Nyheder og SamfundFilosofi

Imperativer - hvad er det? Definition af moralsk, hypotetiske, kategoriske og økologiske nødvendighed

Den attende århundrede i verdenshistorien kaldes oplysningstiden tid. Det var i denne periode med store forandringer i åndelige, kulturelle og socio-økonomiske liv i Europa. Alle af dem blev den ene eller anden måde tæt forbundet med godkendelse af at genoplive det kapitalistiske system. Den nye historiske epoke fundamentalt ændret ikke kun karakter, men også alt det indhold af menneskeliv.

Væsentlige ændringer har fundet sted i forholdet mellem mennesker. Ændrede sociale institutioner. Blev revideret forholdet mellem menneske og natur, samt dets rolle i løbet af historiske processer. Blomstrende liv gav en kraftig impuls til videnskaben, er det blevet en af de vigtigste komponenter i den kulturelle sektor. Samtidig uddannelse fik status af et mål for social betydning og kulturel identitet.

Den største Tænker af det 18. århundrede

Etikken i oplysningstidens en særlig plads er givet til Immanuel Kant. Afvikling af den største Tænker af det 18. århundrede til i dag har en enorm indflydelse på filosofi. Den åndelige situation, der var under udvikling i samfundet i tiden var præget af forsøg på at skabe et særligt kursus. Det skulle være en selvstændig filosofi, som kun bygger er fornuft og erfaring.

Disse tortur førte til, at verdenssyn tvister ekstremt skærpet. Det blev konstateret, at hvis de anvendes rent logisk ræsonnement, og trække på erfaringerne, kan konklusionen være Guds eksistens og dens negation. Denne fremgangsmåde er tilladt med den samme succes som et bevise enhver afhandling eller afvise det helt.

Kants principper

Et af de vigtigste resultater af den store tænker er, at han har formået at adskille spørgsmål vedrørende den teoretiske og praktiske årsag. Han viste menneskeheden den rigtige vej. Han påstod, at den praktiske årsag, pege os til vores pligt er uafhængig af den teoretiske årsag, og det er meget bredere.

I centrum af Kants ræsonnement er etik. Tænkeren påpegede, at den sociale adfærd mennesker regulerer ikke kun juridisk, men også moralske normer. Således disse begreber har forskelle mellem dem. De består karakter af tvang. Juridisk standard er anderledes ydre tvang på den del af sociale institutioner, af andre mennesker, såvel som hele staten som helhed. Situationen er anderledes i moral. Der kan kun blive tvunget indeni. Det er gennem bevidsthed om deres pligt til ethvert menneske.

Ifølge Kants principper, retten til offentligt. Moral her er den inderste sfære af frie og uafhængige valg for den enkelte.

Indførelsen af nye koncepter

Den mest berømte værk af Immanuel Kant - "Kritik af den praktiske fornuft". Denne bog er helliget de problemer, som den normative regulering af social adfærd. I værket de nye vilkår blev først introduceret, at Tænker kaldes "imperativer". Dette koncept indebærer de særlige regler, der indeholder objektive håndhævelsesforanstaltninger af en slags.

Kant klassificeret alle imperativer. Dette var resultatet af tildelingen af disse hypotetiske og kategoriske enheder. Tænkeren gav de grundlæggende begreber i disse kategorier.

hypotetiske imperativer

Disse Kant tog de krav, der er respekteret som en nødvendig forudsætning for at nå målene. For eksempel, en hypotetisk nødvendighed for den person, der beskæftiger sig med handel, og ønsker at have loyale kunder, er ærlighed. Opfyldelse af dette krav, uden nogen tvivl, vil tiltrække købere. ærlighed betingelse for den handlende er en hypotetisk imperativ. Det vil gøre det muligt at modtage den planlagte fortjeneste. I dette tilfælde de hypotetiske imperativer - dette er ikke et mål i sig selv. Det er bare et værktøj, der giver dig mulighed for at handle med succes.

