Nyheder og SamfundFilosofi

Russisk filosofi 19-20 århundrede og en plads i Silver Age af russisk kultur

Russisk filosofi 19-20 århundrede (eller rettere, lige fra begyndelsen) - dette er en meget vigtig begivenhed i forbindelse med kultur og historie i Rusland. Intet under denne periode kaldes "Silver Age". Interessant, den særlige betydning af den kulturelle fraktur blev anerkendt af hans samtidige er ikke det samme, og det bærer navnet på den sene karakter. Den meget forskellige æra, at praktisk talt alle de kulturelle og kunstneriske liv var i blomst, på trods af den økonomiske krise og den voksende kaos i det politiske liv. En følelse af forestående revolutionær omvæltning som ansporede til en hidtil uset udfolde filosofisk kreativitet. For første gang i historien om russiske filosofi blev skabt originale og unikke filosofier.

Det er svært at sige, hvornår det begyndte den æra, det vigtigste resultat heraf yavletsya russisk filosofi Silver Age, men mange kulturelle eksperter tilskriver sin oprindelse til tidspunktet for dannelsen af Philosophical Society på St. Petersborg Universitet i 1897. Afslutningen på denne periode er året 1917, en tid med revolutionær omvæltning. Medlemmerne samfundets er præcis de repræsentanter for den intellektuelle elite i Rusland, som har gjort det største bidrag til udviklingen af filosofiske ideer i sin tid, nemlig Losev, Berdyaev, S. Frank, D. Merezhkovsky, N. Lossky og andre udestående sind, er forfatter til sådanne anerkendte filosofiske datasamlinger, som "Milepæle", "Logos", "russiske tanke". Samtidig med oprettelsen af denne virksomhed er en af de mest magtfulde russiske filosof Vladimir Soloviev skrev sin bog "Begrundelse for god", som opsummerer sine filosofiske synspunkter og opsummerer de vigtigste idéer i Silver Age.

Jagten på sandheden og karakter, forsøg på at trænge ind i verden af "den anden side" og søgen efter, hvordan man opbygger en verden, vi lever i - det er blot et par hånd på portrættet af forskellige filosofiske tendenser, der har præget den russiske filosofi 19-20 århundrede i den tid af deres højeste top. De ideologiske kilder til denne filosofi var meget forskellige, undertiden ganske uforudsigelige elementer i den filosofiske arv - ancient gnosticisme og de tyske mystikere, Nietzsche og Kant. Og repræsentanter for de filosofiske skoler, oprettet i Rusland, ikke bare overføres til hjemstavnen af disse originale ideer, men baseret på dem, der bygger på dem, gjorde deres eget kreative flyvning.

Det mest interessante i forhold til den rigdom og mangfoldighed af ideer beskrives æra russisk religiøse filosofi 19-20 århundreder. Selv Vladimir Soloviev, Bulgakov, Florensky, L. Karsavin, Berdyaev og andre var slags kernen i denne filosofi. Men den mest holistisk og sammenhængende system i stand til at skabe Nikolay Berdyaev og Vladimir Solovyov. Deres arbejde selv kaldes filosofisk og religiøs renæssance. Strengt taget er det den voksende religiøse filosofi er relateret til "modreaktion" til udbredelsen af ateisme og positivistiske ideer, samt den store popularitet af mystiske og esoteriske lære af forskellig art, og forventningen om afslutningen af de "gamle verden". "Gud-søger" og "gud-bygning" er trængt selv i den marxistiske og revolutionære lejr, der fik ham bitter strid.

Ved årsskiftet den epoker russiske filosofi 19-20 århundrede ofte appelleret til sådan et koncept som en ny religiøs bevidsthed og efterspørgslen efter renovering af ortodoksi i almindelighed og kirkelige institutioner i særdeleshed. Ikke-dogmatisk syn på kristendommen og især de ortodokse kristne filosoffer i den tid, irritation af den officielle kirke. "Æstetik" Silver Age filosoffer ofte kritiserer kirken for i stedet for at påvirke forbedringen af samfundet, er det simpelthen er i statens tjeneste. Især ganske skarpt mod brud på kristendom og offentlige anliggender var Vladimir Solovyov, der beskyldte kristendommen til pleje af livet, og derfor hele sociale fremskridt bestået i hænderne på vantro. Grundlaget for filosofien om Soloviev - sophiology - bestod i, at Gud og mennesket må bevæge sig mod hinanden i at gøre godt sammen.

Uenig med mange af de konceptuelle bestemmelser Solovyov, Berdyaev dog også, at den moderne kristne kultur er det ikke ægte. Han mente, at der ud over det Gamle og Nye Testamente er stadig behov for "Tredie Testamente", når Helligånden vil være i rollen som Sofia, og derefter kristen kultur opfylde sin sande skæbne. Russisk filosofi 19-20 århundrede, og især filosofi Berdyaev positioner ofte det vigtigste mål for menneskeheden - Forbedring af Guds skabelse, supplere og berige det. Men Berdyaev og andre religiøse filosoffer har dog forsøgt gennem nyfortolkning af gamle og kristne ideer til at løse presserende sociale problemer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.