SundhedMedicin

Divergerende tænkning som grundlag for kreativ personlighed

Tænker er en kognitiv aktivitet af mennesket, hvilket resulterede i en tanke eller idé. Det menes, at denne aktivitet er den vigtigste forskel mellem menneske og dyr. måder at tænke på er ret forskellige: logisk, geometriske, belysning, clairgnosis, brainstorming, etc. Dets vigtigste funktion er den egenskab at få en vis viden om verden, som ikke kan opnås gennem almindelig opfattelse. Tænkning er uløseligt forbundet med hjernens aktivitet. Denne meget aktivitet er iboende i alle mennesker, men vi kan sige, at det er "i søvn." Awakening det sker i løbet af mastering menneskelige kulturelle og sproglige normer, former for praktiske liv, med andre ord, i færd med at socialisering.

Så den tankegang er resultatet af hjerneaktivitet. Eksperter identificere de to vigtigste former: den konvergent og divergent tænkning. Også, som de former for menneskelig mental aktivitet skal omfatte: dom, ræsonnement og koncept.

Konvergent tænkning (analyse) er baseret på brugen af strategier tidligere lært algoritmer til løsning af et bestemt problem. Med andre ord, en person modtager i færd med at assimilering af sociale normer konkrete anvisninger på, hvordan man kan handle ud fra forekomsten af en bestemt situation i livet, og bør gives anvisninger på hele livet. Denne person ikke tænke over, hvorfor du skal gøre det, og ikke på anden måde, er processen med at tænke ikke er forbundet med arbejdet.

Det modsatte er analyseresultatet divergerende tænkning (ikke-standard), baseret på søgning efter specifikke opgaver ved hjælp af en kreativ tilgang. Denne form for tænkning indebærer at finde det sæt af løsninger til det samme problem, eller et problem med den efterfølgende udvælgelse af de bedste af dem. Begrebet "divergerende tænkning" i psykologi introduceret videnskabsmanden D. Gilford, der beskrev divergens som en "måde at tænke på, at gå i forskellige retninger." Guildford kom også til den konklusion, at denne form for cerebral aktivitet af mennesket tillader en variation af grundlæggende måder at løse eventuelle problemer, der fører til sidst til uventede resultater og konklusioner.

Grundlaget for divergerende tænkning er fantasi. Aptitude til kreativ tænkning forekommer normalt i den tidlige barndom. Til disse formål er der en særlig psykologiske tests, hvis resultater specialist kan identificere barnet tænker kreativt eller finde en løsning på grundlag af allerede lært tidligere regler og forskrifter. Som en test, kan psykologen tilbyde emnet for en begrænset mængde tid til at finde så mange måder at bruge materialer som pap, træ, papir, etc.

De vigtigste metoder til divergerende tænkning trækker diagrammer links og brainstorming teknikker. Den første er billedet af tankeprocessen i form af en bestemt kreds, som præsenterer den enkelte ord og ideer problem forbindes med hinanden divergerende fra den centrale begreb grene kommer pile. Grundlaget for denne teknik er mangfoldigheden af foreninger, som beviser uudtømmelig kapacitet af den menneskelige hjerne. brainstorm metode er operationelt løse et særligt problem ved at stimulere den kreative aktivitet af alle deltagere, der er involveret i processen med at diskutere og finde løsninger. Hver deltager samtidig skal gøre så meget som mulige løsninger på problemet. Yderligere fra det samlede antal løsninger vælges den mest hensigtsmæssige i en bestemt situation.

Udvikle divergerende tænkning skal være fra den tidlige barndom. Dette hjælper barnet forskellige farvestoffer bøger, puslespil og gåder. Selvfølgelig er ikke alle født en kreativ person fuld af ordet, men for at opnå en kreativ tilgang til erhvervslivet, brugen af kreativitet i kraft af enhver person. Børn med en kreativ tilgang i sindet, som regel er mere vellykket i skole, er det lettere at absorbere nyt materiale til at skrive essays. Vi ved, at børn fantaserer en masse, men med tiden glemt fantasi, vigepligt til barske realiteter. Med en kreativ tilgang til alt i ældre alder, bør man være opmærksom på ikke at krydse gyngende linje mellem fantasi og vanvid. Kreative, selvfølgelig, velkommen, men i al sin nødvendig foranstaltning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.