KarriereKarriere ledelse

Stenografi - hvad er det? Betydning af ordet "stenografi." Stenograf - hvem er det?

Stenografi - et referat af teksten specialtegn kort. De har sådan en forkortet form, der gør det muligt at gengive på papiret endda levende tale. Den hastighed, hvormed produceret brevet, 4-7 gange højere end normalt.

Stenografi definition kan gives en noget anderledes. Dette koncept sammenlignes med kunsten at skrive. I dette tilfælde er det så hurtigt, det er ikke ringere end talen hastighed. Hvordan kan opnå et sådant resultat? For at øge hastigheden på skrift, skrivning specielt designet til dette formål de simpleste tegn. I dette tilfælde, stavelser og ord er genstand for væsentlige reduktioner. Verbatim tegn kan spare fem og halvfjerds procent af tiden i forhold til almindelig post.

historie

Mere end 2 tusind år der stenografi. Betydning af ordet, som henviser til et koncept, der er oversat fra det græske - "smalbånd". Med andre ord,

Forklarende ordbog Dahl giver også en forklaring af begrebet "stenografi." Meningen er som følger: "forkortet brev, kursiv, holde trit med talen" Men den berømte forfatter Charles Dickens kaldte denne metode til at gengive ord mystiske og ædle kunst.

Skrivning optrådte i flere tusinde år før vor tidsregning. Sin opfindelse var resultatet af den ubarmhjertige forfølgelse af en person til at kommunikere. I den indledende fase med at skrive det var genstand. Brugere overfører deres tanker med hjælp af visse materielle genstande. Senere er skriftligt blevet beskrivende. På dette stadium, metoden til overførsel af tanker blev til billeder, figurer, og i sidste ende, alfabetet, som eksisterer den dag i dag.

Stenografi opstået fra den fælles skriftsprog. Det skete på et meget tidligt tidspunkt i udviklingen af den menneskelige kultur, hvor forskellige folk skabt et behov for nøjagtig transmission af tale gennem en hurtig og præcise registreringer.

De gamle egyptere brugte også stenografi. Hvad er accelereret brev betød for de gamle mennesker? Med hjælp fra optagede indlæggene fra de store talere.

Den største udfolde stenografi nået i Rom og det antikke Grækenland. Et særligt bidrag til forbedringen af højhastigheds skriftligt og gjort sekretær tjener den store taler Cicero - Tyrone. Han var forfatter til en latinsk stenografi. Dette script kaldes stadig tironovymi noter.

Fremkomsten af alfabetisk stenografi

I den indledende fase var det ligesom skråskrift. Hvad betyder det? For hvert ord blev det udviklet tegn. Dette i høj grad komplicerer arbejdet. For at spille udskrift behovet opstod i huske et enormt antal tegn. Deres antal nåede 13000. Her var denne stenografi. Hvad er det antal tegn er meget svært at huske, at det var klart for alle. Løsningen blev fundet i det 17. århundrede. Det var dengang, at englænderen Willis er designet alfabetiske stenografi system. Denne stenografi blev hurtigt meget populær i mange lande rundt om i verden.

Hastighed skriftligt på russisk

Stenografi anvendt i Pskov og Novgorod så tidligt som 15-16 århundreder. I Moskva, har en høj hastighed brev blevet brugt i den første af de Romanov. Det var i det 16. århundrede. Her er en lang historie i vores land har en forkortelse. Russiske alfabet er blevet brugt i det nye originale system udviklet Ivaniv i 1858. Den første post i denne metode sker i Rusland 19 Marts 1860 Det er gengivet tvist mellem Kostomarov professor og akademiker Pogodin. Hans tema var spørgsmålet om oprindelsen af Rusland.

Verbatim tegn i det russiske sprog har været aktivt anvendt i anden halvdel af det 19. århundrede. De blev krævet af nogle journalister, forfattere, forskere og studerende.

Særlig udvikling stenografi i Rusland modtog i begyndelsen af det 20. århundrede. Når dannet, Statsdumaen. Med oprettelsen af denne myndighed er der behov for at optage møder. For at løse dette problem skabt en forkortelse Bureau, bemandet med flere dusin mennesker.

Opmærksomhed på forenklet intensiveret med ankomsten af bolsjevikkerne til magten. I 1925 blev det afholdt All-Union konference om stenografi spørgsmål. I Sovjetunionen offentliggjorde den en særlig magasin - "Spørgsmål om stenografi" Den kommer i 20-erne af det sidste århundrede. I samme periode blev det fastslået offentlige højere stenografi kurser. Efterfølgende høj hastighed skriftligt undervist på nogle sovjetiske skoler og universiteter. Profession stenograf titusinder af mennesker har ejet i landet.

