FormationVidenskab

Objektive virkelighed

Mennesket opfatter verden subjektivt, ved hjælp af deres egne erfaringer, som undertiden bedrager. Det forekommer os, at Jordens overflade er flad, hun selv - stationær og solen drejer rundt om Jorden. Men den erhvervede i skolen viden, fortæller os ellers. Ikke solen "står op og går", som Jorden roterer om sin egen akse, der skaber illusionen af solopgang og solnedgang. Vi observerer solopgang og solnedgang - der er subjektivt opfattes af os er en objektiv virkelighed.

Filosoffer (materialister og objektive idealister, i modsætning til de subjektive idealister) forklarede os, at verden eksisterer uafhængigt af bevidstheden om emnet, er det opfattes.

Formål realitet for den materialistiske - det er noget, nogle mekanisme fungerer af sig selv i overensstemmelse med naturens love. Repræsentanter for agnosticisme menes, at det er uerkendelig i princippet. Materialister tro, at verden kan kendes, men denne proces er endeløs i sin tilnærmelse til sandheden. Og kun subjektive idealister (solipsists) bevise for os, at den objektive virkelighed ikke eksisterer overhovedet, og er kun et kompleks af vores fornemmelser, opfattelser og ideer om verden. Og dette er den sande virkelighed, efter deres mening.

Virkeligheden og virkeligheden - begrebet ryadopolozhennye, men adskiller sig i betydning.

Reality (oversat fra latin - den "rigtige", "rigtige") - det er noget, der eksisterer uafhængigt af emnet, kan det være muligt og gyldige.

Kategori er faktisk udtrykker et aspekt af kontinuerlig bevægelse, konstant forandring. Virkelig - dette væsen eksisterer i aktion. Det er, hvad den objektive virkelighed selv og finder.

For Aristoteles, konceptet energeia ( "Energi") og entelechia ( «fuldstændighed", 'Implementering') er helt ens, det vil sige, hvis en smule forenkle konstruktionen af komplekse, du kan se, at det bringer essensen og bevægelse. Opfattelsen af verden gennem energien i bevægelse, vi kan finde i den klassiske tyske filosofi, i den protestantiske etik, i den hegelske dialektik, og i fænomenologi. Tyske filosof M. Eckhart indfører begrebet wirklichkeit ( «virkelighed») som en oversættelse fra latin - effektiv. Bemærk, at på tysk, såvel som på russisk, indeholder den aktuelle kategori et element af handling i latin og græsk den bevæger sig tættere på sandheden, og på engelsk og fransk - med virkeligheden. Hvis vi betragter den sociale virkelighed, handlingen komponent der er en meget vigtig og afgørende, fordi det er konstrueret, er bygget af mennesker.

Den fysiske virkelighed - et koncept, der karakteriserer den primære empiriske grundlag af naturlig-videnskabelige teorier. Dette grundlæggende princip kan være fastgjort på forskellige måder og modelleret, vist i forskellige grader af kendskab til processen. Udtrykket "fysiske virkelighed" blev opfundet Albertom Eynshteynom. Denne kategori er på den ene side er forbundet med indholdet af begrebet "objektiv virkelighed", som forskerne forstå den fysiske verden, på den anden side - med de kategorier af subjekt og objekt for viden.

Følgelig kan den fysiske virkelighed defineres på niveauet for observation og eksperiment. For eksempel som en manifestation af de fænomener i mikrokosmos makro objekter, der kan registreres registrerer en eksperimentel investigator og specielle anordninger. Efter at den samme fysiske virkelighed betragtes på forskellige niveauer i sin manifestation - den empiriske og teoretiske. Fysiske virkelighed på det empiriske niveau kan repræsenteres ved nogle generalisering, systematisering af data, og på de teoretiske - logiske genopbygning resultater i form af fysiske teorier og modeller af virkeligheden omfattet af undersøgelsen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.