FormationVidenskab

Neptun - planeten af 8 i en række fra solen. interessante fakta

Neptun - planeten, den ottende fra solen. Nogle steder, dens bane skærer Plutos bane. Hvad planeten Neptun? Det hører til den kategori af giganter. Astrologiske tegn - J.

parametre

Neptune Gaskæmpe bevægelse rundt om solen frembringer en elliptisk bane tæt på cirkulær. radius længde på 24.750 km. Dette tal er fire gange større end Jorden. Own planetens rotation sats er så hurtigt, at længden af dagen er der 17,8 timer.

Planeten Neptun er fra Solen fjernes ved omkring 4,5 milliarder kilometer, og derfor lyset når det pågældende objekt lidt mere end fire timer.

Selv om det gennemsnitlige tæthed af Neptune næsten tre gange mindre end den af jorden (det er 1,67 g / cc), dens masse er 17,2 gange højere. Dette skyldes stor størrelse af planeten.

Særegenheder sammensætning, struktur og fysiske forhold

Neptune og Uranus - planeter, der er baseret på hærdede pyatnadtsatiprotsentnym gasser, der indeholder hydrogen og en lille mængde helium. Forskerne hævder, at den blå gigant har nogen klar intern struktur. Den mest sandsynligt er det, at den indvendige side af Neptun er en tæt kerne af lille størrelse.

Atmosfæren af planeten omfatter hydrogen og helium methan med mindre urenheder. Neptune ofte opstår stor storm i øvrigt præget af hvirvler og kraftige vinde til ham. Det sidste slag i vestlig retning, kan dens hastighed nå op til 2200 km / t.

Det er blevet observeret, at hastigheden af flow og flow gigantiske planeter øges, når afstanden fra solen. Forklaring af dette mønster er ikke fundet endnu. Takket være billeder taget med specialudstyr i Neptuns atmosfære, mulighed for at overveje i detaljer skyerne. Ligesom Saturn eller Jupiter, denne planet har en intern varmekilde. Han er i stand til at udsende op til tre gange mere energi end den modtager fra selve solen.

Giant skridt fremad

Ifølge historiske dokumenter, Galileo så Neptun 1612/12/28 år. Anden gang, han var i stand til at observere en ukendt himmellegeme 29.01.1613 I begge tilfælde, videnskabsfolk tage planeten for en fast stjerne, som er sammen med Jupiter. Af denne grund er opdagelsen af Neptun Galileo ikke krediteret.

Det blev fastslået, at i 1612 observationsperioden, planeten var på tidspunktet for stående, og netop på den dag, hvor Galileo først så hende, hun gik til retrograd bevægelse. Denne proces er observeret i det tilfælde, hvor Jorden i sin bane forud for de ydre planeter. Da Neptun ikke var langt fra et stående, hans bevægelse var for svag til at kunne mærke en stærk nok Galileos teleskop.

I 1781, Herschel var i stand til at opdage Uranus. Forskerne derefter beregnes parametrene for sin bane. Baseret på disse data, Herschel konkluderede, at tilstedeværelsen af den mystiske anomali i bevægelsen af plads objekt: Det er forud for design, så holde op med ham. Dette faktum lov til at antage, at til Uranus er en anden planet, tyngdepåvirkning fordrejer sin bane.

I 1843, Adams var i stand til at beregne bane af en mystisk ottende planet for at forklare ændringer i kredsløb om Uranus. Oplysninger om deres arbejde, forskerne sendt astronomen konge - George Airy .. Snart kom han til et svarbrev med anmodningen at give præciseringer på nogle spørgsmål. Adams startede med at lave skitser, der er nødvendige, men en eller anden grund ikke har sendt en meddelelse, og vil ikke igangsat seriøst arbejde om emnet.

