Nyheder og SamfundFilosofi

Leibniz 'filosofi - teorien om monader

Leibniz - en unik videnskabsmand og matematiker, advokat og filosof. Han blev født og boede i Tyskland. Det er nu betegnes som en af de klareste repræsentanter for den nye æra inden for filosofi. Det menes, at den filosofi Leibniz er retningen af rationalisme. Den er baseret på to hovedproblemer: viden og substans.

Descartes og Spinoza

Leibniz filosofi indbefatter en flerhed af begreber. Før du opretter dit "barn", Leibniz studerede grundigt teorien om Spinoza og Descartes. Tyske filosof kom til den konklusion, at de ikke er perfekt og helt rationelt. Således blev født ideen om at skabe sin egen filosofi om Leibniz.

Leibnitz modbevist teorien om dualisme Descartes, som var baseret på adskillelse af stoffer på højeste og laveste. De første midler af sig selv uafhængigt af stof, det vil sige, Gud og dem, som Han skabte. Den nederste division betød det skabte materielle og åndelige.

Spinoza engang tilsluttet hele stoffet i en, således også vist utroskab dualisme. filosofi Leibniz viste dog, at de former for et enkelt stof af Spinoza er ikke noget som den dualisme Descartes.

Dette er, hvordan den filosofi Leibniz, som kan kaldes kort som følger: teorien om de mange stoffer.

Enkelhed og kompleksiteten af monader

Monade - enkel og kompleks på samme tid. Leibniz 'filosofi er ikke kun undlader at forklare karakteren af disse modsætninger, men også styrker det: den absolutte enkelhed og endeløse kompleksitet. Generelt monad - essensen, noget åndeligt. Det kan ikke røre eller føle. Et slående eksempel er den menneskelige sjæl, der er enkel, der er udelelig, og kompliceret, der er rig og varieret.

Essensen af monader

Filosofi G. V. Leybnitsa nedlagt monad - uafhængig stof, der er kendetegnet ved styrke, bevægelse og hastighed. Men hver af disse begreber kan ikke beskrives med materialet side og dermed monaden selv er ikke en væsentlig enhed.

individualitet monader

Hver monade meget individuel og original. Leibniz 'filosofi kortfattet, at alle objekter har forskelle og forskelle. Grundlaget for teorien om monader er princippet om uskelnelighed identitet.

Leibniz selv simpelthen forklaret det for hans teori. I de fleste tilfælde som et eksempel den er citeret almindelig træ med blade og anmodede lyttere finde to identiske ark. Selvfølgelig, disse var ikke. Fra denne fulgte den logiske konklusion af en kvalitativ tilgang til verden, individualitet hver af de genstande, både materielle og psykologiske.

Baseret filosofi i moderne tid, Leibniz var slående hendes repræsentant, taler om vigtigheden af det ubevidste i vores liv. Leibniz understregede, at vi er underlagt uendeligt fænomener, som vi oplever på et ubevidst plan. Fra denne logisk følger princippet om gradualisme. Det er en lov af kontinuitet, og fastslår, at overgangene fra et objekt eller en begivenhed til en anden forekomme monotont og kontinuerligt.

Lukning af monader

Leibniz filosofi inkluderet og et begreb som isolation. Filosof selv ofte understreget, at monaden lukket sig om sig selv, det vil sige, det har ingen kanaler, hvorigennem noget kan indgå i det eller lade være. Med andre ord muligheden for kontakt med nogen monade ikke. Og den menneskelige sjæl. Den har ingen synlige kontakter undtagen Gud.

spejl univers

Leibniz 'filosofi understregede, at monaden samtidig er begrænset af den samlede og er forbundet til alt andet. Dualitet kan spores gennem hele teorien om monader.

Leibniz sagde, at Monade fuldt ud afspejler, hvad der sker. Med andre ord, små ændringer i det samlede træk for en meget små ændringer og monader. Således blev født ideen om en forud fastsat harmoni. Det er monad - den levende, og dens rigdom - er uendelig enkel enhed.

fund

Filosofien bag Leibniz samt hver af sine principper, usædvanligt klare ved første øjekast og mangesidede, hvis det uddybe. Det forklarer samtidig vores forståelse af noget, og indholdet af vores liv med sin psykiske side.

Præsentation serveret i åndelig form, hvilket er karakteren af de monader. Monader kan kalde ethvert objekt, men forskellene vil blive vist i definitionen og klarheden i præsentationen. For eksempel, stenen - en vag monade og Gud - alle monader Monade.

Vores verden - er monad, som består af monader. Og desuden de ikke har noget andet. Vores verden - den eneste mulige og derfor det bedste. Hver monade lever sit liv i overensstemmelse med det program, der er indlejret i det af Gud Skaberen. Disse programmer er helt forskellige, men deres sammenhæng er forbløffende. Hvert arrangement aftalt på vores jord.

Leibniz 'filosofi kortfattet, at vi lever den bedst mulige liv til det bedre verden. Teorien om monader, kan vi antage, at vi er favoritter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.