Kunst og underholdningTeater

Koreograf - hvem er det? Berømte koreografer i verden

Koreograf - direktør for denne dans numre i koncerter, ballet forestillinger, dansescener i de musikalske og dramatiske forestillinger, direktør for dans ensemble og danserne i truppen. Det er den person, der kommer op med og rummer billeder af personernes liv, deres bevægelser, plast, vælger det musikalske materiale, og også bestemmer, hvad skal være let, makeup, kostumer, kulisser.

koreograf

I hvilken grad en stærk følelsesmæssig påvirkning vil danse nummer, koreograferede scener i musik og drama teater eller alle ballet ydeevne helt afhænger af, hvor smukt og præcist organiseret bevægelse og samspillet mellem dansere og dansere fra udtryksfuldhed og originalitet deres bevægelser, hvordan kombineret deres dans med musikalsk materiale, med scene belysning, kostumer og make-up - alt dette tilsammen skaber et enkelt billede af hele handlingen. En koreograf - det er den person, der er sit ophav. Han må kende alle regler og snørklede af kunsten at ballet, dets historie, at skabe sådanne danse, der vil være interessant at se publikum og danserne udføre. Direktøren skal have viden, har erfaring og arrangør kapaciteter, har en rig fantasi, fantasi, at være original i deres ideer, har talent til at være en musik, forstå musik, har en følelse af rytme, at være i stand til at udtrykke følelser ved hjælp af plast - fra disse komponenter, og udvikler kunsten koreograf. Hvis alt dette er i det arsenal af hovedet, vil hans produktion være en succes med offentligheden og kritikere.

Ordet "koreograf" i oversættelse til russisk betyder "dans mester". Dette erhverv er kompleks, og det er nødvendigt at lægge en masse arbejde og indsats, både fysisk og moralsk. Produktionen skal vise alle de optrædende i deres parti, for at forklare, hvad slags følelser, de har brug for at udtrykke i plast og ansigtsudtryk. Kompleksiteten af dette arbejde også i det faktum, at dansen scenariet ikke kan skrives ned på papir, koreografen har at holde det i dit hoved og vise kunstnere, de har lært deres parti. dansere fortrolighed med rollen foregår direkte på prøverne, mens aktørerne i drama og musikteater har mulighed på forhånd at få en tekst og musik materiale. Koreograf skal oplyse indholdet af eksekutor af hans rolle, som viser ham, at det er nødvendigt, og at danse. Og direktør for udtryksfulde kunstner vil demonstrere sin tanke, jo hurtigere og lettere er det at planlægge at blive forstået og assimileres.

Udfordringen er også en koreograf er at opbygge en dans eller hele forestillingen for at opretholde og øge interessen for publikum. På deres egne dansetrin - det er bare en mekanisk øvelse, et sæt nøgler, der ikke fortælle publikum, at de kun demonstrere fleksibiliteten af kroppen kunstner, og de siger, at der kun er i tilfælde af, at instruktøren vil fylde deres tanker og følelser og hjælpe kunstneren til at investere i dem flere og hans sjæl. I mange henseender vil dette afhænge af præstationer og succes for længden af hans "liv" på scenen. Den allerførste performer af dans er balletmester af sig selv, fordi han har brug for at først demonstrere de optrædende i deres parti.

Koreografer fra fortiden og nutiden

Berømte koreografer i Rusland og verden 19. og 20. århundrede:

 • Marius Petipa, der gjorde en enorm og uvurderligt bidrag til den russiske ballet;
 • Jose Mendes - var en direktør for mange berømte teatre i verden, herunder Bolshoi Teatret i Moskva;
 • Filippo Taglioni;
 • Jules Zhozef Perro - en af de klareste repræsentanter for "romantiske ballet";
 • Gaetano Dzhoyya - repræsentant for den italienske horeodramy;
 • Dzhordzh Balanchin - markerede begyndelsen på amerikansk ballet og moderne ballet neoklassisk, mente, at plottet udelukkende bør udtrykkes ved hjælp af ligene af dansere og frodig natur og kostumer - det er for meget;
 • Mikhail Baryshnikov - han ydet et stort bidrag til verden kunsten at ballet;
 • Moris Bezhar - en af de mest strålende koreografer i det 20. århundrede;
 • Maris Liepa;
 • Per Lakott - beskæftiger sig med restaurering af gamle koreografi;
 • Igor Moiseyev - skaberen af den første professionelle ensemble i Rusland i den populære genre;
 • Vaslav Nijinsky - har været en innovator i koreografi;
 • Rudolf Nureyev;
 • Alexei Ratmansky.