Umiddelbar opdagelsen af planeten Neptun skyldtes indsatsen fra Le Verrier, Galle og d'Aro. 1846/09/23 år, der har tilgængelige data om systemets elementer i kredsløb om det ønskede objekt, de sat til at arbejde for at bestemme den nøjagtige placering af den mystiske objekt. På den første aften af deres indsats blev kronet med succes. Opdagelsen af planeten Neptun dengang kaldet triumf himmelsk mekanik.

At vælge et navn

Efter opdagelsen af den gigantiske begyndte at tænke over, hvad er navnet til at give det. Den første mulighed blev foreslået af Johann Galle. Han ønskede at døbe det fjerne plads objekt Janus guden, der symboliserer begyndelsen og enden på det gamle romerske mytologi, men dette navn havde ikke megen smag. Meget varmere blev mødt med et tilbud Struve - direktøren for observatoriet Pulkovo. Hans version - Neptune - og blev endelig. Tildelingen af det officielle navn på den gigantiske planet sætte en stopper for en lang række tvister og uoverensstemmelser.

Hvordan idéer af Neptun

Tres år siden, oplysninger om den blå gigant anderledes end i dag. På trods af at det var relativt godt klar over den sideriske og synodiske periode med rotation omkring solen, om hældningen for ækvator til baneplan, var tilgængelige data, mindre præcist defineret. Således blev massen af jorden anslået til 17,26 i stedet for 17.15 reel og ækvatoriale radius - i 3,89, 3,88 og ikke fra vores planet. Med hensyn til stjernernes omløbstid omkring aksen, troede man, at det var 15 timer. 8 min., Hvilket er mindre end den virkelige halvtreds minutter.

I nogle andre parametre var også funktionsfejl. For eksempel før "Voyager 2" tættere til Neptun, så vidt muligt, blev det antaget, at det magnetiske felt i planet svarer i opsætning til jorden. Faktisk ligner i form såkaldte skrå rotator.

Lidt af baneresonans

Neptun er i stand til at påvirke i en stor afstand fra ham Kuiper bæltet. Sidstnævnte er repræsenteret ved en ring af små iskolde planeter ligner asteroidebæltet mellem Jupiter og Mars, men med en meget større grad. Kuiper bælte er under betydelig indflydelse af tyngdekraften Neptun tiltrækning, hvilket resulterer endda huller dannet i strukturen.

Banerne for de objekter, som holdes i nævnte zone i en lang periode, såkaldt sæt sekulære resonans med Neptun. I visse tilfælde, denne gang er sammenlignelig med den periode af solsystemet.

Neptune zone tyngdefelt stabilitet kaldet Lagrange punkter. De planet besidder en lang række trojanske asteroider-lignende trække dem langs hele bane.

Funktioner af den interne struktur

I denne henseende ligner Neptun og Uranus. På atmosfæren udgør omkring tyve procent af den samlede masse af planeten under overvejelse. Jo tættere på kernen, jo højere trykket. Den maksimale hastighed - ca. 10 GPa. I de lavere lag af atmosfæren er koncentrationer af vand, ammoniak og methan.

Elementerne i den interne struktur Neptune:

  • De øvre skyer og atmosfæren.
  • Atmosfæren dannet af hydrogen, helium og metan.
  • Kappe (is methan, ammoniak, vand).
  • Rock-iskernen.

klimatiske karakteristika

En af forskellene fra Neptun Uranus er graden af meteorologiske aktivitet. Ifølge data fra enheden "Voyager 2", er vejret på en blå kæmpe forandring underkastet omfattende.

Det var muligt at påvise en yderst dynamisk system storme med vind, der når hastighed selv ved 600 m / s - næsten supersoniske (de fleste af dem blæse i en retning modsat Neptune rotation om sin egen akse).

