BilerBiler

Diagnosticering af bil klimaanlæg

Vi bilproducenter generelt udstyre maskinen med air condition udkom i 1933. Men de første eksemplarer, der er udstyret med dem, dukkede op, kun i 1939. Det var Packards enhed og opsamles manuelt. Det skal bemærkes, at disse enheder ikke har høj pålidelighed, har høje omkostninger og lav effektivitet. I dette tilfælde er den første klimaanlægget fandt sted under hætten i køretøjet, samt halvdelen af volumenet af bagagerummet.

Nu alt er meget bedre med disse enheder. De er blevet meget mindre, deres effektivitet er forbedret betydeligt, som, ja, og pålidelighed. Men nu og da, er bilister over for problemer i deres arbejde. Lad os se, hvordan man diagnosticere klimaanlægget i bilen.

Hvordan bilen klimaanlægget

I bilindustrien klimaanlæg af denne indretning er det et med kabinen ventilation og opvarmning. Princippet for betjeningen af denne enhed er helt svarer til, hvordan en fælles køleskab.

Men især af klimaanlæg i køretøjer er, at så strømmen ikke tilføres strøm, og lidt strøm fra motoren. Således er energi givet til krumtapakslen ved en drivrem.

Ved design, bilen klimaanlægget - det er et lukket system fyldt med kølemiddel og olie, der smører systemet og kompressoren.

virkemåde

Når føreren starter klimasystemet, en særlig elektromagnetisk kobling trækker follower pladen til en trisse. Denne remskive roterer kontinuerligt fra drivremmen.

Efter dette, starter kompressoren, kølemidlet og begynder bevægelsen ved rørledningen, mens Freon ikke vil falde på kondensatoren. Kondensatoren er udformet til at afkøle den opvarmede kølevæske. Denne del ligger i nærheden af radiatoren i motorrummet - elektrisk radiator blæser er med til at køle freon. Når kølemidlet er afkølet tilstrækkeligt, leveres i flydende form til modtageren. Sidstnævnte anvendes som et filter. Det renser og fjerner kondensat fra snavs og partikler, som er resultatet af slid. Væsken ledes derefter til en særlig termostatisk ekspansionsventil.

Denne enhed er faktisk en automatisk choker. Den forsyner kondensatet til fordamperen i gassen tilstand. En fordamper, gennem hvilken det væsentlige iskold freon køler ned og afkøles tilstrækkeligt. Og takket være den kolde blæser kan falde i kabinen. Næste - næste runde, og så længe føreren ikke slukke for systemet.

Hvordan er diagnosen af klimaanlægget

Før du ser for problemet i tarme af enheden, så prøv som du omhyggeligt kan inspicere tilstanden af de udvendige dele. Dette bør gøres for at opdage mulige mekaniske skader. Hvis du ikke fandt noget, er det for tidligt at glæde sig. Populære fiasko - det lækket. Du er nødt til at finde hende.

Hvordan til at opdage en lækage i klimaanlægget

Et par årtier siden sådan balsam diagnostik for lækager udføres ved hjælp af en speciel lille gasbrænder. Her pointen er, at freon har en særlig egenskab. Når det opdages flammen skifter farve til grøn.

Det skal siges, at metoden er ikke kun effektiv, men også ganske farlig. Når dette stof er brændt, det udgivet en meget farlig gift - phosgen.

tilkobling

I dag er lækagesøgning udføres i to varianter. For eksempel er der særlige enheder - elektroniske Finders utætheder. Du kan også bruge det ultraviolette.

Lækagedetektor - er en særlig enhed, der opfanger i luften freon damp. Følsomheden af disse enheder er tilstrækkelig til påvisning af utætheder i en mængde på fra 5 til 10 g pr år. Markedet byder på mange forskellige modeller af disse enheder. De fleste af dem er ganske enkel med hensyn til funktionalitet og er velegnet til brug i hjemmet. Med denne enhed, diagnostik bil med hans hænder balsam bliver meget lettere. Andre - mere intelligent. Men enheden gør ikke nogen garanti for, at lækagen vil dukke op med det samme. Denne enhed kan registrere en sky af freon. Det er, at du kan tænke på et rør og de andre strømme. Særligt vanskelige diagnose sådan klimaanlægget, når rørene er arrangeret i det væsentlige side om side. Her kan det hjælpe en masse erfaring af en sådan forskning. Du kan også bruge metoden til eksklusion - fjernes skiftevis og tjekket alle rørene.

magt UV

Men selv med lækage detektorer er ikke altid opdages huller. Det sker meget ofte, at freon falder i flere måneder, og kun under visse pres. Eller, for eksempel steder, hvor lækager er meget almindelige, er meget tæt på hinanden. Enheden registrerer nærhed af gassen, og den specifikke placering ikke kan findes.