Moderne koreografer i verden:

 • Zherom Bel - repræsentant for Skolen for Moderne Ballet;
 • Nacho Duato ;
 • Irzhi Kilian;
 • Anzhelen Prelzhokazh - en strålende repræsentant for den nye franske dans.

Russiske koreografer i det 21. århundrede:

 • Boris Eifman - skaberen af hans eget teater;
 • Alla Sigalova;
 • Lyudmila Semenyaka;
 • Maya Plisetskaya;
 • Gediminas Tarand;
 • Yevgeny Panfilov - skaberen af hans ballet trup, en entusiast i genren af fri dans.

Alle disse russiske ballet mestre er meget berømt ikke kun i vores land, men også i udlandet.

Marius Petipa

Fransk og russisk koreograf, som har forladt en enorm arv. Siden 1847 sluttede sig til koreograf på Mariinsky Teater i St. Petersborg og Bolshoi Teatret i Moskva, på opfordring af den russiske kejser. I 1894 blev han en borger i det russiske imperium. Han var direktør for et stort antal balletter som "Giselle", "Esmeralda", "Le Corsaire", "Faraos Datter", "Don Quixote", "La Bayadere", "skærsommernatsdrøm", "Datter af Snows", "Robert le Diable "og mange andre. et al.

Roland Petit

Der er kendte koreografer, som anses for klassikere ballet af det 20. århundrede. Blandt dem er en af de fremtrædende figurer - en Roland Petit. I 1945 skabte han sit eget ballet selskab i Paris, som blev kaldt "Ballet Champs-Elysees." Et år senere, han gjorde det berømte skuespil "Den unge mand og Døden" til musik af JS Bach, der sluttede sig til klassikere verdenskunst. I 1948, Roland Petit ballet selskab grundlagt en ny kaldet "Ballet af Paris." I de 50 år var han direktør for dans for flere film. I 1965 iscenesatte han i Paris, den legendariske ballet "Notre Dame de Paris", hvor han selv spillede rollen som den pukkelryggede Quasimodo, i 2003, han udførte denne produktion i Rusland - i Bolshoi Teatret, hvor den part af den grimme ringetonen dansede Nikolay Tsiskaridze.

Gediminas Tarand

En anden berømt koreograf i verden - det Gediminas Tarand. Efter eksamen fra balletskolen i Voronezh var solist på Bolshoi Teatret i Moskva. I 1994 grundlagde han sit "Imperial russiske Ballet", som gav ham verdensomspændende berømmelse. Siden 2012, han er leder og medstifter af fonden "Bistand til kreativ uddannelse," Præsident Ballet Festival "Grand Pas". Gediminas Tarand har titlen hædret kunstner i Rusland.

Boris Eifman

Lyse, moderne, original, koreograf - er Boris Eifman. Han er grundlægger af sin egen ballet teater. Det har forskellige titler og udmærkelser inden for kunst. Hans første produktioner begyndte i 1960, "Livet Forward" på komponistens musik DB Kabalevsky og "Icarus" til musik af Vladimir Arzumanova og Tjernovs. Boris Eifman berømmelse som en koreograf bragte balletten "Ildfuglen" i komponistens musik IF Stravinsky. Den styrer sit eget teater siden 1977. Productions Borisa Eyfmana altid originalt, de er innovative, de er kombineret med akademiske, bespuantovaya og moderne koreografi i stil med sten. Hvert år truppen går på turné i Amerika. Repertoiret omfatter klassiske balletter, børn, samt klippeformationer-balletter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.