Nyheder og SamfundFilosofi

Industriel samfund - moderne funktioner i fortiden

Industrisamfundet - det har en kontur linje, der er udpeget i den første halvdel af det nittende århundrede. Det er et samfund, hvor den industrielle produktion har spillet en central rolle i økonomien. Sammenlignet med traditionel, hvor den første violin i den økonomiske orkester spillede landbrug, industrielle samfund har en karakteristisk teknologisk struktur, en ny filosofi om lov og social struktur. Fra et sociologisk og politisk videnskab synspunkt er mere korrekt at tale om dannelse af det modernistiske borgerlige stater og de europæiske demokratier i klassisk type.

Tre spørgsmål til den gamle industri

Et karakteristisk træk ved industrisamfundet er en ny type af organisering af det sociale system, hvor status for den erhvervsmæssige aktivitet er politik, ledelse og iværksætteri. I dette tilfælde er alle tre komponenter vævet ind i en snaps en bold i afgørelsen af de tre grundlæggende problemer: hvordan man effektivt at håndtere naturlige og menneskelige ressourcer; hvor man kan finde de ressourcer til omfattende udvikling; om modernisering af teknologiske ressourcer til at modernisere de sociale relationer i samfundet? Således industrisamfundet af det feudale klansystem bliver til en bureaukratisk system, hvor kontrol spørgsmålet bliver vigtigere end problemet med bevarelse og yderligere styrkelse af ejendommen.

Egenskaber, der ligger i industrisamfundet

  1. produktionssystem som et grundlæggende element i økonomien. produktions elementer optræder også på det humanitære område - kultur, videnskab, kunst, uddannelse. Landbruget får status for den sekundære industri, omdanne til en teknologisk avancerede og højteknologiske industrier.
  2. Social omstrukturering af samfundet. Andelen af landbruget reduceret til 10-15% af BNP mængder. Industri Ratio stiger til 50-60%, hyret arbejdskraft bliver den vigtigste form for beskæftigelse. Der er en ny industrisamfundet. Funktioner i den nye socialitet: faglig specialisering, væksten af bybefolkningen, geografisk lagdeling (fattige kvarterer, middelklasse område, rige og aristokratiske områder), flytning af landsbyboere i byen.
  3. Juridisk omstrukturering af samfundet. Industriel samfund - nye funktioner: oprettelsen af det forfatningsmæssige system, almindelig valgret, overgangen til parlamentarisme (i de fleste lande), dannelsen af moderne parts systemer, hvilket afspejler ideologien om at modsætte sig sociale, indarbejdelsen af personlige og gruppers interesser i massiv ideologisk bevægelse.
  4. Kulturelle og uddannelsesmæssige revolution. Kultur bliver massiv og byen, i denne forstand - den borgerlige, ikke folk, landdistrikterne. Center for Social Udvikling og Mass Communications - byen gør sine egne regler for landdistrikterne. Universal ungdomsuddannelse og øget arbejdskraft kapitalisering, herunder på bekostning af den videnskabelige og tekniske ekspertise.

fund

Som et resultat, industrisamfundet, hvis egenskaber dukkede op i de sidste 30 år af det sidste århundrede, det var ved en korsvej. På den ene side, kapitalisering af public relations kan du aktivere yderligere ressourcer til at mobilisere arbejdskraft. For de dominerende politiske grupper betød en styrkelse af deres politiske status "tjenesteyder" af den industrielle udvikling. På den anden side, på trods af den tilsyneladende liberalisering af det politiske system, de fleste borgere er blevet kunstigt fjernet fra politik af produktionen - professionel, men elite klasser. Løsningen på dette problem var skjult i indførelsen af princippet om lighed for loven. Men det blev gjort efter Anden Verdenskrig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.