SundhedSygdomme og betingelser

Anal polypper i anus: symptomer og behandling

Polypper analkanalen og rektum kaldes godartet tumor, der hidrører fra det anorektale slimhinde. Ofte de udvikler asymptomatisk, men de kan også optræde ubehag i den anale passage eller kløe, smerte og endda blødning på grund af den resulterende erosion.

Hvis anal polypper er inficeret, kan det føre til absces og fremkomsten af anal sprækker. Det er nødvendigt at fjerne de rektale polypper, da de er i stand til at gå til det segment af ondartet, er de henvist til forstadier til kræft i endetarmen.

Hvad er en polyp?

polyp kaldet tumordannelse, som er fastgjort til benet af en hule organ væg. De er ret almindelig sygdom og kan dannes i en hvilken som helst organ i fordøjelsessystemet. Anal polypper - godartede og dannelse kan forekomme både grupper og én. Sygdommen kan findes i mennesker i alle aldre, selv hos børn. Familie polypose (arvelig), som er til stede i nære slægtninge, har en tendens til at blive til kræft. Polypose lider mere end mænd (ved halvdelen) end kvinder. Omkring 10% af ældre over 45, i henhold til undersøgelser foretaget af den amerikanske sammenslutning af kræft, lider polypper i tarmen. 1% af denne sygdom er ved at blive ondartet. Hvis tegn på blødning (malignitet) blev identificeret på et tidligt tidspunkt og udførte rettidig lægehjælp, er prognosen dog meget bedre (84% af patienterne overlever).

typer af polypper

Anal polypper kan divideres med spredning og antallet af: multiple polypper i form af bandets dannelse i forskellige dele af colon og polyp enkelt og diffus arvelig polypose.

Ved morfologiske struktur kan opdeles i polypper fibrøse, glandulær villus, glandulær, juvenile (cystisk granulering) giperplastinchatye og villøs. Desuden udskiller også pseudopolyposis når kronisk inflammation opstår proliferation af mucosale polypper type. Hvad er anal polyp? Billeder kan ses i artiklen.

Symptomatologi kolorektale polypper

Der er ingen specifikke kliniske manifestationer, hvilket ville bidrage til at sige med sikkerhed om tilstedeværelsen af denne patologi har kolon polypper er ikke tilgængelige. Intensitet og tilstedeværelse af symptomer afhænger af antallet af polypper, morfologisk struktur, deres størrelse, placering, og tilstedeværelsen eller fraværet af en malign vækst. Men det er ikke alt, det er meget ofte det kliniske billede er ledsaget af symptomer på co-morbiditet.

Typisk polypper detektion forekommer under endoskopiske intestinale forsøg for andre sygdomme. Anal store polypper kan optræde blodige eller mukøse sekreter fra analåbningen, følelsen af tilstedeværelsen af et fremmedlegeme i den anale ubehag åbningen. Mulig smerter i iliaca-regionen, og den nederste del af maven. Ofte, kan polypper forårsage forstyrrelse af aktiviteten af tarmperistaltikken og dermed bidrage til fremkomsten af diarré eller forstoppelse.

konsekvenser af polypper

Den mest almindelige konsekvens af polypper kan kaldes forstoppelse, da deres tilstedeværelse i lumen forårsager delvis tarmobstruktion. Faresignaler, der kræver øjeblikkelig behandling til lægen, bløder, fordi årsagen til det kan være kræft patologi, som registrerer på et tidligt stadium, vil bidrage til at holde en vellykket behandling. På oprindelsen af den inflammatoriske proces i polypper ofte fortæller mavesmerter. Hvordan til at identificere en polyp anus? På dette senere.

Diagnose af kolorektale polypper

Som følge af overgangen til den kategori af maligne polypper i colon tumor afslørede mange cancertumorer. I denne forbindelse kan det være tilrådeligt i patienter med at identificere polypose overvåges regelmæssigt på proctologist for malignitet i disse fleste polypper.

