SundhedSygdomme og lidelser

Hyperglykæmisk koma. Det kommer ikke, hvis det behandles korrekt.

Øget sukker i blodet eller, at tale medicinsk sprog, hyperglykæmi i diabetes mellitus, er en yderst farlig tilstand. Det kan føre til meget hurtige og alvorlige komplikationer, og endda forårsage koma. Patienter, der lider af diabetes, har brug for så nøje som muligt for at overvåge sukkerniveauet i blodet. Hvis der er en mærkbar lille stigning i sukker, skal det reduceres og holdes inden for normale grænser.

For at undgå en hyperglykæmisk koma, skal du drikke vand. Alt overskydende sukker udskilles i urinen. Sammen med dette skal du flytte mere, gøre husholdningsgaver og motion. Jeg bliver nødt til at ændre nogle af mine vaner med hensyn til menuer. En specialist vil råde dig til at erstatte et antal produkter med andre. Det er også nødvendigt at konstant og omhyggeligt justere medicinerne taget ud fra analysen.

Oftest karakteriseres hyperglykæmisk koma som en alvorlig tilstand af diabetes mellitus. Det opstår på grund af mangel i insulinets krop. På denne baggrund er der en metabolisk lidelse, dehydrering, ketoacidose og hyperglykæmi hos diabetes mellitus. Koma udvikler sig, hvis patienten ikke tager et passende indtag af insulin eller har krænket den diæt, der er nødvendig for sygdommen. Hvis der er infektiøse eller purulent-inflammatoriske sygdomme i kroppen, bliver faren endnu højere. Hos unge patienter, der ikke er opmærksomme på forekomsten af diabetes, kan hyperglykæmisk koma også forekomme.

Nødpleje bør begynde med de første manifestationer af pre-koma. Normalt er det en konstant følelse af tør mund og tørst, en følelse af kvalme, der ofte når opkast. Patienten begynder at klage over, at han har hovedpine og svage lemmer. Med hvert minut øges ligegyldigheden for alt omkring, døsighed og sløvhed. Efterhånden bliver bevidstheden uklar og et hyperglykæmisk koma indtræder.

Nødhjælp skal begynde med et øjeblikkeligt opkald til ambulancen. Ofte er det nok at indføre den nødvendige dosis glucose til patienten for at bringe ham til bevidsthed. Hvis der ikke er yderligere komplikationer, kan du begrænse denne foranstaltning.

Hvordan man erkender at dette er en hyperglykæmisk koma? Det er kendetegnet ved tynde, tørre og spidse ansigtsegenskaber og bleg hud. Arterialt tryk er stærkt reduceret, pulsen er svag, men hurtig. Det er vigtigt i sådanne øjeblikke at være nær patienten og hurtigt sætte ham på hans side, når der opkastes. Personen reagerer næsten ikke på lyssignaler, musklerne er helt afslappede, maven trækkes ind og leveren forstørres. Hvis situationen er presserende, og der ikke er noget til rådighed, der vil hjælpe med at bringe patienten til bevidsthed, kan du anvende smerten. Det er bevist, at når man plukker eller slår på bløde steder, forlader en person meget hurtigt komaet.

Behandlingen fortsættes med den krævede dosis kulhydrater. Patienten skal hurtigt spise et par sukkerrør, og så tygge langsomt brødet. Dernæst skal du omhyggeligt overvåge dit helbred for at undgå sådanne situationer. Sammen med den behandlende læge planlægge den nødvendige plan for at tage medicin, træningsprogrammer, generel behandling og kost. Overhold nøje det. Sørg for at få en notesbog og dagligt tælle og skriv ned i det, hvor meget i dag brugte du kulhydrater. Meget omhyggeligt måle sukkerniveauet. Hvis flere gange det blev overskredet alvorligt, skal du fortælle din læge om det. Måske vil nogle ændringer i kosten og forberedelserne genoprette situationen tilbage til normal. Bær altid et mærke med oplysninger om sygdommen. Dette kan være en redning i en kritisk situation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.