Nyheder og SamfundFilosofi

Den rolle, som praksis i viden: de grundlæggende begreber i form og funktion, kriteriet om sandheden

Nysgerrighed - motoren i gang, uden hvilken det er vanskeligt at forestille sig udviklingen af vores civilisation. Viden er en objektiv virkelighed, som gengiver den virkelige billede af verden. Mennesket har altid søgt at forstå, hvordan det hele fungerer. Derfor er det vigtigt praksis i viden, fordi det giver en forbedring, udvidelse og uddybning af allerede indsamlede data. Hun vil blive afsat til dagens artikel. Vi vil diskutere begrebet praksis, rolle praksis i viden og sandhedskriterier.

Definitioner

Hvis vi ønsker at forstå, hvad der er den rolle, praksis i viden, skal du først definere de grundlæggende vilkår. Begge begreber tæt forbundet. Det menes, at den viden og praksis - er to sider af den historiske proces. Man bestræber sig på at forstå de lovmæssigheder og funktioner i arbejdslivet. Dette kan dog ikke ske på én gang, så det tager års praksis at bidrage til at udvide oplevelsen. Der er tre aspekter af viden:

 • Evner, færdigheder og evner. Dette aspekt er relateret til den menneskelige bevidsthed om, hvordan noget gøres eller gøres.
 • Alle de oplysninger, der er relevante for processen med at forstå verden omkring dem.
 • Epistemologisk form for menneskelig kommunikation og virkelighed. Dette aspekt er særligt oplysende enhed. Det eksisterer kun i forhold til en praktisk holdning.

Viden - det er det perfekte billede af virkeligheden. Den anden og tredje aspekter er genstand gnoseology. Denne videnskab studerer de love kognition. Den blev behandlet med flere gamle filosoffer. I epistemologi lykkedes sofisterne. For eksempel Protagoras og Gorgias. De søgte at udvikle fleksibilitet i tanke, og dette var en holistisk opfattelse af verden, en forståelse af sin essens.

Former for praksis:

 • Arbejdskraft aktivitet (fremstilling af materiale). Denne form er et naturligt væsen for mennesker. Det sigter mod at omdanne naturen.
 • Social aktivitet. Denne form er ændringen i det sociale liv. Det har til formål at omdanne det eksisterende samspil mellem mennesker traditioner. Social handling udføres af såkaldte masse kræfter: revolutioner, krige, reformer.
 • Videnskabelig eksperiment. Denne form for praksis er aktiv. I dette tilfælde har forskeren ikke bare se, men indgår i processen. Det kan kunstigt skaber betingelser, den har brug for at analysere egenskaberne for den omgivende verden.

Funktion praktisk erfaring

For en mand, er det bydende nødvendigt at forstå de miljømæssige objektivt billede af virkeligheden. Praksis og viden - det er to aspekter af denne proces. Kun trial and error oplever en person kan regne ud, hvordan det hele fungerer. Rolle praksis i viden om filosofien kan forklares gennem den første funktion:

 • viden kilde. Erfaring træder nødvendigt element i virkeligheden analyse.
 • Den drivende kraft. Praksis er grundlaget for videnskabelig viden.
 • En side mål af viden.
 • Kriteriet om sandheden. Kun praksis kan kontrollere rigtigheden af videnskabelig viden. Og det er en proces, ikke en engangs-handling.

funktioner forklaring

Hvis du beskrive rollen som praksis i viden kortvarigt, kan du altid sige, at alle kendte oplysninger, der indsamles er ikke tilfældig. For eksempel kan en person skulle uddele jord ordentligt. Til disse formål, og matematik udviklet. På grund af udviklingen af søfarende folk begyndte at være opmærksom på astronomi. Du skal dog ikke altid praksis definerer viden. Nogle gange sker det den anden vej rundt: hvad der skete med opdagelsen af den periodiske lov af Mendeleev. Hele læringsproces på grund af praktiske opgaver og mål. Selv fjernelse af abstrakte teorier der tager sigte på at løse de problemer, som menneskeheden står over for i sin udvikling. er sådan rolle praksis i viden, at det hjælper med at finde alle de nye funktioner i velkendte fænomener. Det giver videnskaben med nye tekniske faciliteter, udstyr, apparater og instrumenter. trial and error metoden anvendes i alle faser af undersøgelsen. Det skal forstås, at alle eksperimenter og observationer udført ikke så meget ud af nysgerrighed, men af nødvendighed. Alt denne viden opnås en praktisk anvendelse. De er en slags lederskab handlinger og tjener til at forbedre folks liv.

Den rolle, som praksis i kognition

Epistemologi - er en særskilt gren af filosofien. Han studerer rolle praksis i den videnskabelige viden. Bacon fremhævet tre måder at udforske verden:

 • "Vejen af videnskaben." I dette tilfælde forskeren tager sandheden om ren bevidsthed. Bacon udsætte denne iboende skolastikere metode.
 • "Vejen af myren." I dette tilfælde forskeren indsamler en række fakta, men ikke generalisere dem begrebsmæssigt. Dette er også en falsk måde at vide.
 • "Den måde bierne." Denne metode er en generalisering af de to første. I dette tilfælde forskeren bruger som sin fornuft og rationalitet.

kriterier for sandhed

Formålet med viden - en forståelse af et objektivt billede af verden. Kategori sandhed er centralt for teorien om viden. Indhentning et objektivt billede af verden er kun muligt ved at prøve sig frem. Sandheden er den viden, der svarer til dens virkelige emne. Dets vigtigste kriterium er, at det er anerkendt af mange mennesker. Også, sandheden er at være nyttigt og gavnligt for det menneskelige fællesskab. Men ofte dette koncept er relativ. Vælg mellem forskellige begreber og teorier, der tegner et billede af verden, er det ofte ganske subjektiv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.