SundhedMedicin

Sukker kurve - hvad er det? Hvad Metrics kurve sukker svarer til normen?

Oftere end ikke i forbindelse med undersøgelsen, som den glukosetolerance test, eller som det kaldes "sukker kurve" står over for gravide kvinder. Det kan dog udpege, og damerne er ikke i stand til mænd. Analyse er nødvendig for at finde ud af, hvad niveauet for fastende blodsukker og efter træning.

Hvem og hvornår den foreskrevne undersøgelse

Behovet for at finde ud af, hvordan kroppen er en sukker belastning hos gravide kvinder forekommer i de tilfælde, hvor urinprøver ikke er perfekt, i fremtiden mor for hurtigt øger vægten og trykket stiger. Sukker kurve under graviditeten, kan hastigheden hvoraf ændres en smule, bygget et par gange for at finde ud af, præcis respons. Det anbefales dog at gennemføre denne undersøgelse, og dem, der er mistænkt sukkersyge eller diagnosen er blevet bekræftet. Det er også ordineres til kvinder med en diagnose "polycystiske ovarier".

Selv hvis din familie har slægtninge, der har diabetes, er det ønskeligt regelmæssigt at tjekke dine blodsukkerniveauer. Efter alt, vil opdages i tide problemer kun tillade at gøre forebyggende foranstaltninger. For eksempel, hvis kurven sukker har en lille afvigelse fra normen, er det vigtigt at kontrollere din vægt, følger den diæt og motion. I nogle tilfælde vil dette være nok til at forebygge diabetes, men nogle gange er der et legitimt behov for at bruge særlige lægemidler, der ikke vil tillade det at udvikle sig.

Da analysen

Undersøgelsen kan ikke kaldes simpelt, fordi det kræver en særlig uddannelse og udføres i flere etaper - den eneste måde at opnå for at opnå en pålidelig sukker kurve. Resultaterne af analysen skal fortolkes kun læge eller medicinsk konsulent baseret på din sundhedstilstand, vægt, livsstil, alder, og dermed forbundne problemer.

For at diagnosticere blodet giver op et par gange. Og i nogle laboratorier det er taget fra fingeren, og den anden - fra venen. Afhængigt af hvilken type blod undersøgelse vil variere og de deraf følgende regler. Den første undersøgelse udføres udelukkende på tom mave. Han skal ske efter en 12-timers faste, i hvilken der kan bruges kun almindeligt vand. Det er dog vigtigt, at perioden med afholdenhed fra mad og drikke ikke overstiger 16 timer. Efter blodprøvetagning patienten modtager 75 gram glucose opløst i 200 ml varmt vand eller te. Ideelt, så analysen skal udføres hvert 30. minut i mindst to timer. Men som regel, i laboratorier bare gør en anden hegn løbet 30-120 minutter efter indtagelse af søde væske.

Kortlægning Fremstilling

Hvis du er tildelt til at kontrollere mængden af glukose i blodet, er det ikke nødvendigt for et par dage før undersøgelsen for at forsøge at fjerne alle kulhydratrige fødevarer. Dette kan føre til fejlfortolkning af resultater. Klargøring til analyse er som følger. Tre dage før de går til laboratoriet, der skal overholdes normalt liv og ikke at ændre spisevaner. Men ved brug af medicin bør afholde sig dog skal koordineres med lægen nogen foreløbigt afslag på behandling.

Bemærk, at en blodprøve "sukker kurven" kan være vildledende, hvis kvinden vil tage det i løbet af de kritiske dage. Hertil kommer, at resultaterne af undersøgelsen påvirker også patientens adfærd. Således er det nødvendigt at være i en rolig tilstand gennemførelsen af denne omfattende analyse, er forbudt motion, rygning, stress.

fortolkning af resultater

Ved vurderingen af de fremkomne tal er det vigtigt at overveje en række faktorer, der påvirker mængden af glucose i blodet. Således diagnose "diabetes", idet der tages hensyn kun resultaterne af denne test kan ikke. Efter alt, kan ydelsen påvirkes tvunget sengeleje før undersøgelsen, en række infektionssygdomme, problemer med fordøjelseskanalen, der er karakteriseret ved svækket absorption af sukker eller maligne tumorer. Også, kan undersøgelsens resultater fordreje den manglende overholdelse af reglerne i samlingen blod eller som modtager af ulovlige stoffer. Ved brug af koffein, adrenalin, morfin, diuretika, thiazid relateret til serien, "phenytoin" psykofarmaka eller antidepressiva, kurve sukker er upålidelige.

fastlagte regler

Hvis man giver en analyse, bør glukoseniveauet ikke overstige 5,5 mmol / l for kapillarblod og 6,1 for venøs. Indikatorer for det materiale taget fra finger indenfor 5,5-6 (og følgelig 6,1-7 - fra en vene) indikerer preddiabetnom tilstand, den snak om mulige forstyrrelser i glukosetolerance.

Ved højere resultater, vi taler om alvorlige problemer med bugspytkirtlen, nemlig fra sit job afhænger af det, hvad der vil være kurven sukker. Satsen for glucose, som er bestemt af en specificeret tid efter at trykket bør ikke udgøre mere end 7,8 mmol / l, men på betingelse af en blodanalytten finger. Hvis det tal vil være mellem 7,8-11,1, taler vi om mulige overtrædelser, og over 11,1 - diabetes. Når hegnet venøse blodtællinger ikke må overstige 8,6 mmol / l.

Laboratoriepersonale skal vide, hvis resultatet af analysen på tom mave end 7,8-11,1, og det kapillære veneblod og derefter foretage følsomhed test for glucose er forbudt. I dette tilfælde kan det forårsage hyperglykæmiske koma. Hvis tallene oprindeligt overstige normen, er der ingen grund til at finde ud af, hvad der vil være kurven sukker. Resultater og så vil klart.

eventuelle afvigelser

Hvis der under efterforskningen du har modtaget tal, der angiver de problemer, så bedre generobre blodet. Det bør være meget omhyggelig med at overholde alle de betingelser: undgå stress og fysisk stress på dagen for blodprøvetagning, eliminere alkohol og narkotika dagen før analysen. Behandlingen kan kun indgives under den betingelse, at begge forsøg viste ikke alt for gode resultater.

Af den måde, hvis en kvinde er i en interessant position, så fortolke resultaterne bedre med gynækologen-endokrinolog, kan kun specialisten vurdere, om du har en normal kurve sukker under graviditeten. Satsen for kvinder i den interessante position kan være lidt anderledes. Det gør dog ikke sige i laboratoriet. For at fastslå, om de problemer kun kan være en ekspert, der kender alle de funktioner i kroppen af den kommende mor.

Det skal bemærkes, at diabetes - det er ikke det eneste problem, der kan bestemmes ved glyukozotolernantnogo test. En anden afvigelse fra normen er at reducere mængden af sukker i blodet efter undersøgelsen belastning. Denne tilstand kaldes hypoglykæmi, det nødvendigvis kræver behandling. Efter alt, det er ledsaget af en række problemer, såsom vedvarende svaghed, træthed, irritabilitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.