LovStat og lov

Når Monroe-doktrinen blev proklameret?

December 2, 1823 blev erklæret en såkaldt Monroe-doktrinen, som proklamerede helt nye og uforudsigelige principper i USA udenrigspolitik. Det er, hvad det dokument, sagde i sit budskab til Kongressen, den femte amerikanske præsident, der holdt den honorære stilling til to på hinanden følgende perioder, Dzheyms Monro. Essensen af dette er ganske demokratisk doktrin er en meget vigtig sætning - "Amerika for amerikanerne".

Således har vi overveje nærmere essensen af dette dokument. Monroe-doktrinen påpegede, at USA i den nærmeste fremtid skal være fuldt fritaget for kolonisering og efterfølgende gennemførelse i den interne politik i enhver europæisk stat. Udenrigspolitik er nu og diplomati var også under streng kontrol.

Desuden er USA fra dette øjeblik måtte opretholde fuldstændig neutral i alle europæiske krige. For eksempel kunne i tilfælde af krig i Spanien, Italien eller USA ikke tage den side af en af de kandidater. Det er værd at bemærke, at kun få spetsailisty dengang virkelig troede, at USA ville stå neutralt. På den anden side, dette land havde ret til at overveje muligheden for yderligere skabelse på sit område af kolonierne, at blande sig i interne anliggender absolut alle af Amerikanske Stater.

Efter annonceringen af dette dokument offentlige mening blev delt. Nogle er simpelthen bange for denne form for innovation, mens andre, tværtimod, mener, at det er nu virkelig for amerikanerne kommer en lys fremtid. Sagen er, at myndighederne frygtede, at Spanien vil være i stand til at afhente deres kolonier i Latinamerika, som først for nylig begyndte at vise selvstændighed. Desuden havde præsidenten Monroe noget ønske om at genkende de nyligt dukket republikker forud for erhvervelsen i 1821 af Florida fra Spanien.

Efter en meget vellykket transaktion Amerika er bogstaveligt talt frie hænder. Til gengæld har Det Forenede Kongerige spiller i denne proces en vigtig rolle, i modsætning re-erobring af Latinamerika, og inviterede hende til at afstå fra øjeblikkelig kolonisering. Efter langvarige forhandlinger, hvor også deltog og rådgiver Adams, den amerikanske præsident, efter at have lyttet til hans umiddelbare underordnede, givet indrømmelser og accepteret tilbuddet fra Det Forenede Kongerige. Accept forslaget, Monroe, blandt andet påpeget, at i dette tilfælde det russiske imperium heller ikke bør udvide sine grænser mod syd i Stillehavet.

Efter 20 år, udførelsen af den amerikanske præsident indtastet krøniken hedder "Monroe-doktrinen."

Selvfølgelig, i de dage var det umuligt at ringe til forholdet mellem de to gigantiske lande - Rusland og USA - varm eller tværtimod, fjendtligt. En Monroe-doktrinen gjort deres forhold endnu mere neutralt, som eksperter i historie og geopolitik argumentere. Desuden er den moderne russiske udenrigspolitik i nogle aspekter er et resultat af den situation, der eksisterede tidligere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.