Påvisning af polypper i endetarmsvæggen malignitet på et tidligt tidspunkt kan bidrage til rettidigt fjerne svulsten, og 90% genvinding. Til påvisning af polypper i terminale del af endetarmen og rektum under anvendelse af digital forskning anus. Denne type undersøgelse tillader også at eliminere eller identificere andre sygdomme, for eksempel rektal fistel, hæmorider vævscyster og tumorer adrectal, analfissurer. Finger undersøgelse hos mænd, herunder, giver os mulighed for at forstå tilstanden af prostata.

Hvordan til at opdage fiberholdige anal polypper?

Sigmoideoskopi - instrumental informativ undersøgelse af rektum, hvilket gør det muligt at inspicere tarmvæggen inde 25 cm højde fra anus. Hovedparten af polypper forekommer i sigmoid tyktarm og endetarm, kan du finde dem ved hjælp af proktoskop. En koloskopi gør det muligt for lægen at visualisere tyktarmen helt, og dens væg. Disse fremgangsmåder kan kaldes optimal for påvisning af polypper, og de bidrager til påvisning af andre intestinale abnormiteter og undersøgelse af dets slimhinde. Polyp analkanalen, hvis værdi er mere end 1 cm, afslører i den øvre tyktarm irrigoscopy tarmen. Hvis der blev fundet polypper under endoskopi, eksperter udføre biopsi prøveudtagning for yderligere histologiske og cytologiske undersøgelser.

Kan også nævne blandt laboratorieteknikker fækalt okkult blod test, som produceres, hvis den mistænkte patologi af tarmen. Ved moderne metoder til visualisering af indre organer kan indbefatte en computer og MRIs, som også bidrager til påvisning af kolon patologier.

differentialdiagnose

Det er nødvendigt at skelne mellem endetarmen polyp fra en række andre bækken sygdomme, dens organer, såsom:

  • tumor neepitelnogo karakter fibromer (tumor muskulære lag) og angiom (vaskulær tumor);
  • lipoma;
  • Crohns sygdom, som kan forveksles med pseudopolyposis;
  • aktinomykose af colon (den mest almindelige tumor i coecum).

Histologisk undersøgelse er af fundamental betydning i differentialdiagnose af kolon polypper.

Terapi kolon polypper

Konservative polypper behandles ikke. Hvis størrelsen af polyp og dens placering tillader det, bliver det fjernet under endoskopi, og hvis ikke, så kirurgisk. Polypper fjernes Transanal lavtliggende. Polypper lille størrelse, er blevet identificeret under en koloskopi, fjernes under proceduren ved endoskopisk elektrokirurgisk (polyp foldede ben loop elektrode og fastspændt).

Hvordan er anal polyp fjernelse?

De største polypper fjernet dele. I sjældne tilfælde kan komplikationer opstå, når polypektomi som blødning og perforering af tarmvæggen. Slettede polypper udsat for histologisk undersøgelse. Hvis der blev fundet undersøgelsens kræftceller, hvilket rejser spørgsmålet om tarm resektion hjemmeside, som forbløffet. Arvelig eller familiær polypose behandlet ved total resektion af colon og forbindelsen af sin frie ende derefter anus. Når de kombineres adenomatosis tumorer og andre væv, Harder syndrom (osteomer kranieknogler), kan kun denne form for behandling giver resultatet.

Det er, hvad fjernelsen af en polyp i endetarmen.

Prognosen for kolon polypper

I de fleste tilfælde, rettidig fjernelse og identifikation af polypper ledsaget af genopretning. Men hyppige og tilfælde af tilbagefald efter et til tre år, så et år efter fjernelse af polypper større dimensioneret kontrol koloskopi og endoskopi anbefales at have regelmæssige, omkring hver 3-5 år. Dagslys polyp i trin malignitet er direkte relateret til mængden og størrelsen af formationer. Flere store polypper var signifikant mere tilbøjelige maligniziruyutsya, da risikoen for malignitet kan nå 20%. Den højeste sandsynlighed for overgang til kræft i familiær polypose.

Forebyggelse af kolorektal polypper

I øjeblikket er der ingen særlig polyp forebyggelse. For at reducere risikoen for deres forekomst, anbefaler at spise en afbalanceret, aktiv livsstil og rettidig pass inspektion og behandling af sygdomme i mavetarmkanalen identificeret. Det vigtigste mål for forebyggelse af endetarmskræft - tidlig påvisning af polypper.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.