Kunst og underholdningKunst

Kunstner Vasily Polenov: biografi, kreativitet

Den anden halvdel af det 19. århundrede var storhedstid russisk maleri. En af repræsentanterne for galakse af udestående kunstnere i denne periode er Vasily Polenov, hvis malerier er slående realisme og ønsket "at give lykke og glæde." De sidste ord tilhører maleren og er mottoet for hans arbejde og liv, som det fremgår af biografi af kunstneren.

forældre

Fremtiden berømte kunstner blev født i det kulturelle og ganske velhavende aristokratisk familie i 1844. Hans far, Dmitry Polenov, var kendt som en ivrig arkæolog og bibliografen. Mor, Maria A., født Voeikova, studerede maleri og skrive bøger for børn. Hun var datter af Vera Nikolaevna løver, at efter den tidlige død af sine forældre og blev opdraget ægteskab i familien Derzhavin.

barndom

Polenov Vasili Dmitrievich tilbragte sin barndom i St. Petersborg, men hans familie går ofte til sommeren i Olonets Territory og godset Olshanka Tambov-provinsen, tilhørte bedstemor af kunstneren. Vera forgudede børnebørn og elskede at underholde dem, fortæller epos, legender og eventyr. Det var også godt bekendt med russisk og europæisk poesi derfor spillet en stor rolle i udformningen af den kunstneriske smag af en lille Vasey. Med hensyn til oprindelsen af hans kærlighed til maleriet, maleriet med de involverede mor børn. Hun insisterede på, at ægtefællen har hyret tutorer for Basil og yngste datter Helen. Som lærer, blev han inviteret Chistyakov, som dengang han studerede på Kunstakademiet. Parallelt med dette, drengen gik i skole og viste stor iver for at lære.

studentship

I 1863 Vasily Polenov eksamen fra high school, og sammen med sin lillebror Alex indskrevet på St. Petersborg Universitet i fysik og matematik Fakultet. Men den kærlighed til maleriet var stærkere passion for videnskab, og om aftenen den unge mand deltog i Academy of Arts. Hertil kommer, at unge Polenov var glad for musik, har han været en hyppig gæst til operahuset og selv sang i den studerendes kor af Akademiet.

Snart den unge mand tog et sabbatår på universitetet og viet sin tid til at male. I 1867 Vasily Polenov uddannet fra Kunstakademiet. Samtidig modtog han sølvmedalje til skitsen og tegninger.

Umiddelbart efter den unge mand vendte tilbage til universitetet, men skiftede fakultetet og begyndte at studere jura.

Møde med Repin

I 1869 havde Vasily Polenov et stort ønske om at få den guldmedalje for Academy of Arts. Til dette formål blev det malet "Job og hans venner." Hun modtog en lille belønning, og gav ham ret til at fortsætte med at deltage i konkurrencen. Ny opgave var at skabe malerier "The Optagelse af Jairus 'datter," og modstander af den unge kunstner var Ivan Repin.

Resultatet var uventet match: begge mestre pensel forudsat fremragende arbejde, juryen tildelte deres store guldmedaljer og en tur til Europa.

I 1872 gik Polenov Vasiliy Dmitrievich Repin først til Tyskland, så i Italien og i Paris. Hovedstaden i Frankrig er så fascineret kunstneren, at han besluttede at blive der. I Paris, for doven til at skrive maleriet "Anholdelsen af Grevinde d'Etremon", hvor der, efter at vende tilbage til Rusland, blev han tildelt titlen akademiker. malers talent er blevet værdsat, og repræsentanter for den kongelige familie. I 1876 blev han udnævnt til hofmaler og gik til den russisk-tyrkiske krig, som var med en hastighed på Tsesarevicha Aleksandra.

Moskva tid

Vender tilbage fra krigsskuepladsen, Polenov Vasiliy Dmitrievich bosatte sig i Moskva og begyndte at undervise på Moskvas School of maleri, skulptur og arkitektur. Der, hans disciple var Levitan, Korovin, I. Ostroukhov, Arkhipov, E. Tadevosyan og Golovin.

Samtidig har kunstneren selv skrevet, og i 1877 præsenterede sit arbejde "Moskva Yard" på det 6. vandreudstilling. Billedet var en bragende succes, og Polenov Vasiliy Dmitrievich blev anerkendt som grundlægger af en ny genre, der kaldes af kritikere "intim landskab".

