Nyheder og SamfundFilosofi

Russisk Space Art. Nikolai Fedorovich Fedorov: biografi, skrifter

Navn russiske filosof Nikolai Fedorov har længe været skjult for offentligheden, men han er ikke blevet glemt, fordi hans ideer har inspireret sådanne fremragende forskere som Konstantin Eduardovich Tsiolkovsky, Vladimir Ivanovich Vernadsky, Alexander Leonidovich Chizhevsky, Nikolay Aleksandrovich Naumov.

Russisk filosoffer i det 19. århundrede og den første halvdel af det 20. Vladimir Solovyov, Nikolay Berdyaev, Pavel Florensky, Sergei Bulgakov og andre højt værdsat Fedorov ideer og Vladimir Nikolaevich Ilin i sin artikel "Nikolai Fedorov og St. Serafim Sarovsky" sætter disse to mennesker på en fælles scene som en hyldest til den høje spiritualitet og sande kristne hellighed Nikolai Fedorovich.

Barndommen og ungdommen

N. Fedorov biografi indeholder en masse hvide pletter. Vi kan ikke sige, om han var gift, om børnene havde. Det er kun kendt, at han var født Nikolai Fedorovich Fedorov, den 26. maj (7 af juni) 1829. Personlige oplysninger er ikke holdt sin mor. Han var uægte søn af prins Pavel Ivanovich Gagarin. Som uægte eller Nikolay eller hans bror og tre søstre fik ikke lov til at gøre krav på titlen og navnet på hans far. Fedorov var hans gudfar. Fra ham fik han sit navn. En sådan situation på det tidspunkt var det ikke ualmindeligt: en adelsmand kunne blive forelsket i en bondepige, men skilsmisse og ægteskab med en kvinde af en lavere klasse frataget mange privilegier som et gift par og deres børn.

Som for navnet, efter flyvningen af Yuri Gagarin udenlandske medier har reageret på denne begivenhed i en artikel med titlen "Two Gagarin", hvilket indebærer rigtige navn Nikolai Fedorovich. Sergei Korolev var på sit kontor portræt-cosmist filosof og, naturligvis, de træffer en beslutning, en af de første fyre til at sende ud i rummet, kunne ikke tænke på et godt tegn.

Fader, Prins Gagarin, ikke skjult sin udenomsægteskabelig affære fra sin bror - Konstantin Ivanovich Gagarin. Han deltog i den skæbne, hans nevøer. Han overtog betalingen af uddannelsessystemerne Nicholas. Andre oplysninger om de børn der. Native landsby Nøgler (Tambov-provinsen, nu - Ryazan regionen, Sasovsky District) Nikolay venstre for at nå skolealderen - han flyttede til Tambov, hvor han indskrevet i high school.

Richelieu Lyceum

Efter eksamen fra high school i 1849, Fedorov gik til Odessa. Der indskrevet han i den berømte Lyceum Richelieu i Det Juridiske Fakultet. Dette er en meget prestigefyldt skole. Vigtigst, det var på andenpladsen efter den berømte Tsarskoje Selo Lyceum. Ifølge den sammensætning af fag, kvaliteten af viden og lærte reglerne var han snarere, universitetet end Lyceum. Undervisning ledet af professor. Richelieu Lyceum studerede børn af de ædleste og rigeste familier. Nicholas studerede der i tre år. Efter sin onkels død, til at betale for sine studier, blev den unge mand tvunget til at forlade skolen og starte et selvstændigt liv. Uægte søn, selv begavet med store talenter og høje dyder, kunne ikke stole på de offentlige tilskud i denne institution. Men tre års studier var ikke forgæves. Grundlæggende viden om naturkatastrofer og humanitære videnskaber, opnået i gymnasiet, i fremtiden er det meget nyttigt for den fremtidige filosof, markerede begyndelsen på russisk cosmism.

En lærer og bibliotekar

I 1854, Nikolai Fedorovich Fedorov vendte hjem i Tambov-provinsen, modtaget den attest for læreren og retningen af byen Lipetsk job lærer i historie og geografi. Indtil slutningen af tresserne blev han engageret i undervisning i distriktet skoler Tambov, Moskva, Yaroslavl og Tula provinser. Fra 1867 til 1869 gik han til Moskva, hvor han gav privatundervisning til børn Michael.

