Nyheder og SamfundFilosofi

Bedste ordsprog og aforismer om livet og livsværdier. Clever ordsprog om kærlighed og livet med mening

Aforismer med udviklingen af sociale netværk har fået fremtrædende plads. Smart sætning er nu muligt at ikke kun vise i samtale, men også angive det i referaterne af din konto, blog eller dagbog. Rummelig sætning, der beskriver en almindelig begivenhed, vil gæsterne blive husket, og derfor vil de huske den mand, der fandt den.

Begrebet aforisme

Under maksime altid forstå den oprindelige sætning, hvor ordene er arrangeret så harmonisk og effektivt, det fører til at citere andre mennesker. Typisk er denne lakoniske sætning i ikke mere end 10 ord, næsten ingen tegnsætning og kompleks vender.

Forestillingen om, at de aforisme og citat - synonymer, fejlagtigt, fordi sidstnævnte - den er helt eller delvist de medfølgende (stemme eller omskrevet) siger nogen. Derfor kan ikke alle rummelig ytring bliver citat. Litterære værker og endda alvorlige videnskabelige artikler er fulde af originale ideer, der er blevet glemt selv af deres forfattere.

Med jævne mellemrum en tilfældig læser eller lytter finder aforisme, og efter en vellykket citat han bliver berømt og er en af de "aktive" udtryk. Andre er velkendte og banale ord, tværtimod, er glemt, at nogensinde igen blevet populært.

Typer udsagn kilder

Elsker at aforismer opstod for lang tid siden. Selv i oldtiden, folk vidste hvordan til at beskrive en situation eller fænomen klangfuld sætning. Og i det XXI århundrede ikke har mistet sin appel Aristoteles citerer (Man - politisk dyr), Cicero (jeg har aldrig været så travlt som i timen for din ferie), Horace (Du kan køre væk fra Fædrelandet, men fra Fædrelandet i sig selv ikke flygte) og mange andre. Sådanne aforismer er forlængst blevet en klassiker ordsprog, ændre og endda flyttet ind i kategorien af ord, at blive en integreret del af den nationale episke.

I dagens verden, er kilderne til klangfulde sætninger ikke begrænset til værker af berømte tænkere. Interessant udsagn kan findes:

1. De kunstneriske og videnskabelige værker af forskellige år. Og det er ligegyldigt året og temaer, religion eller national oprindelse fra forfatteren. Sjælden forfatter er ikke markeret ved at appellere til læserne aforisme.

Vi bør også bemærke udviklingen i de seneste år. Litterære værker, der optrådte før begyndelsen af det XXI århundrede, indeholder en meget dyb følelse af aforismer om livet og livsværdier. Men i det sidste århundrede aforismer humør ændrer noget - sætninger bliver grovere, iørefaldende, kynisk, fokuserede mere på at tiltrække sig opmærksomhed fra samtalepartnere end at reflektere over filosofiske spørgsmål.

2. film, tv-serier og tegnefilm. Moderne kunst skærm giver alle mulighed for at ubesværet finde en passende lejlighed aforisme. Specielt let at gøre dette i værker af den sovjetiske periode, nogle af dem i mange år som den demonteret for citater. Blandt dem er "Love og Pigeons" med den berømte al russisktalende - "! Lyudka ... men Lyudka", "Bitch dig ... Farvning" og "The Twelve Chairs" (lummer kvinde - digterens drøm), "The Wedding i Malinovka" (gadsky far !), "Sytten øjeblikke af foråret" (... og jeg beder dig om at holde), "Diamond hånd" (bekostning af andre drikker selv mavesår og ikke-drinkers), og andre. Listen er meget lang.

Men moderne dramaer er ikke alt for langt bag dem. Sætningen: "Gravity, du hjerteløse kælling" - forfatterskab Sheldon Cooper fra serien "The Big Bang Theory" for godt til at glemme alt om det.

3. Aktørerne i teater og biograf, politikere, forskere, kulturpersonligheder. mennesker fra besøgende sjældent tavse og i stand til at tale om forskellige emner. Ofte sker det, at de aforismer om livet og livsværdier politikere forfatterskab kan findes i interviewet, lytte til nyheder eller taler. I USSR periode huskes citater Leonid Brezhnev og kommunistpartiet medlemmer, men også i det XXI århundrede, politikken ikke efterlader folk uden "røde ordene". Det er kun nødvendigt at lære dem, ingen gør.

- "Der er 3 måder at påvirke folk: afpresning, trusler og vodka." Vladimir Putin.

- "Hvad er det for demokrati kan sige, hvis 65% af Rusland - er permafrosten?!" Vladimir Zhirinovsky.

- "Jeg kan ikke betale ekstra for optimisme!" Sergei Lavrov.

-. "Vores folk er fredselskende og mildhed 800 år tilbragt i kampe og kampagner." Gennady Zyuganov.