Så er det nødvendigt at drage fordel af de muligheder, som os ultraviolet. En sådan diagnose bil klimaanlægget er med til mere præcist at opdage den skadelige og undvigende lækage.

Essensen af denne metode er brugen af farvestoffet. Systemet bør være fuldt fylde, men med freon og olie toppede og et særligt stof, som giver en lys glød i det ultraviolette. På systemet farvestoffet vil ikke påvirke, er der intet at frygte. De fleste producenter består i deres systemer farvestof stadig er i produktion. Det er vigtigt at udføre en komplet optankning. Ønske om at spare penge, bør ikke være her, ellers hele køretøjet klimaanlægget diagnostik hænderne mister sin betydning. Der er også en risiko for tidlig "død" på enheden.

Efter tankning, kan du ride, bruge klimaet på fuld kapacitet. Når du føler, at enheden var den værste arbejde, så er du nødt til at sætte bilen i garagen og for at oplyse alle rørene og motorvej speciel lampe. For at opnå nøjagtige resultater, er det tilrådeligt at arbejde i mørke rum. De steder, hvilket indebærer en freon, kan du nemt se. De vil skinne en giftig gul striber eller stjernetåger.

Fordele og ulemper

Men for alle sine dyder, denne metode har sine ulemper. Så ikke alle håndsæt kan ses - sådan balsam diagnose kræver demontering af visse komponenter eller dele af systemet. Blandt de mest svært tilgængelige steder - fordamperen, der er gemt væk i instrumentbrættet. Så du ikke behøver at skille den halve bil, kan du diagnosticere drænslangen. Hvis du ikke forlader, så prøv at bruge lækage detektor.

Hvis køretøjet systemet demonteres og adskilles, og den var fyldt med farvestof, er der en risiko for, at diagnosen af køretøjet klimaanlægget ikke vil være nøjagtige.

Det sker endda, så det første gang, du kan og ser ikke for noget. Elektronik kan ikke se noget, farvestoffet ikke er synlig øje, og kølemidlet flyder væk et eller andet sted. Hvis du er i tvivl på dette punkt, er det bedre at anvende to metoder i diagnostiske procedurer.

tester vi kompressoren

Diagnose involverer også et køretøj klimaanlægget af kompressoren. Testen er at finde ud af, hvordan maskinen fungerer effektivt. Fejlen af denne enhed kan bestemmes ved lyden - når de opererer det unaturligt stille.

Der er en anden version af kompressoren test. Starte klimaanlægget, så når kompressoren begynder at arbejde, gribes med den ene hånd ved en metaldel at vende tilbage. For effekten, holde enheden som helhed bør hånd. Efter et par sekunder hånden vil føle røret begynder at bogstaveligt fryse. Alt er godt - er, hvis du føler det som om hentede istap. Ideel job - hvis det kolde vil reducere din knogle cyste. Her er en diagnose af klimaanlægget kompressor vil lære at bryde denne knude, eller arbejde.

Derudover er det også nødvendigt at diagnosticere alle elektriske komponenter i klimaanlæg i kabinen. Dette er en anden koblinger, sensorer, fans.

Sådan kontrolleres for utætheder

Dette er en simpel metode, der er at finde ud af, om en masse af freon i systemet. For at gøre dette, du blot ønsker at se på det såkaldte vindue. Du kan finde det i tørretumbleren området. Dette vindue er ikke tilgængelig på alle enheder, men hvis det stadig er der, kan du få alle de oplysninger om tilstanden. Hvis kølemidlet blevet hvide og den indeholder bobler, det kræver yderligere, mere komplet diagnose og fylde klimaanlægget. Hvis kølemidlet er i den korrekte tilstand, den er gennemsigtig og har en glat konsistens.

Typiske fejl af bil balsam

Kompressor og trykket tages - det er ikke alt, der kan ske med aircondition i din bil. Mange af de fejl, kan findes på egen hånd.

For eksempel blandt andet fejlmelding anses for at være tilstrækkeligt alvorlig svigt i kondensatoren eller radiator. Hvis han virkelig ikke virker, vil salonen blive leveret varm luft. De vigtigste årsager til denne uheldige fiasko - snavs. Det er nødvendigt for at løse dette problem, ellers vil du få alvorlige konsekvenser i fremtiden.

Fordamper for ofte mislykkes. Dette sker på grund af det faktum, at den del udsættes for korrosion. Skylden - alle de samme mudder, træsko rør, gennem hvilket kondensatet kan udtømmes. Diagnose balsam fejl i dette tilfælde er baseret på forekomsten af lugt i kabinen, lav effektivitet, vand.

Også de typiske fejl - et problem med modtageren og ekspansionsventilen. Disse opdelinger kan føre til alvorlige konsekvenser. Prøv at være mere opmærksom på sin bil. Så vil det ikke skuffe dig fiasko, og din tur er behageligt og køligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.