I 1869, Nikolai Fedorovich Fedorov endelig flyttet til Moskva og tog en assistent bibliotekar i det åbne Chertkov først i et offentligt bibliotek.

Fedorov mente, at biblioteket - det er centrum for kultur, som samler folk, der ikke er relateret med familiebånd, men tæt ved tiltrækning til åndelige værdier - litteratur, kunst, videnskab. Det var imod loven om ophavsret og har aktivt opfordret forskellige former for bog udveksling.

Rumyantsev Museum og studerende

I Chertkovsky mødte Bibliotek Fedorov den fremtidige far til Astronautics - Konstantin Tsiolkovsky. Tsiolkovsky kom til Moskva med den hensigt at få en uddannelse på videregående Tekniske Skole (nu Bauman), men gjorde ikke og besluttede at tutor. Nikolai Fedorovich erstattet sine universitetsprofessorer. I de tre år under ledelse af Fedorov Tsiolkovsky mestrede fysik, astronomi, kemi, højere matematik, og så videre. D. Var ikke glemt, og humaniora, der, som resten er dedikeret til aften.

Når et par år senere biblioteket var knyttet til Rumyantsev Museum, Fodorov N. F. gjort fuld katalogisering forenet bog fond. I deres fritid arbejdede han med de unge. Hans beskedne løn Nikolai Fedorovich brugt på studerende, mens han levede, der tilslutter sig den strengeste økonomi i det omfang, der ikke bruger offentlig transport og gik overalt til fods.

Essensen af teorien cosmism

Nikolai Fedorov betragtes som faderen til russisk cosmism. Filosof, han hævdede, at efter åbningen af det kopernikanske heliocentriske system for middelalderens filosofi var at genoverveje deres ideer om verden orden. Space udsigter indstillet før menneskeheden nye opgaver. Med ordene fra Tsiolkovsky: "Earth - menneskehedens vugge, men ikke altid gjorde han bor i en vugge!"

Det skal bemærkes, at videnskabsfilosofien Fedorov ment som en tanke rundt. Ifølge ham, før eller senere fører til isolation fra emnet for undersøgelsen og benægtelse af objektiv viden. Teoretisk viden bør støttes af praksis, og dens mål om at tjene studiet af naturen, om liv og død for deres forvaltning.

Universet er mestret i sådan en mager beløb denne konklusion antyder selv: Gud skabte sådan en stor plads med henblik på at placere i det alle de mennesker, der nogensinde har levet, og dem, der er nødt til at være født i fremtiden. På en anden måde, betyder det ikke forklare. Under indflydelse af denne argumentation blev født russiske Space Art Fedorov. I betragtning af universet som et stort område, kun en mikroskopisk del er menneskeheden, filosof knyttet denne unaturlige ubalance med den kristne lære om opstandelsen. Ledig plads Creator forarbejdes med henblik på det af milliarder af mennesker, der nogensinde har levet på jorden. Mere om dette kan findes i den samling af værker af Nikolai Fedorovich, forenet under navnet "filosofi den fælles sag." Udviklingen af den menneskelige civilisation skal rettes til udforskningen af det ydre rum, for at vende tilbage til det fysiske liv af mennesker, der levede før og nu begravet. I den forbindelse er det nødvendigt at oprette en ny etik, der tillader alle at leve i fred og harmoni.

nye etik

Nikolai Fedorovich var en religiøs mand. Han deltog i den liturgiske Kirkens liv, observere faster, regelmæssig bekendelse og nadver. Ifølge ham, skal der udvikles nye etik på basis af den kristne lære om treenigheden af Gud. Som tre forskellige essensen af Gud - Fader, Søn og Helligånd, harmonisk samspil, og en delt menneskeheden må finde en måde at en fredelig sameksistens. Guddommelige Trinity - det modsatte af den østlige opløsning af individet i samfundet og vestlige individualisme mentalitet.

Det bedste fundament for at bygge nye relationer er økologi. Pleje af natur undersøgelse af dens love og ledelse bør danne grundlag for at forene mennesker af forskellig nationalitet, erhverv og uddannelsesniveau. Gør videnskab og religion har meget til fælles. Den kristne lære om den kommende dødes opstandelse skal udføres i praksis af videnskabsfolk.

