Nyheder og SamfundBehandling

Malme - hvad er det? Den vigtigste indskud, udvinding og berigelse af malm

Gennem alle faser af udviklingen af civilisationen, den vigtigste rigdom af menneskeheden er en naturlig ressource. De kan opdeles i to kategorier: vedvarende og ikke-vedvarende. Den første kategori af animalske eller vegetabilske ressourcer. Den anden type - det er de mineraler, som er grundlaget for eksistensen af moderne menneskehed. Efter alt, de er de vigtigste råvarer til mineralsk produktion. Denne artikel vil behandle sådanne mineraler som malm. Hvad er et mineral råstof? Hvor er de største felter? Sådan pakkes og berige malm? Svarene på disse spørgsmål vil blive givet i det følgende.

Hvad er malmen polymetallic?

Malm - er mineraler, der indeholder et kompleks af grundstoffer. De vigtigste komponenter, der danner et mineralsk råmateriale galena og sphalerite. De vigtigste elementer - en bly og zink. Også i denne malm kan indeholde komponenter såsom kobber, sølv, guld, cadmium. Mindre almindeligt, disse mineraler har i deres sammensætning tin, gallium, indium og bismuth.

Forskere ved forskning konstateret, at de malme blev dannet under forskellige geologiske tidsaldre. Disse mineraler optræder hovedsageligt i klipper af vulkansk oprindelse.

Globale aflejringer af polymetalliske malme

Disse mineraler findes i nogen af de kontinenter på kloden. De største reserver af polymetalliske malm, er i Australien. I øjeblikket er dette kontinent arbejder på tre vigtige områder: Broken Hill, Mount Isa og McArthur River zink minen.

I Nordamerika er store reserver af denne mineralressourcer placeret i USA og Canada. Spanien har Europas største depositum. På det asiatiske kontinent malm udvindes i Kina, Kasakhstan og Japan.

Store reserver af mineraler er placeret i Rusland.

Polymetalliske malmforekomster i Rusland

Det vigtigste område, hvor der er placeret de unikke reserver af polymetalliske malm i Rusland, er det Altai-regionen. Denne region er placeret mere end ti store forekomster af sådanne mineraler. Disse malme indeholder en stor mængde zink, bly, kobber og ædelmetaller.

De største og mest lovende felter er Rubtsovsk Korbalihinskoe, Zarechensk, Steppe, Zakharov og Talovskoye. Alle af dem blev opdaget tilbage i halvtredserne og tresserne af det tyvende århundrede. I polymetalliske malme af Zarechensky deponere et højt indhold af kobber, zink og bly. Mineralske råstoffer fra Rubtsovsk indskud rige på sølv og guld.

Malme i Rusland er også fundet i Fjernøsten. I øjeblikket arbejdes der på udvinding af mineraler i de tre felter: Nicholas, Øvre og partipolitiske. Mineralforekomster af råvarer fra den fjernøstlige regionen i Rusland er rig på bly, zink, guld, sølv, wolfram og tin.

Som polymetallic malm udvindes?

I dagens verden er der to måder at polymetalliske malm:

 • underjordisk;
 • åbent.

Underjordisk minedrift metode indebærer udvinding af mineraler fra jorden, hvor der er minimal forstyrrelse af integriteten af dens overflade. Med en sådan fremgangsmåde er afsat tre faser:

 1. Obduktion overflade.
 2. Forberedende værker.
 3. Recess mineraler.

Offentlig metode - en minedrift malm ved at udvinde dem fra jorden ved hjælp af åbne miner, som danner en grube. En sådan metode sikrer høj effektivitet mineraler reces. Åbent kommerciel udvikling af området består af følgende procestrin:

 1. Fremstilling af klippen til udsparingen ved mekanisk løsning og eksplosive.
 2. Håndtering opnåede masse håndværk.
 3. Transport af råstoffer på et industriområde til yderligere behandling.

Men udtrække polymetallic malm - det betyder ikke, at få de nødvendige metaller. Råvarerne skal bestå berigelse processen.

Beskrivelse af processen med berigelse af polymetalliske malm

Produceret fra polymetalliske malm kan ikke umiddelbart få det indeholdt metal. Deres smeltning bliver mulig under forudsætning af, at indholdet af disse elementer i koncentratet er mindst 30 procent. Det ekstraheres fra jordens indre malm forholdet er meget mindre end nødvendigt.

Berigelse af malme er en samling af relaterede processer, mineralske behandling, som et resultat af hvilket der opnås de to produkter:

 • koncentrere rig på kemikalier, som er ført på omfordeling til metallurgiske smeltning af metaller it;
 • tailings - affald er undtaget fra næringsstoffer.

Den berigelse af polymetalliske malm består af tre faser:

 1. Knusning og formaling af mineralressourcer.
 2. Direkte berigelse.
 3. Fremstilling af det færdige koncentrat.

konklusion

Malm - er mineraler, der indeholder et sæt af nødvendige kemikalier. Sådan mineralsk råmateriale anvendes i forskellige industrier. Minedrift og berige disse mineraler, menneskeheden giver sig selv de nødvendige elementer, såsom bly, zink, kobber, guld, sølv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.