Nyheder og SamfundKultur

Bulgarske navne. Værdien af kvinders og mænds navne Bulgarsk

I Bulgarien er der en masse af navne, der ofte bærer en speciel betydning. Disse forældre forsøge at vise de karaktertræk af barnet eller give det til alle funktioner. Bulgarske navne er ofte en slags ønske velstand født mand, succes eller helbred. I dag vil vi forsøge at overveje ikke kun deres værdier, men også for at forstå, hvad navnene i denne tilstand den mest populære, da de er dannet, og hvad de bulgarske traditioner overholdes, når navngivne børn.

Oprindelsen af navnene på den bulgarske

De mest almindelige og populære bulgarske navne er af slavisk oprindelse. De er blevet en del af hverdagen siden vedtagelsen som den vigtigste tro kristendommen. Vundet stor popularitet i græsk, latin og gamle jødiske egennavne. Tyrkisk dominans i Bulgarien, mærkeligt nok, havde ringe indflydelse på en lang række navne, som den indfødte befolkning i staten er sjældent kaldt deres børn er muslimer. I lang tid forældrene salve sønner til ære for de slaviske fyrster Alexander og Vladimir.

Siden midten af det 20. århundrede, tjente popularitet navne på vesteuropæisk og amerikansk oprindelse. Bulgarske navne (kvindelige og mandlige) i denne periode blev beriget med nye former på bekostning af populære filmstjerner, sangere og skuespillere.

Uanset hvad det blev kaldt de bulgarske mænd og kvinder i en særlig måde, selv om navnene er afledt af almindeligt anvendte ord i andre lande. Enig, kan sjældent i noget land i Europa, Amerika eller Asien høres som en pige navn eller Milyanoy strålende og mænd Tsvetan eller aske.

Traditioner: i Bulgarien er givet et navn

Bulgarske navne, mænd i særdeleshed, er blevet bevaret som følge af at navngive børn efter deres bedsteforældre eller oldeforældre. Et særligt system, som består af en sekvens af træk, ikke eksisterede. Den ældre barn kunne betegnes som en bedsteforælder, uanset køn baby. Bulgarske navne i denne henseende er unikke: drenge og piger er ofte kaldes det samme. Som eksempler kan nævnes mandlige og kvindelige navn Zhivko Zhivkov, Spaska og Frelser, Kalin og Kalina.

Desuden er navnene på bulgarske piger og drenge er valgt i overensstemmelse med kirkens kalender. I dette tilfælde bliver børnene kaldt til ære for de hellige, i hvis dag de blev født. Også i Bulgarien stadig tror på styrken af selve ordet, så ofte opkaldt efter unge bulgarere er navnene på planter eller karakteristika for den menneskelige natur.

Kvindelige navne i Bulgarien og deres betydning

Så vi ved allerede, at er en bulgarsk navne i almindelighed. Kvindelige og mandlige, som nævnt ovenfor, ofte i harmoni, eller har den samme betydning. Men der er, hvis lyd er unik, ikke kun for et bestemt land, men også for hele verden. Disse omfatter navne som Gisela ( "skønhed"), Smaragd ( "juvel"), Salvin (sunde), Babel ( "Guds Gate") og så videre.

Et antal af kvindelige navne, bulgarsk er piger som en talisman. For eksempel, den hellige, i udtalelsen fra bulgarerne, bør give pigen lykke, og Spark - oprigtighed. Radiance pige ved navn i sagen, hvis de ønsker at give hende styrke, Demir - når hun havde brug for udholdenhed. Flere navne til unge bulgarere har oprindelse i myter og legender. Så Veda betyder "havfrue" eller "skov fe", Xanten - "gyldne hår", Luchezar - "Himmelske Star".

Mænd bulgarske navne

Værdien af de bulgarske navne til drenge så forskellige som pigerne. Der er en hel liste. Men nogle af de navne, er i stand til at give drengen visse kvaliteter: Blagomir ( "bærer verdens fordel"), Bojan ( "viljestærke fighter"), Branimir ( "beskytte verden"), Nicholas ( "overvinder nationerne"), Peter eller Penko ( " hårdt som sten, klippe ").

Bulgarske navne (han), er ofte knyttet til arten af den person eller den vigtigste besættelse i familien. For eksempel, Georgi og Dimitar - de to mest populære navn blandt bønder, der arbejder på jorden. De er oversat som "landbruger". Navn Philipp ( "glad for heste"), ofte gives til børn i familier af brudgomme, ryttere og avlere.

Kærlighed til børn, er ønsket om at udstyre dem med skønhed i udseende og karakter afspejles også i den mandlige navn i Bulgarien. For eksempel er Luben (kærlighed), Ludmila (dejlige mennesker) og Tsvetan (blomst) stadig ofte findes i dette land. Også i Bulgarien mener, at succes og respekt i fremtiden vil være dem, der blev kaldt Slavey ( "fugl"), Sokol, Zvezdelin ( "stjerne") eller Yang ( "Ære Gud").

Populære bulgarske navne til drenge og piger

Gennem det seneste årti, de mest populære navne i bulgarske piger blev Elijah Rosica, Rada (Radka) og Marika. De kaldte omkring 20% af alle nyfødte piger. Lidt mindre populære parkering, Teodora, Stefka og Yordanka. Bulgarske navne til drenge, der modtog popularitet i de seneste år, er ikke meget sund eksotisk. Oftere end drenge kaldes Petrami, Roumen Todorov og Ivan. Lidt mindre populære fortjener Nicola, Atanas Marin og Angel.

"Lille" navne

Ud over formelle, besluttede Bulgarien til at anvende de såkaldte "lille" navne, som repræsenterer en forkortet version af navnet ved fødslen. I forhold til kvinder, der er denne tradition sjældent brugt, men mændenes navne er ofte skæres til ukendelighed. Et eksempel er George: Bulgarske mænd med samme navn kaldes ofte Gosho, Loft Belysning, Gogo eller Joro. Men Todor kan udtales som Tosho, Totio eller Toshko. I sjældne tilfælde, den "lille" kan være navnet på en uafhængig og officiel, hvorefter den kan indskrives i dokumenterne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.