Antal handler aforismer trodser beregning. Meget populære citater Faina Raevskaya karakteriseret ved hårdt ligefremhed og lysstyrke. For eksempel: "Den anden halvdel er på røvhuller, tabletter og hjernen jeg var oprindeligt en helhed."

4. Tilfældige vittigheder, kommentarer eller ukendte sætninger. Ofte populære aforismer om livets værdier er ikke forfatteren, fordi den opstod fra tilfældige ord, har udviklet sig mange gange og er aldrig blevet registreret i den oprindelige version. Blandt dem:

  • "Intet reducerer prisen på bilen som et forsøg på at sælge det."
  • "Ægteskab - den eneste legaliseret form for slaveri."
  • "Der er 4 typer af løgne:. Løgne, åbenlyse løgne, citater og statistik"
  • "Rart at leve ikke forbyde det, men kan ikke gøre."

Temaer og typer af aforismer

I de seneste årtier er antallet af brugte aforismer øget tusindvis af gange. Næppe noget at gøre eller ting tilbage uden farverige beskrivelser. Alle emner citerede udsagn kan opdeles i 2 grupper:

1. Traditionel (almindelig).

Denne kategori omfatter aforismer om livet og livsværdier (børn, kærlighed, familie, arbejde, etc.), som vedrører mennesker siden oldtiden.

2. Ikke-traditionelle ting og fænomener.

Langt fra daglig tale, og de omstændigheder også "erhverve" en række aforismer. Det er værd at nævne følgende udsagn:

  • "Debit med kredit ikke konvergerer, og mand med mennesket altid konvergere" (regnskab).
  • "Direktøren kender chefen er i stand til, og referent gør" (på officielle hierarki).
  • "Tænk globalt og handle lokalt" (økologi).
  • "Du skal ikke stille spørgsmål, og jeg vil ikke lyve" (interview).

Aforismer af russisk historie

For nogle citater kan danne sig en mening om et litterært værk, en begivenhed eller æra. I Rusland er det populært kendt aforismer er det muligt at studere historie - fra fødslen af perioden til i dag. Og en kort krønike vil være som følger:

"Store Rusland, og der er ingen orden" - slavere kaldet Varangian Prins Rurik.

"Dead skam ingen skam" - Prince Svyatoslav beskytter Rusland.

"Lad enhver ja ejer arv" - feudale splittelse.

"En ubuden gæst - værre end en tatarisk" - Horde åg i 200 år.

"Det er ikke i Guds kraft, men i sandhed" - kastede Tatar-mongolske administration.

"Kongen befalede, og boyars dømt" - etablering af kongemagten.

"Tag det, bedstemor, og St. George Dag" - at styrke positionen af de livegne bønder.

"Chin rang af Honor" - Petra Velikogo reformer af den offentlige tjeneste.

"I Rusland hersker magt er begrænset ... løkke" - ulykkelig Paul I.

"Vi ønskede det bedste, men det viste sig som altid" - et forsøg på at afskaffe livegenskabet i begyndelsen XIX århundrede.

"Rusland er styret af en fuldmægtig" - om det russiske bureaukrati midten af det nittende århundrede.

"Dem i toppen, kan ikke være, og de lavere klasser vil ikke være" - revolutionen i 1917.

"Det er vigtigt at engagere sig i en kamp, men vi vil se" - Borgerkrigen.

"Livet er blevet bedre, er livet blevet gladere" - landets industrialisering i 1930'erne.

"Vores sag er retfærdig!" - Den Store Fædrelandskrig.

"De har ikke i bukserne vil fange" - den kolde krig og våbenkapløbet.

"The helvede med det, med kød, så længe kapitalismen podoh" - stagnation og underskud i USSR.

"Hvis der ikke er vand fra hanen, det drak jøderne!" - yderligere underskud og antisemitisk politik i Sovjetunionen.

"Jeg går til dig" - og Gorbatjovs perestrojka reformer.

"Hvis hjerner flyder væk, så i det mindste de har er god." - udvandring fra det tidligere Sovjetunionen.

"Urin i et toilet terrorister" - begyndelsen af XX århundrede.

"Hvis en kamp er uundgåelig, er det nødvendigt først at slå" - politiske begivenheder i 2016.

Aforismer om liv og død

Den mest givende emne - en status om livet, citater om livet. Værdier af livet, livets problemer og dens slutning - disse emner er omkring 60% af mængden af alle ytringer. Alle oversigter over dette emne kan opdeles i 2 grupper:

1. Maxims orienteret forståelse af menneskeliv som fænomen. Næsten hver alvorlig forfatter eller en offentlig person har sin egen samling af aforismer, sætninger og talemåder om livet.

"Alle gyser, da han først blev kaldt den gamle mand" (Oliver Holms, Jr.).

"Livet er kort. Men i forhold til hvad?" (Andre Morua).

"Livet er som et fremmed sprog. Alle taler med en accent" (Kristofer Morli).