Opstandelse fra de døde

Hvad er den universelle opstandelse, ifølge Fedorov - er en genoplivning og reetablering af folket? Filosoffer har hævdet, at døden er et onde, som folk er nødt til at udrydde. Hver person lever efter døden af hans forfædre, derfor er det en forbrydelse. Denne situation skal korrigeres. Fakturaer skal betales af den dødes opstandelse. Ideen om opstandelsen skal være en katalysator for at knytte af forskere over hele verden for at skabe en fælles sag.

opstandelse mekanisme er baseret på fysikkens love - hver fysisk legeme er sammensat af molekyler og atomer, der afholdes ved siden af hinanden energierne af tiltrækning og frastødning. Alle objekter udsender sådanne bølger. Disse fænomener skal studeres og undersøges til restaurering af fysisk materie, det vil vokse de sidste mennesker i verden af bevarede biologisk materiale eller til opsamling af energi, hvoraf bestod af mænd, for at materialisere dem på denne måde. Resurrection muligheder kan være mere, som foreslået Fedorov.

Filosofien bag modellen for samfundsudviklingen omfatter uddannelse af nye relationer mellem mennesker. Fordi et paradis - det er ikke en flygtig rum, beboet af sjæle de retfærdige, og ikke en abstrakt fred i sindet, at affinde sig med virkeligheden, at ændre, at han ikke har nogen magt, og den virkelige fysiske verden, er det nødvendigt at ændre eller at uddanne folk, så de skiltes for evigt fra afhængigheden af .. defekter, kendt som had, misundelse, griskhed, sorg, stolthed, afgudsdyrkelse, etc. Du også nødt til at gøre det, at folk ikke lider af fysiske stimuli, såsom: sygdom, kulde, varme, sult, og andre. Dette er en opgave for forskere, og for præster. Videnskab og religion bør forene.

Nikolai Fedorovich malet to mulige måder at udviklingen af den menneskelige civilisation.

Forholdet mellem kønnene

Nikolai Fyodorov har ikke omgået den opmærksomhed og denne side af menneskelige relationer. I vores verden, efter hans mening, er i en kult af kvinder og kødelige kærlighed. Relationer er drevet af seksuel instinkt. Mere sensualitet og meget lidt sympati.

Ægteskabelige forhold bør bygge på modellen af den guddommelige Treenighed, når Unionen - ikke åg, og den individualitet på den person er ikke en grund til uenighed. Kærlighed mellem mænd og kvinder skal se ud kærlighed børn til deres forældre. Men det er ikke tilladt, ikke kun lyst, men også dens modsatte - askese uacceptabel den komplette selviskhed og absolutte altruisme.

Forplantning vil blive opfattet som ottsetvorenie, dvs. oprettelse af folk til nye verdener. Vores seksuelle sanselighed - det instinktive flugt fra døden og fødsel, i dette synspunkt, - det modsatte af at dø. Kærlighed af forfædre fortrænge frygten for sin egen død og omdannet til en genskabelse af fædrene.

Den første måde, hvorpå menneskeheden kan gå

Intellektuelle og forskere rundt om i verden vil arbejde på at genskabe den menneskelige arvemasse. De væbnede styrker vil ikke længere blive anvendt til aggressive, vzaimoistreblyayuschih formål og vil blive brugt til at imødegå de elementære naturkræfter, dvs., oversvømmelser, jordskælv, vulkanudbrud, skovbrande og så videre. D.

Industrien vil ophøre med at fremstille produkter, der kan kaldes legetøj for voksne. Den største produktion vil blive overført til landskabet. Der vil også udvikle livet. Stepanov er byens folk på fabrikat, er tilbøjelige til en parasitisk tilværelse. Livet i byerne fratager dem sunde forhåbninger, begrænsninger, og ikke bare mangelfuld, men elendige.

Universal uddannelse - en forudsætning for gennemførelsen af planen om opstandelsen.

