adskiller sig kun i bestemt adfærd.

Teknokratisk koncept associeret med bratte stadier i udviklingen af videnskab og teknologi, udbredelsen af teknologiske fremskridt og omdannelse af samfundet i et hurtigt skiftende miljø.

Fænomenologisk teori - er et resultat af krisen ramte menneskeheden i nyere historie. Filosoffer forsøge at udlede den teori, at samfundet er genereret fra sig selv, uden at være afhængig af eksterne faktorer. Men spredningen er ikke blevet gjort.

billede af verden

Grundlæggende filosofier hævder, at der er flere af de mest sandsynlige billede af verden. Denne sensorisk-rumlig, kulturel og åndelig og metafysisk, omtale af de fysiske, biologiske, filosofiske teorier.

Hvis du starter fra enden, er det filosofisk teori baseret omkring begrebet væren, sin viden og forholdet til bevidsthed i almindelighed og mennesket i særdeleshed. Filosofihistorien viser, at med hver ny fase af begrebet at blive udsat for fornyet, var yderligere bevis for dens eksistens eller afslag. I øjeblikket teorien siger, at væren er, og hans viden er i konstant dynamisk ligevægt med videnskab og åndelige institutioner.

Begrebet menneskelig

Den filosofiske begreb mennesker fokuserer nu på idealistisk menneskeligt problem, den såkaldte "syntetisk" koncept. Filosofisk antropologi søger at forstå den menneskelige i alle områder af dets aktiviteter, inddragelse af den medicin, genetik, fysik, og andre videnskaber. I øjeblikket er der kun fragmentariske teori: biologiske, psykologiske, religiøse, kulturelle, men ingen forsker, der ville forbinde fra inden for et integreret system. Den filosofiske opfattelse af mennesket og spørgsmålet er stadig over hvilke fortsætter den nuværende generation af filosoffer.

udvikling af konceptet

Den filosofiske begrebet udvikling som dikotomisk. Den består af to teorier: dialektikken og metafysik.

Dialektikken - en overvejelse af de begivenheder og udvikling, der finder sted i verden i al deres mangfoldighed, dynamisk udvikling, ændring og interaktion med hinanden.

Metafysik mener også, tingene hver for sig, uden en forklaring af deres forhold, uden at tage hensyn til deres indflydelse på hinanden. For første gang teorien fremsat af Aristoteles, siger, at, efter at have passeret en række ændringer, der er sagen udtryk i den eneste mulige måde.

Filosofiske begreber er udviklet sideløbende med videnskab og hjælp til at udvide vores viden om verden. Nogle af dem er bekræftet, og forbliver en del af de eneste slutninger, og enhederne er afvist som værende uden fundament.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.