Nyheder og SamfundFilosofi

Ordsprog med dyb mening: "Du lever - og lære"

Den store og mægtige russiske sprog! Det perfekt kombinerer ikke kun komplekse designs, forklaringer af virkeligheden, samfundet, eller eksistensen af Gud i værker af Michael, Berdyaev og Solovyov, men også skønhed og enkelthed af almindelige mennesker ordsprog og ordsprog. Et levende eksempel er den kloge sætning: "Levende - og lære" Disse fire ord legemliggøre ikke kun en høj moralsk forstand, men også giver plads til filosofisk diskussion.

Udtalelse tilgang ordsprog

Betydning af ordsproget: "Du lever - og lære" er, at uanset hvor erfaren en person kan være, han altid har at lære af sine fejl. En variation af denne sætning er også en anden ordsprog: "Livet lærer". Fra et sociologisk synspunkt sætningen data antyder, at de processer af socialisering eller tilpasning til det menneskelige samfund aldrig vil komme til en ende i barndommen. De fortsætter, selv når vi er i en god alderdom sidder på en bænk ved indgangen og se den flyvende et eller andet sted liv. Dette går imod filosofien i den berømte østrigske psykoanalytiker, der skimtes i anekdoter og morsomme historier så ofte som løjtnant Rzhev. Vi taler om Sigmund Freud.

Hvordan han ville reagere Sigmund Freud?

Bestemt, ville den berømte videnskabsmand er faldet i en døs, hvis vi forsøgte at bevise for ham, at udtrykket "Levende - og lære" betydningen krøb langt fra almindelige. Ingen lugt her selvfølgeligheder og trivialitet. Det faktum, at Freud og mange behaviorister, mente, at sindet af enhver person dannes kun i barndommen. Ikke underligt han kendt østrigsk, sagde, at "Al den barndom", og voksenliv - en kamp med børns komplekser, frygt og neuroser. Hvor østrigerne forstår den store russiske ånd?

Erik Erikson og betydningen af ordsprog

Siden begyndelsen af det XX århundrede tog lang tid, og lærde såsom Anthony Giddens, Jürgen Habermas, Erich Fromm og andre sociale filosoffer har opdaget, at en person opfatter verden og os selv i det hele deres liv. Udtrykket "Du lever - og lære" er en fremragende sammenfattende arbejde Erika Eriksona. Amerikanske psykoanalytiker identificeret otte stadier af menneskets liv. På hvert trin, er en person, der oplever en krise. Således er den første "orale fase" som varer for det første år af et barns liv, opbygge tillid eller mistillid til mor og verden. Allerede i den femte etape af et ungt menneske (13-21 år) dannede den seksuelle og sociale identitet. Der er en vital selvbestemmelse. På det sidste, den ottende etape, som kaldes modenhed eller "ego-integration af fortvivlelse," en person der dannes holdning til døden, unge, der tilhører en generation af menneskeheden.

Den berømte efterskrift "... og du vil dø en nar"

Dette ordsprog er ikke altid udtrykt en positiv holdning til læring og lyst til opdagelsen af visse sandheder. Så for at en efterskrift radikalt ændre betydningen af hele det nationale løfte: "Du lever - og lære, og du vil dø en nar." Ikke én lille smule smart sociolog, under ingen omstændigheder vil ikke acceptere en sådan sætning. Da der, som vi har nævnt ovenfor, at livet - er en proces med kognition. Hver dag, sidder hjemme foran fjernsynet eller er i det smarte lobbyen på teatret, kommer til at arbejde eller studere, kommunikere med venner, eller gemmer sig under et tæppe læser en bog, lærer vi noget nyt. Dette kan være en kulturel eller social kode, som giver os mulighed for ikke kun at kommunikere, men også indtager en vis plads i det sociale hierarki. Dette kan være viden om Jorden gennem love kemi, fysik, eller viden om epistemologiske kategorier af ansvar, ærlighed, sandhed og løgn gennem filosofi. Men ikke nogen kommunikation, eller nogen bog, det giver en person maden for sindet. Nogle gange får vi fast i den monotoni og tautologi. Vi læser den samme, taler samme lejlighed. Her et efterskrift til ordsproget har allerede vægt. Men kan vi kalde det et anstændigt liv? O. A. Donskih mener, at overensstemmelsen er det modsatte af værdighed.

Mange forfattere kan finde svaret på spørgsmålet om, hvad det betyder at "live - og lære." Shukshin i historien "Space, nervesystemet og Shmat fedt" i kontrast den konservative gamle Yegor Kuzmich, en slags gammeldags Ivan Fool på komfuret, udvikle studerende, der er givet videnskabelige spørgsmål. "Læring er aldrig for sent" - det er det vigtigste idé af historien.

Bemærkelsesværdige eksempler på ordsprog fra filmen verden

I massen kunst, blev denne idé rejst millioner af gange. Er det tilstrækkeligt at tilbagekalde Hollywood-film som "af Dallas Buyers Club", "The Social Network", "Forrest Gump" eller "Human Resources". I komedie film "rammer" den historie fortæller om to unge mennesker, der er vant til at sælge dyre ure. Men tiden kom internettet og "sælgere", som de almindeligvis kaldes, var ikke så populær. Her havde vores helte til at komme ud, at omskole, for at vise en betydelig opfindsomhed. De besluttede at gå til eleverne den største virksomhed i verden. Og hendes navn er Google. I håb om at få et job i virksomheden, de har til at lære nye ting og gøre verden af internettet selskab deres ideer, måder at tænke og livsstil. Så at sige "Du lever - og lære" gælder ikke kun for enkeltpersoner, men også store virksomheder, der har til at tilpasse sig moderne virkelighed.

Det er kendt, at virksomheden "IKEA", der anvendes til at sælge tændstikker, men nu er en svensk gigant møbler, der kan findes i ethvert hjem. Historien kender mange sådanne øjeblikke, og på nationalt niveau. Lande låne hinandens erfaringer og udvikle sig. Så Kina lånte den kapitalistiske måde at drive forretning, men forlod samtidig sin socialistiske system. Og nu Folkerepublikken aspirerer til at blive endnu en supermagt.

Hovedkonklusionen

I sin bog, "Player Piano", en velkendt hollandske forfatter og visionær Kurt Vonnegut sagde, "Husk, ingen, der ville have været en rigtig uddannet, var det umuligt at vide, halvfems procent på bare seks uger han kender." "Du lever - og lære." Hvem siger? Er det vigtigt? Det vigtigste er, at denne sætning medfølger en god mening, hvilket uden tvivl vil støtte alle de store hjerner, fra forfattere og forskere slutter. For den lille fyr ordsprog betyder konstant udvikling, åbning af nye områder. Og først derefter daglige liv ville blive meget mere farverig og interessant, vores kompetencer er varierede, men selve eksistensen vil aldrig blive malet i grå og mørke toner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.