FormationHistorie

Pest oprør: Konsekvenser

I historien om Rusland bevarede mindet om mange menneskers forstyrrelser udvikler sig til åbent oprør. Ofte bliver de en form for udtryk for social protest, og deres rødder var i det onde i de dengang dominerende politiske og økonomiske systemer. Men blandt dem var forestillinger, som var den spontane publikum reaktion på de forhastede og til tider kriminelle handlinger myndighederne. På to af disse episoder, historien går i denne artikel.

Således begyndte Moskva pest mytteri

År 1770 viste sig at være den første alarmerende for Rusland - var en anden russisk-tyrkisk krig. Men i Moskva den razzia den ulejlighed, som var vanskeligt at forudse. Det begyndte med, at det militærhospital blev placeret i Lefortovo Sloboda, bragte den sårede officer foran. var det ikke muligt at redde hans liv, men han døde ikke af sine sår - alle symptomer siger, at dødsårsagen var en plage. Diagnosen var forfærdeligt, fordi i disse dage læger var næsten magtesløse overfor sygdommen og epidemier hævdede tusinder af liv.

Lige efter den officer døde læge, der behandlede ham, og snart efter en anden tyve-fem mennesker, der boede i det samme hus med ham. Symptomerne var de samme for alle, og det fjerner enhver tvivl om, at vi skal forvente starten på et storstilet epidemi af pesten. Skræmmende, men så sjældent det ikke var en sjælden begivenhed i disse dage af sygdommen i løbet af den russisk-tyrkiske krig. Det er kendt, at hun klipper i rækken af både russiske og tyrkiske hær, ikke skåne med indbyggerne i Sortehavslandene.

Den efterfølgende spredning af epidemien

Efter sit udbrud blev registreret i marts, 1771 på en stor tekstilfabrik, der nu tjener. Hun og nærliggende hjem i en kort periode på omkring et hundrede mennesker døde. Siden da har epidemien taget form af en lavine, der skyllede Moskva. Med hver dag, der går det skaleres op, så i august, har dødeligheden nåede tusindvis af mennesker om dagen.

Byen begyndte at gå i panik. Kister er ikke nok, og de døde blev bragt til kirkegården, efter at have læsset deres vogne og knap dækker hendes fyringen. Mange af få dage kroppen blev liggende i deres hjem eller på gaden, fordi der var ingen til at tage sig af dem. Overalt var en kvælende lugt af forfald, og over Moskva sejlede non-stop ringmærkning af begravelse klokker.

Den fatale fejl af ærkebiskoppen

Men problemet er, som vi ved, ingen kommer. Konsekvensen af en epidemi fejer byen blev pesten optøjer, der brød ud som følge af uovervejede handlinger de kommunale myndigheder. Faktum er, at, at se nogen måde at modstå livsfare, byens borgere henvendte sig til den eneste økonomisk overkommelige for dem og gennemprøvet værktøj i århundreder - hjælpe Himlens Dronning. Til barbariske port Chinatown placeret den mest beundrede og anerkendt af befolkningen i det mirakuløse ikon - Bogoliubsk Guds Moder. For hende, derefter skyndte til de utallige skarer af Muscovites.

Erkendelse af, at en stor skare af mennesker kan bidrage til spredningen af sygdommen, ærkebiskop Ambrose beordret til at fjerne ikonet, forsegle kasse for tilbud til hende, og indtil videre forbyde offentlige bønner. Disse er ganske fornuftigt ud fra et medicinsk synspunkt foranstaltninger fra folk det sidste håb, og det er dem, der har skabt en meningsløs, og som altid, en nådesløs pest optøjer i Moskva. Endnu engang udløste den russiske klassiske ordning: "Vi ønskede det bedste, men det viste sig ...".

Men det viste sig meget dårligt. Blændet af fortvivlelse og had, mængden smadret den første Chudov klosteret, og derefter Don. Myrdet ærkebiskop Ambrose var så flov over at tage sig af sin hjord, og munkene, der forsøgte at redde hans liv. Nå, så det er væk. I to dage, brændte og smadrede karantæne forposter og Moskva adel hus. Disse handlinger var ikke af arten af sociale protester - det var en manifestation af de dyriske instinkter i mængden, så levende udtryk i alle russiske optøjer. Gud forbyde han nogensinde se!

trist resultat

Som følge heraf blev de kommunale myndigheder tvunget til at bruge magt. Pest optøjer i Moskva blev undertrykt, og snart epidemien, indsamle deres afgrøder, begyndte at falde. Tre hundrede mennesker fra oprørerne blev bragt til retfærdighed, og de fire bagmænd hængt som en advarsel til andre. Derudover blev mere end hundrede og halvfjerds deltagere i pogrom slået af en pisk og sendt til hårdt arbejde.

Han led og klokke, der blæser signalerede begyndelsen optøjer. For at undgå nye forestillinger fjernet han sproget, hvorefter han var tavs i tredive år på tocsin tårn, indtil det endelig tog fart, og blev sendt til Arsenal. Således endte desværre mindeværdige pest optøjer i Moskva, datoen for der var en sort dag i byens historie.

