Nyheder og SamfundFilosofi

Spengler, "The Decline of Europe": et resumé. Spengler, "Decline of the West" af kapitel

Oswald Spengler var en fremtrædende tyske historiker og filosof, hvis ekspertise og færdigheder dækker matematik, videnskab, kunst og musik teori. Den vigtigste og mest vigtige arbejde Spengler overvejet to bind af "The Decline of Europe", hans andre værker var ikke populær uden for Tyskland.

Præsenteret nedenfor artikel fokuserer på den dristige og kontroversielle arbejde med de historiske og filosofiske emner, som er den "Decline af Vesten." Synopsis Spengler forklaret i forordet er skrevet af ham. Men et par sider, er det umuligt at rumme hele spektret af ideer og vilkår, som er af særlig interesse for moderne historie.

Oswald Spengler

Spengler levede gennem Første Verdenskrig, som i høj grad påvirket hans filosofiske synspunkter og til at formulere sin teori om udviklingen af kulturer og civilisationer. Den Første Verdenskrig førte til at revidere og dels omskrive det andet bind af hovedværket, som på daværende tidspunkt allerede havde afsluttet Spengler - "The Decline of Europe". Resumé af de to-binds bog skrevet af ham i forordet til anden udgave, viser, hvor store militære handlinger og deres konsekvenser påvirket udviklingen af Spengler teori.

Efterfølgende værker af filosoffen fokus på politik, især på de nationalistiske og socialistiske idealer.

Efter at være kommet til magten i Tyskland, den nationalsocialistiske parti af Hitler, nazisterne betragtede Spengler en af tilhængere og initiativtagere til radikal ideologi. Men den efterfølgende udvikling af partiet og militaristiske tendenser førte, Spengler til at tvivle på fremtiden for ikke kun nazisterne, men også i Tyskland. I 1933, sin bog "Making Time" (eller "år resolutioner"), kritiserede nazistiske ideologi og teori om racemæssig overlegenhed, er blevet fuldstændig fjernet fra pressen.

"Decline of the West"

Den første uafhængige arbejde historiker og filosof Oscar Spengler er den mest populære, indflydelsesrige og diskuterede hans arbejde.

Forståelse af unikke og kulturel identitet er et af de vigtigste temaer i arbejdet, hvor han arbejdede i mere end fem år, Oswald Spengler, - "The Decline of Europe". Resumé af de to-binds bog, og forfatteren skrev introduktionen til den anden udgave vil hjælpe beskæftige sig med det vanskelige at formulere en omfattende teori om Spengler.

En to-volumen afhandling berører mange temaer og byder på absolut nytænkning af, hvordan historien opfattes i verden i dag. Ifølge den grundlæggende teori er forkert at opfatte udvikling af hele verden ud fra perspektivet om Europas historie, deling i en tid med gamle, middelalderlige og new age. skala epoker eurocentriske kan ikke rigtigt beskrive fremkomsten og dannelsen af mange østlige kulturer.

Spengler, "The Decline of Europe". Oversigt over hovederne. Volume One

Umiddelbart efter udgivelsen af bogen har overrasket den offentlige intellektuelle i Tyskland. En af de mest innovative og provokerende værk, der tilbyder argumenterende kritisk tilgang til udviklingen af teorien om kultur, som er formuleret af Oswald Spengler, - "The Decline of Europe". Resumé af teori, en del af forfatterens forord, er næsten udelukkende fokuseret på fænomenet opfattelsen af historien i form af morfologi, det vil sige, strømmen og forandring.

"Decline of Europe" består af to bind. Den første kaldes "Form og virkelighed" (eller "Billede og virkelighed") og består af seks kapitler, der er fastlagt grundlaget for teorien om Spengler. Det første kapitel fokuserer på matematik, tal, og opfattelsen af, hvordan begrebet grænser og uendelighed påvirke opfattelsen af historie og kultur.

"Formen og virkelighed" ikke kun bygger fundamentet for kritisk analyse af den moderne studie af historien, men byder også på en ny form for perception. Ifølge Spengler, gammel kultur med dens videnskabelige outlook påvirket "naturalisering" af historien. Takket være den viden om den antikke græske verden gennem love og regler, er historien blevet en videnskab, hvad Spengler meget uenig.