Således i den russiske højhastigheds-skrivning vi aktivt brugt i hundrede år. I denne periode så lyset af en lang række lærebøger og bøger om denne disciplin.

Danner systemer hurtigt optagelse

Det har altid været i efterspørgslen stenografi. Hvad er det brev udgjorde? For mere end et århundrede, denne form for rekord forbedres og udvikles. Som følge heraf har forskellige fremgangsmåder blevet reduceret til to systemer. En af dem - den geometriske og den anden - kursiv. Den første er baseret på en lige linje og en cirkel med sine dele og punkt. Det andet system omfatter en del oval og bogstaver, der anvendes i konventionel skriftligt.

I Frankrig og i England, den mest almindelige er den geometriske stenografi. Betyder i dette system kan installeres på en særlig kombination af lige linjer, cirkler (eller dele deraf) og punkter.

Cursive stenografi anvendes hovedsageligt i Tyskland. Dette system er smukkere i stil og praktisk for at skrive.

Verbatim alfabet indeholder tegn, der adskiller sig fra hældningen og højden af fortykkelse og fodaftryk osv Og denne forskellighed kan ses i begge systemer.

Med hensyn til den moderne stenografi, den søger at forene alle de ovennævnte arter. Hovedformålet med accelererede breve på nuværende tidspunkt er at bringe de eksisterende systemer i én. Desuden stenografi søger at forene rationel kortfattethed og konsekvens.

Hvem har brug for evnen til hurtigt Bogstaver

Stenografi - hvad er det? Dette er en meget kompleks disciplin. Og nogle mennesker er overrasket over, at det, og nu er medtaget på listen over obligatoriske fag i de skoler, hvor for eksempel er uddannet sekretær erhverv. Selvfølgelig, moderne teknologi gør det muligt at producere en optagelse af interviewet eller præsentation til optageren. Imidlertid er en masse tid til at behandle oplysningerne. Hertil kommer, at ikke alle af det kan høres på grund af forskellige forstyrrelser. En anden ting - stenografi. Betydning af ord, sætninger og tale kan alle være ved hjælp af denne metode er blevet set med lethed, som når du skriver almindelig tekst. Verbatim tegn opfattes meget lettere end manuskriptet.

Til dato, high-speed brev forlangte på forskellige områder. Stenografi er især nødvendig for dem, der har travlt mentale arbejdskraft. Det er ikke overraskende, at skrive en tale ved de fremtidige sekretærer trænes ved hjælp af specielle tegn. Efter alt, er repræsentanter for erhvervet på daglig basis over for en stor mængde information, og besiddelse af stenografi giver dem mulighed for i høj grad at lette arbejdet for ikke kun sig selv, men også manager.

værdi kursiv

Stenografi i efterspørgslen ikke kun på grund af den høje skrivehastighed. Det giver dig mulighed for at registrere oplysninger så præcist som muligt. Hvem ejer denne teknik kan stenografi vigtig samtale bogstaveligt til sidste detalje. Energisk leder, der bruges til at arbejde i et hurtigt tempo, vil være tilfreds med sin sekretær, i stand til at registrere alle de oplysninger på tidspunktet for forhandlinger eller møder.

Erhvervelsen af en nyttig færdighed

Hvordan studeret stenografi kursus? håndskrift lektioner bygge i en bestemt rækkefølge. Først og fremmest, undersøgelsen er underlagt alfabetet.

De første tegn på de undersøgte udskrifter, der er optaget i en notesbog med en smal linje. Dette er nødvendigt, fordi det er vigtigt at den hurtige indtrængen af karakter højde og arm gradvist bør vænne sig til det. Noget senere, kan du gå til de ark med den sædvanlige linje. Efter at have styr på teknikken med stenografi fuld optagelse er på almindeligt papir nerazlinovannoy. I dette tilfælde hver af de stenografi ordineret flere gange i træk. Meget mere effektiv, hvis skriftligt sin værdi vil blive talt. I dette tilfælde vil kursiv skrift færdighed udvikles hurtigere. Mens du læser de udskrifter af mærker, som skal re-cut omkring blyanten.

De grundlæggende principper for en hurtig brev

forkortelsessystem anvender en fremgangsmåde, hvor bolden udføres vokaler. En ikon kombinere disse bogstavkombinationer, som forekommer hyppigst, og især almindelige stavelser. For eksempel er sådanne lukning ord som -tsiya, TSA, og -ntsiya -ktsiya, en forkortelse notation vil være den samme. Det har at gøre med, siger, sådanne ord som "fraktion", "grænse", "station" og "nåde".