Offentlig administration vil blive udført af monarken er forbundet med hans folk relationer er ikke Cæsar og hans undersåtter, og kunstneren Guds vilje for at skabe universel gode.

en anden måde

Nikolai Fyodorov foreslog en anden måde at udviklingen af den menneskelige civilisation, som vil føre os til udødelighed og opstandelse fra de døde, og til dommedag og helvedes ild. Russisk Space Art - en rigtig koncept, der ikke har noget at gøre med de utopiske fantasier af science fiction forfattere. Fedorov verdensbillede ser utrolig troværdig, selv om han levede i en tid før den videnskabelige og teknologiske revolution.

Ved den sidste dom vil medføre en overdreven følelse af selvopholdelsesdrift, som vil have forrang sund fornuft. Det opstår som følge af tilbagetrækning fra Gud, tabet af troen på sit håndværk, vilje, kærlighed og omsorg for mennesker. Fra under fortolkning er forkert følelse af sikkerhed mennesker vil begynde at kunstigt syntetisere mad. Lust vil sejre over kærligheden, vises unaturlige ægteskaber uden forplantning. Dyr og planter, der udgør en trussel mod sundheden, vil blive ødelagt. Ophøre med at producere fly. Til sidst folk vil ødelægge hinanden. Og så vil det komme den Vredens Dag.

Det er forbløffende, at alt dette blev skrevet i det XIX århundrede - Nikolai Fyodorov døde 28 December, 1903.

Videnskab, født af læren Fedorova

Nikolai Fedorovich Fedorov, uden at vide det, inspireret Konstantina Tsiolkovskogo vie sit liv til skabelsen af en ny gren af videnskab og teknologi - udforskning af rummet.

Rækkefølgen af verdensordenen, formuleret af Nikolai Fedorovich, erobrede hovedet på mange af hans samtidige. Det gav anledning til ideen Fedorov videnskab såsom rum og geliobilogiya, aeroionifikatsiya, elektrogemodinamika og så videre. Ifølge de er involveret i arv videnskabsfolk, der har forladt "Moskovskiy Sokrat", som kælenavnet Fedorov venner og elever, mærket vektor og gav skub i udviklingen af det almene viden i mange århundreder til at komme. Med sin ansøgning blev født et nyt perspektiv på menneskehedens evolution, som en aktiv proces, der produceres af folket selv, arbejderne om oprettelsen af idealet om den noosfæren.

De fleste af de poster, der gjorde for sine disciple Fodorov N. F. overlevede. Nikolai Fedorovich blev ikke involveret i udgivelsen af hans tanker. Hans værker har holdt mange studerende. Nikolay Pavlovich Peterson og Vladimir Aleksandrovich Kozhevnikov deres systematiseret og offentliggjort i 1906. Alle eksemplarer blev distribueret til biblioteker og gratis fordeles blandt interesserede.

Under livet af Nikolai Fedorovich aldrig fotograferet og tillod ikke sig selv at male. Men Leonid Pasternak stadig hemmeligt lavet en portræt. Vi sætte det i starten af denne artikel.

konklusion

I årene med sovjetmagten i USSR, når rumfartsindustrien og videnskab har gjort meget betydelige indikatorer for Nikolai Fedorov var kendt kun til en meget snæver kreds.

Top ledere af Sovjetunionens kommunistiske parti doktrin Fedorov opfattede alt for bundet til den kristne idé om universet som den skabende handling af det guddommelige sind of the Holy Trinity - Faderen, Sønnen og Helligånden. Hans dybt religiøse opfattelse af verden orden er i modstrid med de grundlæggende principper for relationer til verdens orden sovjetiske samfund, som var rettet mod tilfredsstillelse af materielle behov alene. Det vigtigste slogan socialisme: "Fra hver - efter evne, til hver - efter hans arbejde", og de vigtigste slogan kommunismens: "Fra hver - efter evne, til hver - efter hans behov" I henhold til kravene betød rent fysiologiske behov, fordi eksistensen af sjælen sovjetiske samfund blev nægtet, selvom tanken om at uddanne den nye mand, det kan have været lånt fra ham.

I øjeblikket er vi stadig langt fra den æra af den generelle opstandelse selv af forskellige årsager - forbrugernes holdning til livet, og afstanden fra Gud forvandlet, men generelt har gennemgået er ikke for meget forandring.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.