Filosof insisterer på, at historien skal tages, "analog", der er at fokusere ikke på hvad der allerede er oprettet, men om, hvad der sker, og at blive oprettet. Derfor er matematik tildelt en så vigtig rolle i arbejdet. Spengler mener, at med fremkomsten af begrebet grænser og uendelighed mand følte betydningen af klare datoer og strukturer.

"Decline of the West", en sammenfatning af kapitlerne. bind to

  1. Historien skal ses morfologisk.
  2. Europæiske kultur har bevæget sig fra den periode af udvikling (kultur) i en tid med forfald (Civilization).

Det er dette, og der er to hovedpunkter, der forundret hans samtidige Oswald Spengler. "Decline of the West" (introduktion, en sammenfatning af arbejdet og kritiske artikler om historiske emner, der er nævnt ovenfor teser "hjørnesten" i Spengler teori) - bogen, som viste meget i hovederne på filosoffer.

Den anden hedder "Udsigterne for verdenshistorien" (eller "syn på historien om verden"); i det forfatteren forklarer detaljeret hans teori om udviklingen af forskellige kulturer.

Ifølge teorien om oprindelsen og udviklingen af kulturer, som formuleret forfatteren, som hver især har sin egen livscyklus ligner menneskers liv. Enhver kultur har en barndom, ungdom, modenhed og forfald. Hver af eksistensen bestræber sig på at opfylde sin mission.

høj Kultur

Spengler afsat 8 store afgrøder:

  • Babel;
  • egyptisk;
  • indisk;
  • kinesisk;
  • Amerikanske gennemsnit (stammer Maya og Aztec);
  • Klassisk (Grækenland og Rom);
  • Magi kultur (arabisk og jødisk kultur);
  • Europæiske kultur.

I "Decline of the West", de første fem afgrøder er ude af fokus plakat, Spengler motiveret af det faktum, at disse kulturer ikke havde nogen direkte konfrontation og derfor ikke påvirke udviklingen af europæisk kultur, som naturligvis er det vigtigste tema i arbejdet.

Spengler fokuserer på klassisk og arabisk kultur, mens drager paralleller med den europæiske kultur af individualisme, fornuft og begær efter magt.

De grundlæggende ideer og terminologi

Kompleksiteten af læsning "Decline of the West" er, at Spengler er ikke kun hyppigt anvendte udtryk velkendt i en helt anden sammenhæng, men også skabt nye, hvis betydning er næsten umuligt at forklare uden for rammerne af filosofiens historie af Spengler teori.

For eksempel, filosoffen bruger begreberne kultur og civilisation (i arbejdet i disse og nogle andre vilkår forfatteren altid skriver med et stort bogstav), i kontrast med hinanden. I teorien Spengler er ikke synonyme, og til en vis grad antonymer. Kultur - er vækst, udvikling, søge på Goal og Destiny, mens Civilization - "Levende ud de sidste dage" en tilbagegang, nedbrydning og Civilization - er det, der er tilbage af de kulturer, der er tilladt topledelsen for at vinde kreativ.

En anden par synonyme-kontrasterende koncepter - er "hvad der skete" og "hvad der sker". For Spengler teori om "at blive" er hjørnestenen. Ifølge sin grundidé, bør historien fokusere ikke på tal, fakta og love, der beskriver, hvad der er sket, og morfologi, det vil sige, om det, der sker i øjeblikket.

Pseudomorphs - et begreb, der definerer Spengler underudviklet eller "holde kursen" kultur. Det mest slående eksempel er pseudomorphosis russiske civilisation, den uafhængige udvikling er blevet afbrudt og ændret til den europæiske kultur, som for første gang "pålagt" af Peter I. Det er denne uønskede indblanding i deres kultur Spengler forklarer modvilje det russiske folk til "outsidere"; Som et eksempel på denne modvilje af forfatteren citerer afbrænding af Moskva under forud for Napoleon.

gennem historien

Spenglers grundlæggende postulat af historien er manglen på absolutte og evige sandheder. Hvad der er vigtigt, det er meningsfuldt og bevist i en kultur kan være rene vrøvl til en anden. Det betyder ikke, at sandheden er på siden af en af de kulturer; snarere, det siger, at enhver kultur har sin egen sandhed.