Visse ikoner skrives ofte anvendte idiomer og udtryk. I undervisningen stenografi råde dem til at registrere flere gange, at gentage mentalt værdi. For nemmere Lagring idiomer og udtryk registreres i en separat notesbog. Samtidig skal det bemærkes, alfabetisk rækkefølge. Denne ordbog bør regelmæssigt ordinere gentagelse og læse. Formålet med denne session er at bringe processen med at skrive udskrifter til automatik og udvikling af evnen til at læse deres egne og andres konto med samme hastighed som normal tekst.

Efter nogen tid i uddannelse, bør den opnåede viden gradvist begynde at omsætte til praksis. Til dette formål, i første omgang stenografi symboler indsat i et almindeligt brev. Gradvist skifte til blandet tekst kursiv.

Og nu stenografi forbliver relevant og populære. Studér det kan være i særlige kurser. De normalt vare i fyrre akademiske timer.

Karakteristisk for høj hastighed skrivning

Stenografi, bygget på den alfabetiske princip, har en række funktioner. Først og fremmest, som nævnt ovenfor, er det kendetegnet ved korte tracings. Desuden vilkårligt ændre skriftsproget stenografi umuligt. De er standard. Vi ved alle, at det samme bogstav i den normale skrift kan skrives i en af flere muligheder. En sådan frihed i stenografi forbudt. Alle tegn bør være strengt definerede kun mark system.

Funktioner stenografiske alfabet

I kursiv skilte tilsvarende konsonanter, skal skrives i en vinkel på tres grader til den linje af at skrive. Når dette er gjort den rigtige hældning. Alle tegn skal skrives i rækken af at skrive. Den grundlæggende regel, der udføres, når brevet ordret: overholdelse af hældning, form og nøjagtige størrelse af hver notation. Hvis den er overtrådt, kan posten ikke læses.

Størrelse ordrette mærker er defineret ved deres højde. Alle billeder er konsonanterne er opdelt i små, store, og endimensional. I dette tilfælde, deres højde er i et bestemt forhold. Således det modtagne beløb for endimensionale varemærker - 3 mm. Lille betegnelse er en tredjedel af højden af endimensionale.

Verbatim tegn er opdelt i ovale ostrookanchivayuschiesya og sublinear. I stenografi notation, der svarer til hele ordet, skal tilsluttes. De er skrevet uden afbrydelse pennen fra papiret. Kløften mellem de to tegn skal være halve løsninger. Notationen "p" bogstaver "l", "b", der står i begyndelsen af ord, skrevet med venstre omløb.

Etiketter opfylder skrive hele ordet, er forbundet med hinanden ved hjælp af de samme funktioner, som det sker i hånden. Hvis et billede er blevet optaget forkert med det fuldstændige rekord, er det ikke korrekt, men blot krydse ud ved hjælp af skråstreg.

Den kursiv anvendes ikke i alle eksisterende sprog tegnsætning. Verbatim optegnelser indeholder kun bindestreg og punkt. Bruges som et udråbstegn og spørgsmålstegn. Som for komma og anførselstegn, er de kun anvendes i tilfælde af ekstrem nødvendighed.

mester kursiv

Specialist i stenografi kan ikke kun en kvinde. Ofte er denne teknik er ejet og repræsentanter for de stærkere køn. Men på trods af dette, i det sidste århundrede det forstærkede den opfattelse, at kursiv - det er et rent kvindefag. Hvad er de grundlæggende krav til disse specialister?

Stenograf - en professionel, der er ansvarlig for optagelse af tale ved hjælp af et specielt udviklet system af tegn. Ansvarsområder disse fagfolk omfatter reducere fastsættelse alt, hvad der er udtalt i realtid, det er en refleksion på papiret gennemført en samtale eller tale. Den stenograf skal kunne dechifrere, og som vil blive afspejlet på papir, efterlader en rekord i læsbar form.

I denne forbindelse er det klart, at kursiv - det er ikke bare noget, der er i stand til at komme op med en mand kun for sig selv. Det er en vis ordning med særlige tegn. I denne forbindelse skal det først lære stenografi.

Hvor og når efterspørgslen sådanne specialister? Stenograf behov for på møder, møder og konferencer, hvor præsentationer protokoller der skal udarbejdes. Ved første øjekast, dette arbejde synes at være uncreative og ensformigt. Men repræsentanter drøftede speciale forpligtet til at have særlige personlige og faglige kvaliteter. Først og fremmest skal det stenograf kunne fokusere, derudover er behov for en god hukommelse, en perfekt kendskab til sproget, nøjagtighed og kommunikationsevner.

Det er værd at sige, at det kursiv skrift ikke alene kan lette arbejdet, men også være til stor gavn, samt tidsbesparelse. Studiet af denne disciplin bidrager til den samlede udvikling af en person, betydeligt berige dens ordforråd, som er genopfyldes når du skriver en række forskellige tekster.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.