Hypotetiske imperativer, til gengæld opdelt i færdigheder og regler af forsigtighedshensyn. Førstnævnte omfatter krav ordination erhverve specifikke færdigheder, der kræves i kommercielle aktiviteter. Men kravet om forsigtighed - denne betingelse er ærlighed. I dette tilfælde er det ikke dikteret af moralske motiver. Dens kilde ligger i de pragmatiske overvejelser.

Alle handlinger, som en person foretager under indflydelse af hypotetiske imperativer, Kant henviser ikke til en moralsk og juridisk. De er ganske acceptabelt og godkendt af samfundet. På samme tid, de ikke er i modstrid mål og interesser i udviklingen af civiliserede relationer.

det kategoriske imperativ

Begrebet disse krav er fundamentalt forskellig fra hypotetiske. Den kategoriske imperativ - det er gennemførelsen af en bestemt slags omgivelser. De mener med et krav om, at den person, tilhørte alle mennesker bare uegennyttige. På samme tid i deres forhold, bør han ikke se et middel til at opnå mål og selvværd, som er absolut og uafhængig. Ifølge Kant, en af os fortjener det, fordi mennesket er billede og lighed Guds. Med andre ord, hver af os er på jorden den højeste værdi.

Desværre det kategoriske imperativ - en evne, som naturen ikke kunne fuldt optjente rettigheder. Det er grunden til, for ikke at blive slave af hans egoisme, hver enkelt af os skal altid huske din moralske pligt og gennemføre forsætlig selv-begrænsning. Kant bevist, at denne person har alle de nødvendige kvaliteter. Enhver af os ikke kun kan, men skal handle i overensstemmelse med betingelserne i den kategoriske imperativ. I dette tilfælde er godkendelsen af tænkeren, hver eneste af os ikke søge lykken, og at opfylde sin moralske pligt. Gradvist bevæger sig på denne vanskelige vej, får man i allerhøjeste trin af spiritualitet. Prisen, der venter på ham - selvværd.

miljømæssige krav

EF-udvikling er direkte forbundet med de naturlige forhold. Mere fredeligt evolutionær periode i menneskets evolution blev observeret i de perioder, hvor miljøet kan være underordnet deres interesser. Men folk tænkte ikke over konsekvenserne af deres aktiviteter, at uanset om der er en feedback, der kan lave permanente justeringer i deres liv.

Der har været i menneskehedens historie og kriser, når den er fuldt udtømt mulighederne, der er erhvervet i de mere stille perioder af udvikling. I dette tilfælde blev det muligt den fortsatte eksistens af civilisationen kun med de dramatiske ændringer i den økologiske niche, samt en ny organisering af samfundet. Disse perioder blev karakteriseret Great Migration, en radikal ændring i strukturen af civilisation, etc.

Miljømæssige farer ved menneskeheden står over for, er meget alvorlig. Afhjælpe dette problem udgør ganske vanskelige problemer for samfundet. For at fortsætte sin menneskehedens historie nødvendigvis skal koordinere alle aktiviteter med behovene i naturen. I dette tilfælde bør samfundsudviklingen gå i den samme kæde med udviklingen af jordens biosfære. Dette krav - er en miljømæssig nødvendighed. Overtrædelse af de vilkår og betingelser truer katastrofale konsekvenser.

moralske imperativer

Levetiden for en person forekommer i trange rammer fremsat krav samfundet. Hvis dette nogensinde sker godkendelse af nye moralske principper. For eksempel har nogle valide handlinger i fortiden er uacceptable i dagens verden. Sådanne restriktioner og en moralsk nødvendighed.

Her er ikke mindre strenge end de miljømæssige krav. Moralske imperativer - det er de betingelser, der kritisk afhænger menneskehedens fremtid. Alt, hvad vi nødt til at indse, forstå og internalisere disse krav. Enhver, der ikke hører til en bestemt nation eller land. Han er medlem af samfundet af hele planeten. For den normale udvikling af civilisation, mennesker har forskellige holdninger til naturen. De er tvunget til at forlade den farlige illusion af overherredømme over det. Hele det menneskelige samfund er at være underlagt naturens love, men også dens moral.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.