FormationUngdomsuddannelse og skoler

Relief og mineraler i Nordamerika

Continent Nordamerika dækker et stort område. I størrelse er det den tredje i verden. På grund af topografien og naturressourcer i Nordamerika er præget af stor mangfoldighed. Dette vil blive diskuteret mere ...

geografiske placering

Kontinentet er beliggende i den nordlige og vestlige halvkugle af jorden. Den er vasket af Stillehavet og Atlanterhavet og Det Nordlige Ishav, præsenteret en række forskellige bugter og hav. Fra Sydamerika, et kontinent adskiller Panamatangen, i den vestlige del af Eurasien, er det delt af Beringstrædet.

Den kontinentale del af Nordamerika er et område af 20.36 millioner kvadratmeter. km. Blandt øerne fastlandet del af Grønland, Caribien, det canadiske arktiske øhav, og andre. Fra nord-syd længde på kontinentet af 7326 kilometer, fra vest til øst - 4700 kilometer.

fastlandet område er næsten i alle geografiske zoner. USA og Canada, sammen med Bahamas, Bermuda og Grønland udgør den nordamerikanske region. Den sydlige del, som er beliggende i troperne, er en del af den mellemamerikanske region.

relief

Relief og mineraler i Nordamerika er slående mangfoldighed. Overfladen af kontinent er repræsenteret i kontraster - der er bjerge og kløfter, sletter og bakker. Det meste af området besat af sletterne på begge sider af deres grænse bjerge. Højden af sletterne kan variere mellem et par hundrede meter, hvilket gør det ganske bølget terræn.

I den nordlige del af Laurentian Upland afgrænses mod syd kæde af store søer. Effekt glacier billede udglattet formede klipper og bakker, dannelsen af fordybninger. Mod syd er kuperet Central Valley, og lige bag dem - Mississippi-dalen.

I den vestlige del af Great Plains er - ved foden af Cordillera. De når op til 1.500 meters højde. Cordillera er de mest fold zone, den maksimale højde - er toppen af Mount McKinley i 6193 meter. De udgør den østlige del af Rocky Mountains (4200 m) og Cascade Mountains.

I øst arrangeret Appalachian repræsenteret ved mellemhøje bakker med separate arrays på op til 2000 meter. I den sydlige del af kontinentet er mexicanske og Atlanterhavet kystslette, der ikke overstiger to hundrede meter. Ud for kysten, de præsenterede barer, terrasser, laguner, spyd.

geotectonic struktur

Det nordamerikanske kontinent er grundlaget platform, hvoraf de fleste tager det canadiske skjold, dannet i det tidlige Prækambrium. Dens kanter er udeladt, er der forekomster af bly, nikkel, guld, kobolt malm og andre mineraler i Nordamerika.

Fra øst til canadiske skjold Appalachian overlap. I disse foldede-blok bjerge stammer processerne for ødelæggelse. Slørede områder forvandlet til dalen, og mere modstandsdygtig klippe efterlades i form af forhøjninger.

I den vestlige del af kontinentet er Cordilleran region gennemsnit af foldning, der dannes ved kollision af tektoniske plader. Denne proces fortsætter i dag. Formationen Cordilleras også påvirket glacier. Derfor i denne region er placeret i både sedimentære og vulkanske mineraler i Nordamerika.

Great Plains ligger på grænsen af platformen og Cordillera. De dannes ved marine og kontinentale sedimenter. Har lignende oprindelse og Central Valley. I deres sydøstlige ansigt Karst klipper, hvilket skaber en labyrint af dyb - Mammoth Cave. Sedimentære bjergarter dannes og mexicanske lavland.

Nordamerika: Mineraler (kortvarigt)

Den geologiske struktur er af primær betydning for dannelsen af visse mineraler. Takket være sin særlige struktur, mineraler i Nordamerika er næsten hele kontinentet.

I canadisk skjold område er betydelige forekomster af uran malm og jern, molybdæn, nikkel, kobber. I de lavtliggende kystområder, samt i Cordilleras og Alaska er reserver af fossile brændstoffer. Her udvindes mineraler såsom det nordamerikanske olie og naturgas.

I de centrale regioner og depressioner er Appalachian kullag. I Cordilleras er forskellige sedimentære og magmatiske mineraler, såsom guld, malm af ikke-jernholdige metaller, kviksølv. Store forekomster af fosfat er placeret på en halvø kaldet Florida.

Mineraler Nordamerika: bord

For en bedre forståelse besluttede vi at samle alle de oplysninger og præsenteres i en tabel, som er præsenteret nedenfor.

landskabsform

Former for mineraler

mineraler

Laurentian Upland

metalmalme

jern, kobber, sølv, zink, titan, nikkel, vanadium, uran, uædle metaller, kobolt, guld, platin

central Valley

brandfarlig

naturgas, kul, olie

metalmalme

molybdæn, uran malm, polymetallic zink, guld

ikke-metalliske

fluorit, baryt, svovl

Great plains

brandfarlig

naturgas, kul, olie

aggregater

kaliumsalte

Cordilleras

brandfarlig

naturgas, kul, olie

metalmalme

jern, titan, lithium, kobber, molybdæn

ikke-metalliske

borater, phosphater

rocky mountains

brandfarlig

brunkul

metalmalme

Kobber, uædle metaller, kviksølv, sølv, wolfram, molybdæn, guld,

Appalacherne

metalmalme

uædle metaller, jern, zink, beryllium, lithium, thorium

ikke-metalliske

asbest, talkum, glimmer, fluorit

Mississippi lavlandet

brandfarlig

olie, naturgas

metalmalme

bly, zink

ikke-metalliske

fluorit

Mexicanske og atlantiske kystslette

brandfarlig

naturgas, kul, olie

metalmalme

titan, zirconium

ikke-metalliske

phosphor, svovl, talkum

konklusion

Den nordamerikanske kontinent ligger i den nordlige og vestlige halvkugle af planeten. Den geografiske beliggenhed, naturlige forhold og geologiske struktur påvirket dannelsen af mineralressourcer.

De store mineraler i Nordamerika - det er ikke-jernholdige metalmalme, nematallicheskie malm og fossile brændstoffer. Blandt dem, naturgas, olie, kul, phosphater, uran, bly, zink, nikkel, sølv malm, guld, platin og andre.

På grund af det store antal og mangfoldighed af ressourcer, kan to store stater på fastlandet sørge for sig selv og ikke være afhængig af andre lande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.