Nyheder og SamfundFilosofi

Udstråling - er dette begreb? Beskrivelse udstråling

Ganske ofte, de ord og udtryk for det videnskabelige og filosofiske igen falder i det talte sprog. Der kan de drastisk ændre dens værdi indtil det modsatte. Således for eksempel, fandt sted med ordet "udstråling". Det er ofte brugt de russiske forfattere i en meget ironisk sans, for eksempel Saltykov-Shchedrin. Da han skrev, at mens der i samfundet, ikke ødelægge luften, bliver det eufemistisk benævnt "baggård udstråling." Og i andre tilfælde, tror mange, at udstråling - er duften. Derfor er ordet sagt i samme sætning med verbet "fange". Jeg mener, at "fange lugt" eller tendens, der kommer fra et eller andet sted.

Men hvad er den sande betydning af ordet? Lad os prøve at gøre lidt undersøge.

Oversættelse og videnskabelig tolkning

Ja, hvis vi åbner en latinsk ordbog, finder vi, at den udstråling - er ordet for udløbet og spredning af noget. Encyclopedia og videnskabelige fortolkninger fortæller os, at vi taler om et spørgsmål eller fænomen, som, opstår, skyldtes udløbet af en sådan fra andre steder. En anden betydning af ordet "udstråling" - et udvalg af nogle af elementerne i en mere kompleks substans. Derfor, i fysik, det begreb, der anvendes i teorien om såkaldt radioaktivt henfald. Fra synspunktet om dette koncept, udstråling - er, når specifikke stoffer i fremgangsmåden ifølge denne ekspansion udsende lys eller udsender gasser. I kemi, har dette navn modtaget radon element, selv om det er primært fordi det kaldes isotoper.

computerspil

Populære ord ikke forblive uden opmærksomhed af spillere. For eksempel, en udstråling - er et element af online strategi spil fantasy "Heaven". Med denne artefakt medlemmer kan fremstilles objekter. Fordi der i dette spil er der flere kulter eller karakter klasser, og der er et tilsvarende antal udstråling. De bærer forskellige navne. For eksempel, "en udstråling af kaos" - den mest populære blandt spillerne - er en del af artefakt som "perfekt levn fra Destroyer." Der er andre lignende elementer. "Udstråling af kærlighed" refererer til den såkaldte kult af Jomfru. Det kan opnås ved at demontere klasse af samme navn "perfekt levn". En "udstråling af styrke" refererer til dyrkelse af Defender. Alle disse artefakter i spillet kan købes, ombyttes til "diamanter" eller få parsing "engagerede relikvier."

Oprindelse af udtrykket

Først introducerede ordet i det gamle filosofi. Tænkere begyndte at bruge det i et forsøg på at bestemme oprindelsen af vores verden fra en enkelt guddommeligt univers. Med andre ord, det er en forklaring på, hvor forfærdeligt at være nede på jorden, og hvorfor det har taget et sådant synspunkt. Selv den ovennævnte online spil har nogle, omend meget indirekte relation til det oprindelige koncept. Intet under, det kaldes "Himlen". Elementer af begrebet "udstråling" kan findes så langt tilbage som førsokratikere. Når Demokrit og Empedokles tænkt over, hvordan processen med viden, de troede, at hver genstand udsender nogle "prøver", hvoraf en kopi virker på de følelser af en person, og dermed fremkalder følelsen af en "model" i emnet hoved. Overgang koncept for denne teori dukkede op i Platon og Aristoteles.

Klassikere af antikke filosofi

Kommunikation med oprindelsen af udstråling af verden forekommer indirekte i udtrykket "aporroyya". Det tilhører Platon, og betyder også "isolation". Som du ved, den græske filosof introducerede verden i form af en slags pyramide på toppen af, som er begrebet "god". Det er som om udsender eller udstråler meget væsen og evnen til at forstå alt, der eksisterer. Fordel skaber en verden af ideer, en slags "udstrømninger", som er de ting i denne verden. Aristoteles anser betydningen af ordet til begrebet en særlig form for energi. Guddommelige univers, i form af Areopagiten er Primum Mobile. Han udstråler energi, der spreder sig fra den oprindelige kilde, hvis "får" hele mekanismen af universet.

