Nyheder og SamfundFilosofi

Et eksempel fra livet i medfølelse. Har jeg brug for i livet empati og medfølelse

Det menes, at manden - en social skabning stand sympati nabo. Selve begrebet medfølelse giver en oplevelse med en person af hans smerte - lidelse sammen. Om, hvor denne følelse er hensigtsmæssig, og om det er nødvendigt i det menneskelige samfund, meninger, mærkeligt nok afviger.

Medfølelse som en hindring

Nogen vover at præcisere, at det er fuldstændig ubrugelig, og fører det seneste eksempel på medfølelse i livet i (det gode, er det muligt at finde en grafik til ethvert billede troede) var en kvinde, der har set en hjemløs hvalp, undskyld, fodres, og derefter en utaknemmelig hund Han rejste sig og bidt barn hans frelser.

Efterfulgt Nietzsches troede, at de svage skal fortabes, og stærk, henholdsvis for at overleve. Hvis du tror på denne måde, spørgsmålet om, hvorvidt retten til liv i sympati og medfølelse, er udelukket i princippet. Retfærdigvis skal det bemærkes, at alle disse argumenter er særegne for mennesker eller sindslidende (som tilhørte grundlæggeren af teorien), eller følelsesmæssigt umodne - på grund af alder eller mangel på fantasi.

Udviklingen af kvalitet menneske

Evnen til at tænke abstrakt i medfølelse kræver, at vi ofte sympatisere med folk på jorden, der var aldrig (gudskelov). Fysisk eller psykisk skade og tab fremkalde en følelse af medfølelse - er kun muligt takket være det faktum, at en person er i stand til at eje det samme (selv de mest ubetydelige) oplevelse at bruge det faktum, at forestille sig, hvordan han skal føle, der er endnu mindre heldige.

Oplevelsen af søn af hårde fejl

Dette fører os til tro, som siger, at for at føle andres smerte, er det nødvendigt mindst en gang at prøve deres. På den ene side, det er sandt - hver enkelt af os kan bekræfte, at andres følelser bliver meget klarere, når han overleve sådan. Døtre begynder at bedre at forstå deres mødre, at føde sit eget barn. Have lidt ydmygelse i skolen, er det lettere at forestille sig selv i stedet for en udstødt.

På den anden side, den berygtede personlige erfaring er ikke nødvendigvis nøglen til succes: Hver eksempel på medfølelse i livet er afbalanceret sin modsætning. Vejledende i denne henseende, hæren Ydmygelse i går ydmyget mig i dag ydmyge mig. Denne hævn, der tager sigte på verden omkring - bagsiden af medfølelse. Den måde, som hver enkelt af os bruger sin erfaring, afhænger af den enkelte persons, hans uddannelse, miljø, han lever i, og mange andre faktorer.

Følelse og beskæftiger

Hvis du holde sig strengt til de faktiske omstændigheder i medfølelse - det er bare en fornemmelse. I sig selv er det steril og er kun beregnet til at motivere til handling - komme til undsætning. Og omvendt, for at få hjælp, skal du først vække medfølelse. Eksempler fra livet for mennesker koncentreret i princippet på dette. Her er en mand, der kom fra ud af byen, fik en løn og enedes om at have en drink i den varme selskab med fremmede mennesker (handlingen i sig selv er langt fra det optimale, men som regel går forud nogen problemer dumhed). Nyfundne kammerater bedøvede sin brud end de penge taget væk og sparkede den stakkels mand i vejkanten.

Tidligere er den fyr stopper, hvad det er, og giver penge til hjemrejse. Nogen vil måske sige, at dette er et reelt eksempel på medfølelse i livet, men det er meget muligt, at det er så afslørende, fordi i dette tilfælde har givet anledning til en følelse af handling.

mangeårige problem

Under overvejelser om karakteren af empati besluttede at gå ind i nuancer af koncepter og tale om, hvad der ophøjer medfølelse, medlidenhed ydmyger, giver en bred vifte af behandlinger, subtile nuancer. Den velkendte østrigske forfatter Stefan Zweig introduceret et andet koncept, der er relevant for emnet - "utålmodighed af hjertet" Han skrev romanen, og det centrale tema, som var medfølelse. Kompositioner, eksempler på livet, hvor den lyse, interessant og meget illustrativt, er berettiget til at blive betragtet som dybt og meget tvetydige filosofisk udvikling af begrebet empati og ansvar for det.