"Folk ønsker ikke at leve for evigt. Folk vil bare ikke have at dø" (Stanislaw Lem).

2. De humoristiske aforismer, den prioritet, som er til behandling af alvorlige overvejelser som en joke. Dette er en generel tendens i de sidste par år. Mange mennesker tror, at verden er alt for skræmmende, og det er bedre ikke at tale om alvorlige ting uden vittigheder.

"I min død spørger jeg bebrejder mit liv" (Gennady Malkin).

"At leve er skadeligt. Fra hendes dø" (Stanislaw Lem).

"Du skal ikke vænne sig til det - not'll die'll die -. Vænne sig til det" (Mihail Zhvanetsky).

"At dø i dag - En skræmmende nogensinde -. Så noget" (russisk ordsprog).

Vittigheder om emnet begravelse, kirkegård, udødelighed og død ville have været utænkeligt endda nogle 100 år siden, da folk havde stærke religiøse overbevisninger og frygt.

Aforismer om kærlighed, mænd og kvinder

Moderne relationer er smukke og kloge aforismer om livet og kærligheden med følelsen - det er en anden måde at udtrykke dine følelser for den person. Klingende fraser, eller alvorlig med den sjove accent er ikke værre digte i stand til at understrege alvoren af erfaringer og hensigter.

Ordsprog om romantik, brude, bryllup og andre relaterede fænomener udgør en væsentlig del af moderne kærlighed episk. Da de fleste af aforismer endnu taler mænd - temaer om kærlighed, ægteskab og kvinder lige fyldt med hån og kynisme.

"Endnu en gang, nogen kapitulation - spillet brylluppet march."

"Salget af kvinder er kun tilladt på bryllupsdagen."

"Med de nuværende afgifter kan gifte sig og kærlighed."

"Ægteskab - en livslang straf for kærlighed."

"Skalka - kontrol skudt Housewives".

En lignende situation er med aforismer om kvinder: antallet af alvorlige tanke langt ringere vittigheder. Udsagn om kvinders logik overhovedet flyttede ind i området af det nationale epos. Men mænd og klangfulde udsagn heller ikke forlade uden opsyn.

"Kvinders intuition bruges til at blive kaldt en anden måde -. Mistanke"

"Alt er fra Gud uden kvinden" (italiensk ordsprog).

"Der er smukke kvinder. Der er grimme og godt malet."

"Mænd laver love, og kvinder -. Som"

"Mænd er altid ret, og kvinderne er aldrig forkert."

"rigtig mand nok barnepiger."

Men for at drillerier af den slags mennesker er ganske tolerant og mange enige om, at mænd og kvinder - de er forskellige sider af samme sag.

Aforismer om venner, familie og børn

Udsagn om familie og venskab bånd sigter mod at beskrive status (position) af mennesker, relationer og følelser mellem dem. De har grundlæggende en vejledende forstand, da værdierne aforismer om livsværdier bør påvirke en person på en positiv måde. Procentdelen af langsigtet og i den humoristiske kategori omtrent lige. Blandt de populære ordsprog kan findes følgende:

"Alle mænd er brødre. Men hvad med de kvinder?"

"Ikke bedømme en person af slægtninge. Han var ikke af hendes valg."

"Fra blindtarmsbetændelse kan fjernes på en gang, og fra pårørende -. Kun gradvist"

"Børn og børnebørn kan nemt finde et fælles sprog. De har en fælles fjende."

"Vi elsker også vores børn og for lidt -. Forældrenes"

"Mænd elsker kvinder. Kvinder elsker børn. Børn elsker hamstere. Hamstere kan ikke lide nogen."

"Obedient Sons aldrig opnå stor succes."

"Lær dine børn at tie stille. At sige de selv lære."

"Mod hvem er venner nu?"

"Denne ene vil sælge dig, men glem ikke at dele provenuet."

Aforismer om penge og arbejde

Ikke alle aforismer om livet og livsværdier er afsat til åndelige emner. I det moderne samfund, økonomi og indtjening er ikke mindre vigtig end kærlighed tema. Times På spørgsmålet om størrelsen af hans løn blev anset skammelig, langt væk. Nu, i løbet af en række forskellige udtryk: fra det gamle "penge ikke lugter," forfatterskabet af den romerske kejser Vespasian til chokerende sandfærdig, "penge - det præges frihed."

Med hensyn til penge er tæt forbundet aforismer om inflation, politik, fattigdom, rigdom og arbejde. På forskellige tidspunkter, blev de populære ordsprog, som folk har givet udtryk for deres holdning til et bestemt emne.

"Fattigdom er ingen forbrydelse. Men dette er kun hendes værdighed."

"Lær og studere igen. Arbejdet er stadig ikke fundet."

"Hold penge, sammen med et ry."

"For at få enderne mødes, kan reduceres uden ende."

"Arbejde er ikke en ulv. Beslaglagt, men bider ikke."

"Nej ordne det på den måde og arbejde."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.