SundhedSygdomme og betingelser

Tunnel Syndrome: årsager, behandling, forebyggelse

Tunnel syndrom eller tunnel-iskæmisk neuropati kaldes en smertefuld tilstand, hvor nerven er klemt ind i en form for skruestik af muskler, sener og knogler. Det er manifesteret, først og fremmest, følelsesløshed og prikkende fornemmelse i arme og ben. De fleste tunnel syndrom og er ledsaget af smerte, ofte ganske alvorlige: nogle gange for at lette patientens tilstand kræver en Novocaine blokade. Bare beskrevet mere end tredive former for disse stater.

Forekomst tunnel patologier grundet forskellige årsager. Mange mennesker har en tilbøjelighed til det - medfødt anatomisk snæverhed af kanalen, der løber nerven. Men en af grundene er utilstrækkelig til tunnel syndrom gjort sig gældende. Bidrage til dens udvikling sygdomme, der er ledsaget af ændringer i sener, knogler og væv - især leddegigt og endokrine sygdomme (hypothyroidisme, diabetes). Sager og køn af patienten: tunnel syndrom er langt mindre almindelig hos mænd end hos kvinder. det ofte sker som et resultat af skade - en fraktur, dislokation, eller endda alvorlige kvæstelser. Dens udseende også forårsage den samme type bevægelse, gentages i lang tid. Denne faktor, ifølge eksperter, spillet en ledende rolle i udviklingen af karpaltunnelsyndrom, som ofte kaldes "erhvervssygdom af kontoransatte."

Carpal tunnel syndrom, hvori smerte koncentreret i pensel, er en af de hyppigst forekommende sygdomme tunnel. Smerter når det ofte er givet i skulderen området og kan være så alvorlige, at patienten ikke kan sove om natten. Klemme således sker i den såkaldte carpal kanalen, hvorigennem medianusnerven. For dem, hvis arbejde er relateret til de små carpal bevægelser, at sygdommen optræder tre gange oftere. Et par hundrede år siden i Europa, blev det kaldt den "sygdom af clerks": tvunget til at sidde i timevis kopiering papirer, de ofte lidt af smerter i sin højre hånd.

Vigtig i behandlingen af den akutte fase af enhver tunnel syndrom - at skabe patienten i hvile. For at immobilisere lemmet brugte forskellige enheder er traditionelt blevet brugt traumatologi: dæk, dæk, benskinner. Den vigtigste opgave for behandlingen er at lindre nerve kompression - for eksempel for at fjerne hævelse. Hvis ikke startet former af sygdommen er vist terapier: koldt eller omvendt, varm, fysioterapi. Ofte er disse behandlinger er tilstrækkelige til tunnel syndrom ophørt med at forstyrre patienten.

Lægemiddelbehandlinger indbefatter antiinflammatorisk terapi (ibuprofen, diclofenac), injektionen af bedøvelsesmidlet med hormoner til overtrædelse. Hvis patienten finder sted lang og progressiv tunnel syndrom, kan behandling være kirurgisk: gennemført såkaldte revision (release) nerve. Drift af patienten med diagnosen "karpaltunnelsyndrom" på mindre end en halv time. Det er ganske effektiv og ikke skadelig for patientens liv. I de fleste tilfælde er funktionen af den beskadigede nerve efter det er fuldt restaureret og symptomer tunnel syndrom er ikke vendt tilbage.

Som profylakse tunnel syndromer moderat motion anbefales at lette afslapning. Det er også vigtigt at opretholde korrekt form og motor stereotyp: overvåge kropsholdning, at bevæge sig jævnt uden pludselige bevægelser. For at undgå den Karpaltunnelsyndrom er nødvendig for at udstyre arbejdspladsen korrekt - så under drift havde mulighed for at slappe af håndleddet. Stolen skal være bekvemt, ergonomisk ryglæn, med armlæn. Det er vigtigt, at vinklen mellem armen og underarmen var omkring 90 grader - med hånden vil være baseret på en albue, snarere end på håndleddet. Hver 40-60 minutter, du har brug for at tage en pause fra arbejdet til at strække dine hænder: ryste og rul dem, klemme-til unclench hans fingre. Ved at følge disse enkle regler for at undgå forekomsten af karpaltunnelsyndrom er ganske reel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.