Kunst og underholdningLitteratur

Hvad er den præcise rim? historisk baggrund

Præcis rim repræsenterer tilfældighed efter sammenstød kvaliteten og mængden af vokaler og konsonanter. Jo mere matchning lyder, jo højere nøjagtighed. For eksempel, præcis er muligheder, såsom "skål - lav", "street-høne", "escape - ånde" osv Rifma som tilstrækkeligt, hvis der er et sammenfald af to eller flere lyde ... Sammenfaldet af en vokal er ikke tilstrækkeligt. Så et par "det er - sjælen" ikke rimer, men "det er - månen" - er.

Rimer ikke rigtigt er tilfældet med tilfældighed (nogle gange to) af lyde. Det er kendetegnet ved forskellen i lydende konsonanter er i tryksvage stavelser i linjeafslutninger. Slant rim i digtet kan være meget mere end præcise. Det er ikke en mangel på værker - tværtimod, da det skrå rim er meget dekorere stavelse, gøre det mere forskelligartet, "på taget - jeg hører", "aften - skuldre", og andre.

Fonetisk og grafisk præcision

Fonetisk præcis rim indebærer aftale med den stressede vokal lyd til slutningen af verset.

Grafisk præcis rim anses, når der er et sammenfald i tillæg til lyden af breve.

For eksempel rim "en leg - tal" er kun fonetisk nøjagtige, mens rim "en leg - en præmie" eller "leg - freak" er nøjagtig i begge betydninger.

rige rim

Denne formular finder sted, hvis der er et match pretonic (reference) konsonant. Rige mænd anses for at rime (accent på sidste stavelse): "Vand - glimmer", "du - Neva"; I modsætning til kvinder (accent på den næstsidste stavelse): - "word - igen" "vand free",

Den nøjagtige rim på russisk klassisk poesi

Russisk litterære klassicisme er udviklet i det XVIII-starten. XIX århundrede. og karakteriseret ved en høj emne, sværhedsgraden af stil og skabelsen af visse ideelle billeder. Udestående repræsentanter for denne tendens var G. R. Derzhavin, AP Sumarokov, M. V. Lomonosov og DI Fonvizin. Hvad er den præcise rim i klassicistisk poetiske tradition? Startende med poesi A. D. Kantemira og til det tidlige arbejde af G. R. Derzhavina (XVIII århundrede) Russisk poesi er fornemme grafisk præcise rim:

"Som på nuværende tidspunkt ikke vil være

Kalender og helte; mennesker indefrysning

Bradobritiem og alle busurmanskim temperament,

Må ikke gå til den gamle tradition af fædrene til den rigtige "

(A. D. Kantemir "Staten af denne verden. Til solen").

Nogle friheder er undertiden tilladt, men mere i form af en undtagelse. (. I begyndelsen af det XIX århundrede) Men sent i Derzhavin giver, traditionen med rim klassiske periode:

"Min Gud! Giv kongen din retfærdighed

Og Tsarevo søn sandheden,

Ja, folk vil blive serveret

Og beskytte og belønning.

(GR Derzhavin "Introduktion Salomon i dom," 1979).

Et andet eksempel:

"Verbum sim rystede afgrund

Gennem afgrunden undergroun

Med Fiery hvile sit dødsleje "

(GR Derzhavin "fission Saul," 1809).

Hvad er den præcise rim i dette eksempel? Vi ser en overvægt af fonetisk præcis rim over grafikken, mens der er også ingen rim: - "sandheden - belønningen" "Abyss en underjordisk" og Derzhavin fortaler vis fornyer af poetisk stil, der afgår fra den klassiske forståelse af rim. Samtidig digteren stavelse, selvom forskellige slags besværlige, men det bliver mere dybtgående og original end Derzhavin forgængere.

Poetiske traditioner i det XIX århundrede

Russisk poesi XIX århundrede understøtter ikke Carta Derzhavin og fortsætter med at holde sig til traditionerne i klassicismen, klart at definere, hvad den præcise rim. Ikke desto mindre, i begyndelsen af århundredet VA Zhukovsky og A. S. Pushkin tillade en vis poetisk frihed - nogle mindre afvigelser fra den nøjagtige ende af harmonier. For eksempel ved trunkering "th" endelig lyd "Eugene - skygge" "tribute - bifald"; af rim endelige lyde "r-x": "én - Spirit", og andre.

Den anden halvdel af XIX århundrede har en lavere stringens for nøjagtighed rim. For eksempel tilladt harmonier lyd "y" og "s", "syg - vilje", "Halls - scarlet" (N. A. Nekrasov, A. A. FET); konsonans homogene gav udtryk og ustemte lyde "brøler - forsigtighed" (NA Nekrasov) osv

Poesi af det tyvende århundrede

I begyndelsen af det tyvende århundrede, en ny tendens i poesi - rim forskellige dele af talen. Også der er en ændring af versifikation meter for individuelle korte poetiske fragmenter ved størrelse. Til gengæld er skrå rim blive mere populære, "stråler - tæmme" (A. A. Ahmatova), "vinden - i verden" (AA Blok). Hvad er den præcise rim for poesi af Silver Age? I løbet af denne periode, er mange nye former spirende rim - raznoudarnyh, raznoslovnyh og dissonasnyh.

På trods af at disse nyskabelser på den ene side, i høj grad beriget den russiske poetisk tanke, på den anden side, kan det føre til en alvorlig litterær kaos. Som en organiserende kompensation gjort rig præcis rim til ordet (i traditionen fra poetiske Sumarokovo skole), genoplivning, som fandt sted i det tyvende århundrede.

I moderne metrik nogen rim - præcis og unøjagtige lige - kan være passende for et bestemt produkt poesi. Entydig vurdering af præference for en af disse former for poesi ikke længere eksisterer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.