Nyheder og SamfundFilosofi

Hvad er et objekt. Et par filosofiske bemærkninger

I filosofien blev begrebet objektet først dannet i midten af det 4. århundrede f.Kr., i den klassiske tidsalder Platon og Aristoteles. Før dette vedrørte mange filosofiske forskninger hovedsagelig forklaringer på kosmologiske og etiske spørgsmål. Problemerne med kendskab til omverdenen blev ikke særlig berørt. Interessant nok, før ingen af de græske vismænds fødsel af Platons ideelle verden delte verden, hvor mennesket lever, og den individuelle opfattelse af denne verden. Med andre ord var de omgivende ting, fænomener og handlinger fra mennesker i den pre-platoniske æra ikke "ydre" for den filosoferende gamle observatør. Derfor var der hverken et objekt eller et emne - i de epistemologiske, metafysiske eller etiske betydninger af disse begreber.

Platon gjorde en mental revolution, da han formåede at demonstrere, at der faktisk er tre uafhængige verdener: Verden af ting, ideens verden og ideens verden om ting og ideer. Denne tilgang tvang os til at overveje de sædvanlige kosmologiske hypoteser forskelligt. I stedet for at definere den primære livskilde kommer beskrivelsen af omverdenen og forklaringen af, hvordan vi opfatter denne verden først. Derfor er der et behov for at præcisere, hvad et objekt er. Og også hvad hans opfattelse er. Ifølge Plato er objektet, hvad personens synspunkt er rettet mod, det vil sige "ekstern" i forhold til observatøren. Individuel opfattelse af objektet blev accepteret som fag. Det blev derfor konkluderet, at to forskellige mennesker kan have modsatte synspunkter på objektet, og derfor opfattes den ydre verden (verdens objekter) subjektivt. Målrettet eller ideel kan kun være en verden af ideer.

Aristoteles introducerer igen princippet om variabilitet. Denne tilgang er fundamentalt forskellig fra den platoniske tilgang. Ved at bestemme, hvad et objekt er, viste det seg sig, at stoffernes verden (ting) er opdelt i to komponenter: form og materie. Og "materie" blev kun forstået fysisk, det vil sige det blev udelukkende beskrevet gennem empirisk erfaring, mens formularen var udstyret med metafysiske egenskaber og udelukkende anvendt til epistemologiproblemerne (teorien om viden). I denne henseende var objektet den fysiske verden og dens beskrivelse.

Sådan en dobbelt forståelse af objektet - fysisk og metafysisk - ændrede sig ikke i løbet af de næste to årtusinder. Kun perceptionens accenter ændrede sig. Tag for eksempel den middelalderlige kristne mentalitet. Verden her er en manifestation af Guds vilje. Spørgsmålet om, hvad et objekt er, blev ikke rejst overhovedet: Kun Gud kunne have en objektiv opfattelse, og folk havde på grund af deres ufuldkommenhed kun subjektive stillinger. Derfor var materialets virkelighed, selvom den blev anerkendt som sådan (Francis Bacon), stadig subjektiv, desintegrerende i adskilte, autonome stoffer fra hinanden. Objektets begreb blev født senere i den nye tid og klassikernes æra, da den omgivende virkelighed ophørte med at blive opfattet udelukkende som et objekt til filosofisering. Verden blev målrettet for en hurtigt voksende videnskab.

I dag er redegørelsen for spørgsmålet "Hvad er et objekt?" Er temmelig metodologisk end filosofisk. Et objekt forstås sædvanligvis som et forskningsområde - og det kan enten være et objekt eller en ting og en egen egenskab eller en abstrakt forståelse af denne ejendom. En anden ting er, at objektet ofte beskrives fra de subjektive stillinger, især når man afgør essensen af nye fænomener. Forresten, tænk: interaktive samfund og internetnetværk - hvad i dette tilfælde er objektet, og hvad er emnet?

Og i den forstand er det klart: spørgsmålet om, hvad et objekt er, er kun reduceret til problemet med videnskabelig legitimitet. Hvis det foreslåede koncept eller teori er anerkendt, så kan vi vidne til fødslen af et nyt objekt. Eller omvendt deobjektivationen af en ting eller et fænomen. I denne verden er alt relativt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.