Så den unge mand møder en forkrøblet pige, der forelsker sig i ham stærkt. I et anfald af medfølelse (uanset om det?), Han beslutter sig for at gifte sig med hende. Endvidere dens interne laceration, hvilket resulterer som følge af tragedien beskrevet i detaljer: forladte heltinde begår selvmord.

Denne situation er et litterært, men en lignende eksempel fra livet af medfølelse, men ikke så dramatisk, finde er ikke så svært som det ser ud: i næste døren bor ingen ønskede et barn, næsten hjemløst barn. Mor bitre drikkevarer, stedfar gøre nar af ham. I en "smuk" nat er drengen på gaden, og hans pick medfølende naboer. Han tilbringer natten der en dag eller to, og så ingen ønsker at tage noget ansvar, nogen rode rundt med en andens barn, og som et resultat er han igen i kredsen af den såkaldte familie.

For et stykke tid, drengen kommer til de mennesker, der hjalp ham: bringer blomster, forsøger at kommunikere, men ikke forstår: de har travlt med deres problemer, er de ikke op til det. Han bliver forbitrede og går vandre.

Pas på Pity

Det er logisk at antage, at der er tale om medfølelse, som i enhver anden, er det nødvendigt enten at fuldføre indledt, eller ikke starte overhovedet.

I bogen, temaet får en ejendommelig udvikling: plaget af veer af anger ung mand kommer til lægen døde brud, og nu viser det sig, at han var i en lignende situation gjorde præcis det modsatte: han giftede sig med sin blinde patient, dedikere hele sit liv.

Ved udmundingen af denne karakter forfatteren sætter følgende idé: det sker, siger de, sand medfølelse, og nogle gange bare utålmodighed af hjertet - den følelse, der opstår i hver af os, når vi ser en andens smerte eller problemer. Dette forårsager ubehag i sjælen af andre, ønsket om at hurtigt lave - ikke for at hjælpe den lidende, men for at genvinde deres egen fred i sindet. Og vores kræsen, inkonsekvent brug kan føre til en virkelig dramatiske konsekvenser.

Et andet eksempel fra livet af medfølelse, som er den fulde ret til at blive betragtet som en klassisk "look af hjertet" af Zweig - almisse, indgivet i tunnel beskidt kvinde med en sovende baby i sine arme. Det er sagt og trykt omkring tusind ord beruset drug ulykkelige børn, takket være som beriger skruppelløse mennesker - placere dem i fængsel, med en kerne af jern på deres fødder. Men nej: borgerne med misundelsesværdig vedholdenhed fortsætter med at kaste forandring i en papkasse tigger, investere på en sådan måde i barnemord. Er det ikke en hån mod sådanne kategorier som empati, medfølelse og støtte?

Først - tænk

Tilsyneladende, bør alt gribes an, lytte til stemmen af ikke kun hjerte, men også sindet. Selv den kristne religion, der opfordrer til levering af nåde, samtidig siger: "Lad dine almisser zapoteet i dine hænder, før du ved, hvem podaosh" (Kirkens de 12 apostle, kapitel 1, artikel 6.). Fortolket dette råd på forskellige måder, men i den forstand, at det ikke behøver at støtte "grådige person." Det er usandsynligt, at pengene rakte til den alkoholiske eller misbrugeren af vodka på sin infernalske drik, der er en manifestation af medfølelse - mere så, er ønsket om at slippe så hurtigt som muligt.

Det er meget vigtigt, og endnu et spørgsmål: "Har jeg brug for i livet empati og medfølelse, der kræver menneskeofringer og dermed føder en slags kædereaktion?" Den samme læge fra den allerede nævnte bog, er gift med den uelsket kvinde uundgåeligt fremkalder sympati, da hun var. om personen har ret til at ofre sig til fordel for medfølelse, eller sådanne handlinger ødelægger og modtager, og give?

Eksempler på barmhjertighed og medfølelse af sit liv kan føre nogen i hvem der ikke er skyggen af taknemmelighed. Det er usandsynligt, at der i verden er der en mand, der aldrig i sit liv havde aldrig hjulpet nogen. Samt skurken, ikke gør noget godt arbejde ... Vi alle give og modtage - endsige spørgsmålet om proportionalitet givet og modtaget, alle beslutter for sig selv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.