Ud nehronologicheskogo tilgang til opfattelsen af verden, har Spengler fremmet ideen om den globale betydning nogle kulturer og manglen på global indflydelse andre. Dette er grunden til filosoffen bruger begrebet finkultur; det repræsenterer den kultur, påvirket udviklingen af verden.

Kultur og Samfundsbeskrivelse

Ifølge Spengler teori om finkultur bliver et selvstændigt organ og er kendetegnet ved modenhed og konsistens, mens "primitive" er kendetegnet ved instinkter og begær for grundlæggende komfort.

Civilization udvider uden det element af at være en de facto "død" af kulturen, men forfatteren ikke se den logiske mulighed for evig eksistensen af noget, så civilisation - er det uundgåeligt tilintetgørende stopper voksende kulturer. Mens de vigtigste kendetegn Kultur - processen dannelse og udvikling, Civilization fokuserer på de veletablerede og har allerede skabt.

Andre vigtige for Spengler prærogativer to af disse betingelser er den mega-byen og provinsen. Kultur vokser "fra jorden", og ikke søge at fortrænge enhver lille by, region eller provins har sin egen måde at leve på og tempoet i udviklingen, som i sidste ende udgør en unik historisk struktur. Et slående eksempel på dette er en stigning i Italien High renæssance, hvor Rom, Firenze og Venedig andre kulturelle centre var karakteristisk. Civilisation er kendetegnet af ønsket om vægt og "ensartethed".

Løb og folk

Begge disse termer bruges af Spengler kontekstuelt, og deres værdier er forskellige fra de sædvanlige. Race i "Decline of the West" - er ikke biologisk bestemt kendetegn for den menneskelige art, men et bevidst valg for den person, for varigheden af dets kultur. , I den fase af dannelse og vækst af kulturen mennesket skaber sprog, kunst og musik, vælger Således han partner og bopæl, og dermed definerer alt, hvad der er i verden i dag kaldes raceforskelle. Således er den kulturelle racebegrebet er forskellig fra den civiliserede.

Begrebet "nation" Spengler ikke forbinder med status som stat, fysisk og politiske grænser og sprog. I sin filosofiske teori om de mennesker, det kommer fra den åndelige enhed, der kombinerer til et fælles mål, som ikke forfølger profit. Den afgørende faktor i dannelsen af de mennesker er ikke offentlig og oprindelse, og den interne sammenhold, "et historisk øjeblik levede enhed."

En følelse af fred og Fate

Historisk udvikling af hver struktur Kultur med bindende trin - fastlæggelse af holdninger og viden om dens skæbne mål og gennemføre Destiny. Ifølge Spengler, hver kultur opfatter verden forskelligt og er forpligtet til sit mål. Formålet er opfyldelsen af hans skæbne.

I modsætning til masser bæres af primitive kulturer, High selv bestemme deres vej gennem udvikling og dannelse. Spengler anser skæbne det europæiske globale spredning af individualistiske moral, der skjuler et ønske om magt, og evighed.

Penge og magt

Ifølge Spengler, er demokrati og frihed tæt knyttet til penge, som er den vigtigste drivkraft i frie samfund og en stor civilisation. Spengler nægter at kalde denne udvikling et negativt udtryk (korruption, nedbrydning, degeneration), fordi den finder det naturligt og nødvendigt ende af demokrati, og ofte Civilization.

Filosof hævder, at flere penge er til rådighed for den enkelte, jo mere tydeligt passerer krig om magt, våben, som er næsten alt - politik, information, frihed, rettigheder og forpligtelser, principperne om lighed, såvel som ideologi, religion, og endda velgørenhed.

Trods den lave popularitet i moderne filosofi og historie, vigtigste skabelse Spengler rejser spørgsmål over nogle af hans argumenter. Forfatteren bruger sin store viden på forskellige områder for at give en begrundet perfekt støtte deres ideer.

Uanset hvad du ønsker at læse - og en forkortet version af den redigerede arbejde "Decline of the West", resumé eller kritiske artikler om hende, modig og uafhængig tilgang af forfatteren til at ændre verdens opfattelse af historie og kultur er ikke i stand til at forlade læsere ligegyldig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.