Udvikle en forståelse af begrebet

Traditionen for platonisme, udviklet i det gamle filosofi, har skabt specifikke tankegang. Deres repræsentanter har skabt en meget varig metafor for udstråling teori, forstået som optoget fra nogle uudtømmelig kilde, der konstant producerer noget, men forbliver for evigt. De for eksempel sammenlignet universet med begyndelsen af floden, som frembringer vand, men ikke tørret. Eller med solen strålende, men ikke mister lyset. Nogle mere udviklet forståelse af stoikerne er allerede i romertiden. De tog den græske begrebet "Logos" til det grundlæggende princip om den kreative verden. Stoikerne mente, at denne "oprindelige ild" udsender sit åndedræt - Pneumo - som gradvist nedkøling og køling, skaber en organisk natur.

Teorien om udstråling

Men det er kendt verden over, at udtrykket forudsat NeoPlatonists. De har skabt et moderne og filosofisk betydning. En af de førende repræsentanter for denne skole - Plotin - præsenterede Absolutte Godt, Universet som en kilde til kreativ energi, i konstant vrimlede. Det vil sige, at fordelen er så fuld af deres kreativitet, der konstant flyder over med det. Strømme fra den kreative energi i universet skaber vores verden ufrivillig og naturlig måde. Men jo længere væk fra dens udspring i det guddommelige lys, jo mere svinder og svækker indtil det går helt ud. Derfor er verden opdelt i forskellige niveauer - i henhold til deres nærhed til de første elementer. Jo længere fra kilden - den mindre gode og følgelig mere skade (hvilket er en ulempe god). Således i filosofi emanationen - er først og fremmest tabet af begrebet perfektion i processen med trinvise energi udgydelser det Absolutte op til den ikke-eksistens, hvorved forstås sagen i neoplatonisme.

opfattelse af kristendommen

Neoplatonic teori blev oprindeligt modstået det nye, der dukker op i det romerske imperium, religion. I kristendommen, oprettelsen af verden ved en handling af Guds vilje var konceptet, præcis det modsatte ideen om "naturlig udløb" fordel på grund af karakteren af universet. Efter alt, Bibelen siger, at alle skabt af HERRE - "meget god", og korruption - er en konsekvens af overtrædelse af Herrens vilje. Men senere, den udstråling teori var i nogle af dens elementer positivt modtaget af kristne tænkere og apologeter. For eksempel udviklet ideen om "forarmelse godt" i skabelsen og det onde som en mangel på god Foma Akvinsky baseret på denne katolske teodicé. Han hævder, at Gud gradvist kan lære gennem sit arbejde, med henvisning til samme princip. Dionisiy Areopagit introducerede teorien om emanation i kanon i den kristne tro og skabte en afhandling
af den himmelske hierarki.

Mystiske og utraditionelle behandlinger

Ideen med trin og udgydelsen af god energi i verden med deres gradvise afkøling og forarmelse ikke kun blev populær, men også blev genstand for kontrovers. Det blev delt af mange mystiske strømninger i kristendom og islam, samt den uortodokse, den såkaldte kætterske retning. For eksempel begrebet udstråling var meget populær i det gamle gnosticisme, men her er det blandes med den kristne begreb ulydighed og tab af den øvre verden "Pleroma". Denne systemkritiker kristne bevægelse som katharisme, i ansigtet af en af sine bedste filosoffer, Dzhovanni De Luigi, beholdt den platoniske metafor af solen stråler, men samtidig hævder, at en sådan lys kan ophører i sin glød. Intet under Evangeliet siger, at det ikke handler om det jordiske udstråling, og på sådan, at "mørket begriber". Uanset hvad det var, begrebet udstråling kom fast i paradigme for europæisk kultur og er blevet en del af den moderne filosofi, litteratur, og selv den esoteriske. På grundlag af denne teori, han byggede sine synspunkter, for eksempel Carlos Castaneda.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.