En anden væsentlig begivenhed af den periode, Moskva af kunstnerens liv var hans beslutning om at slutte sig til Wanderers, blandt dem med den tid, han havde mange venner.

bibelsk tema

Det Gamle Testamente og kristne emner fra begyndelsen til stede i værker af Polenov. At finde inspiration i de 1881-1882 år kunstneren rejste til bibelske steder i Mellemøsten. Han besøgte Konstantinopel, Syrien, Palæstina og Egypten. Fra rejser kunstner Polenov Vasily bragte skitser og skitser til maleriet "Kristus og Sinner" og andre værker, skrevet under indtryk af, hvad han så. Nogle af dem fører til glæde Pavla Tretyakova, der har erhvervet malerierne til sin samling.

billede af Kristus

I 1883, maleren og hans kone tog til Italien. Der fortsatte han med at arbejde på maleriet "Kristus og Sinner", som er præsenteret for offentligheden på det 15. udstilling af Wanderers. Lærred skabt en furore, og ønsket om at se ham i hans museum, sagde kejseren Alexander III, der favoriserede kunstner siden den russisk-tyrkiske krig.

I 1888 skrev Polenov Vasiliy Dmitrievich en anden berømt maleri på den bibelske tema - "On Tiberias (Genezareths) sø." På en ny lærred, han igen portrætteret Kristus - en mand med orientalsk type person og med udseendet af salvie, men ikke den Lidende. Desuden er en vigtig "skuespiller" billede var landskab, malet på skitser lavet af kunstneren fra naturen, når de rejser i Mellemøsten.

Livet i Behovo

I 1890 Vasily Polenov, hvis biografi er en lang liste af succeser, besluttede at forlade hovedstaden og flytte til Tula-regionen. Der på bredden af Oka, byggede han et hus. For hovedbygningen blev tilføjet senere workshops, hvor Polenov lærte tegning landdistrikterne børn. Baseret maler gav navnet af boet Borok og begyndte at gøre en indsats for at sikre, at det i sidste ende blev til en national museum.

Vasily Polenov: "Golden Autumn"

Typer af kvarterer Borok vandt hjertet af kunstneren. De var genstand for det arbejde, der i begyndelsen af 1890'erne skrev Vasily Polenov. "Golden Autumn" tager en særlig plads blandt dem. På lærredet viser bredden af Oka, kantet med birketræer i en lys dekoration. Maleriet er udstillet på museet-ejendom "Polenovo" (den tidligere ejendom "Borok"), og langt fra de tidlige landskaber, som skrev Vasily Polenov ( "tilgroede dam", "Old Mill", etc.).

efter 1917

Efter Oktoberrevolutionen Polenov deltog aktivt i organiseringen af det drama gruppe i boet Borok og arbejdede med bonden ungdom.

Samtidig skrev han maleriet "Flood om Oka", som blev en af de bedste værker af kunstnerens modne periode.

De sidste år af sit liv

I 1924, til ære for 80-års jubilæum af kunstneren i Tretjakovgalleriet var arrangeret separatudstilling med værker af Vasily Dmitrievich. Generelt den sovjetiske regering var gunstigt for kunstneren. Især i 1926 maleren blev tildelt titlen Folkets Kunstner af RSFSR. Mest sandsynligt, var dette på grund af hans ønske om at Polenov og på alle måder at fremme velgørende aktiviteter offentlig uddannelse selv på et tidspunkt, hvor dette blev gjort kun få repræsentanter for den russiske intelligentsia.

18 jul 1927 maleren døde. Kunstneren blev begravet på bredden af Oka, grundlagde han boet i nabolaget Borok.

"Polenovo"

I 1931 besluttede den sovjetiske regering at etablere et museum i boet Borok. Det blev omdøbt i Polenovo, og der holder det indre, der har været kunstnerens liv. Der afholdes jævnligt interessante kulturelle arrangementer og udstillet malerier af den berømte maler.

Nu kender du de vigtigste begivenheder i biografi V. Polenov og historie nogle af de vigtigste af hans værker, som er blandt de mesterværker af russisk kunst i det 19. århundrede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.