Begivenheder i Sortehavet byen

Efter kronologi blev pest optøjer i Sevastopol. Det skete i 1830 og igen faldt sammen med en anden russisk-tyrkisk krig. På dette tidspunkt, det provokerede de alt stive karantæne foranstaltninger, der træffes af myndighederne. Faktum er, at selv i de to år, før de sydlige regioner i Rusland fejet pesten. Sevastopol er ikke rørt, men i nogle få tilfælde af kolera, som er forveksles med pesten blev rapporteret.

Da perioden med militære operationer mod Tyrkiet Sevastopol er en vigtig strategisk objekt, for at forhindre spredning af den påståede pest i ham er taget hidtil usete foranstaltninger. Omkring byen blev grundlagt karantæne cordon, og bevægelsen er kun gennem særligt udpegede porte. Siden juni 1829 alle ankommer i byen og efterlader hans ansigt måtte tilbringe flere uger i karantæne zone, og dem, for hvem der er mistanke om pest skal isoleres straks.

Tyve i officielle uniformer

Foranstaltninger, selvom hårdt, men meget rimelige. Men de har de mest uventede konsekvenser. Nabolande landmænd har mistet muligheden for regelmæssig indgangen til byen, hvilket resulterer i stoppet fødevareforsyning. Fra nu af, forsyne byen med maden var helt i hænderne på karantæne embedsmænd, der skabte gunstige betingelser for storstilet misbrug.

Denne næste pest oprør opstod ikke fra bunden. I byen, afskære de forposter og afspærringer fra omverdenen, var der en akut mangel på mad. Fødevarepriserne, urimeligt oppustede af embedsmænd, blev for dyrt for de fleste af byens befolkning. Men selv der kom til tabellen over Sebastopol, var meget lav kvalitet, og nogle gange simpelthen ikke egnet til at spise.

Væksten i sociale spændinger

Officiel korruption har fremprovokeret en sådan spænding i byen, fra St. Petersborg ankom en særlig kommission, der etablerede en virkelig hidtil uset omfang af misbruget. Men som det så ofte sker, i hovedstaden i nogle meget indflydelsesrige protektor for tyve, eller, som vi nu sige, krysheval dem. Som et resultat af en ministeriel højder fulgte strenge note: det er ikke spændende, og Kommissionen til at gå tilbage.

Den allerede spændte situation blev forstærkes marts 1830, da indbyggerne var forbudt at forlade deres hjem. Hertil kommer, at sværhedsgraden af ordren gav kommandant i byen, som tvunget til at trække ud af byen i karantæne zone beboerne i det fattigste område i Sevastopol - Ship afvikling. Sultne og bragt til fortvivlelse folk nægtede at adlyde myndighederne, som den øverstbefalende garnison, kontreadmiral I. S. Skalovsky sagde indførelsen af yderligere to bataljoner byen cordon.

I Sevastopol, vil uundgåeligt plage brygning oprør. Epidemien i denne by er ikke rørt, og lige så strenge foranstaltninger næppe betragtes næppe berettiget. Nogle forskere er tilbøjelige til at se dem som bevidste handlinger rettet mod at skabe et gunstigt miljø for de korrupte praksis, der er nævnt ovenfor.

Udbruddet af oprør og dens undertrykkelse

I slutningen af maj i byen var der væbnede grupper bestående af civile, ledet af pensioneret militær, og snart fik de følgeskab af sympatisører blandt søfolk og soldater fra den lokale garnison. Udbruddet fandt sted den 3. juni. Pest oprør begyndte med, at der i deres eget hjem vred pøbel havde dræbt guvernøren i byen Stolypin. Så blev det erobret af Admiralitetet, og om aftenen hele byen var grebet af oprørere. Ofrene for publikum i de dage var mange karantæne officerer, hvis hjem blev plyndret og sat i brand.

Men en blodig orgie ikke længe. Pest oprør blev undertrykt gik ned til byen 7. juni Division under kommando af general Timofeyev. Så snart undersøgelseskommission under ledelse af Grev M. S. Vorontsova blev dannet. Af dets gennemgang af de præsenterede omkring seks tusinde sager. I overensstemmelse med den afgørelse, blev de syv vigtigste bagmænd henrettet, og tusinder mere sendt i fængsel. Mange af de officerer blev disciplineret, og civile - bortvist fra byen.

En tragedie, der kunne have været undgået

Der er ingen tvivl om, at pesten optøjer, hvis konsekvenser var så tragisk, i vid udstrækning blev provokeret af karantæne embedsmænd, hvis handlinger så tydeligt ses korruption komponent. Af den måde, de to episoder af den nationale historie, der diskuteres i artiklen, på trods af de forskellige tidsperioder, har lignende funktioner. Og de begivenheder, der fandt sted i 1770 i Moskva og Sevastopol plager optøjer, datoen for der er adskilt fra dem i seks årtier, var resultatet af uovervejede, og nogle gange endda kriminelle handlinger regeringen.

En mere konstruktiv og, vigtigst af alt, kunne undgås human tilgang til at løse de eksisterende problemer med blodsudgydelser og efterfølgende straffeforanstaltninger. Makers i begge tilfælde beslutningen klart ikke har evnen til at forudse de mulige konsekvenser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.