I 2007 blev det afsløret, at i den øvre troposfæren, sydpolen planetens ti grader Celsius varmere end i andre dele, hvor temperaturen er ca. -200 ° C Denne forskel er tilstrækkelig til methan fra andre zoner i den øvre del af atmosfæren siver ud i rummet i sydpolen. Den resulterende "hot spot" er en konsekvens af den aksiale hældning blå gigant sydpol, som disse fyrre år jorden vender mod solen. Som de langsomme fremskridt i kredsløb om Neptun til den modsatte side af det himmellegeme sydpol efterhånden helt gå bort til skyggerne. Således Neptun fylder din Sun Nordpolen. Følgelig arealet af frigivelse af methan i rummet bevæger sig i denne del af planeten.

"Ledsagende" gigant

Neptun - planeten, som har, efter nutidens data, otte satellitter. Blandt dem, en stor, tre mellemstore og fire små. Lad os betragte de tre største.

salamander

Det er den største satellit, som har et kæmpe planeten Neptun. Den blev åbnet af William Lassell i 1846. Triton fjernet fra Neptune 394 700 km, radius er 1600 km. Som forventet har det atmosfære. Ved størrelsen af objektet er tæt på Månen. Ifølge forskerne, erobringen af Neptune Triton var en uafhængig planet.

Nereid

Det er den næststørste måne af planeten under overvejelse. I gennemsnit er det fjernet fra Neptune 6,2 millioner kilometer. Radius Nereid - 100 kilometer, og diameteren - to gange. For at gøre en omdrejning omkring Neptun, er, at satellit kræves 360 dage, der er næsten et år af Jorden. Opdagelsen af Nereid skete i 1949.

Proteus

Denne planet er den tredje største, ikke kun i størrelse, men også af afstanden fra Neptun. Vi kan ikke sige, at Proteus har nogle særlige karakteristika, men det var hans forskere har valgt at skabe en tredimensionel interaktiv model baseret på fotografier af apparatet "Voyager 2".

De resterende satellitter er små planeter, hvoraf solsystemet er enorme.

Funktioner af studiet

Neptun - den planet, som på grund af Solen? Ottende. Hvis du ved præcis, hvor denne kæmpe, kan du se det selv i kraftige kikkerter. Neptun er ganske vanskeligt at studere kosmiske krop. Dette skyldes til dels det faktum, at det er skinne lidt mere end den ottende størrelsesorden. For eksempel en af de ovennævnte satellitter - Triton - har glans fjorten lige størrelser. For at opdage Neptun drive store stigninger, der er nødvendige for at anvende.

Rumfartøjer "Voyager-2" var i stand til at opnå en genstand såsom Neptun. Planet (se foto i artiklen) tog gæst på Jorden i august 1989. Takket være de indsamlet af dette skib data, forskerne har i det mindste nogle oplysninger om denne mystiske objekt.

Data fra "Voyager"

Neptun - planeten, som havde en store mørke plet på det område af den sydlige halvkugle. Dette er den mest berømte del af objektet opnået som følge af rumfartøjer. Diameteren af stedet er næsten lig med Jorden. Snor Neptune tilskrives dets høje hastighed på 300 m / s i vestlig retning.

Ifølge bemærkninger fra HST (Hubble Space Telescope) for året 1994 har store mørke plet forsvundet. Det antages, at han eller spredes eller blev lukket de andre dele af atmosfæren. Et par måneder senere, takket være teleskopet "Hubble", lykkedes at finde en ny plet, beliggende allerede på den nordlige halvkugle af planeten. Baseret på dette kan vi konkludere, at Neptun - en planet, hvis atmosfære er under hastig forandring - formentlig på grund af de lette udsving i temperaturer lavere og øvre skyer.

På grund af "Voyager-2" fundet, at den beskrevne formål har ringen. Deres eksistens blev afsløret i 1981, da en af stjernerne overskygget Neptun. Observationer fra Jorden bragte ikke meget resultat: kun svage buer i stedet for komplette ringe var synlige. For at hjælpe "Voyager 2" kom igen. I 1989 blev enheden detaljerede billeder af ringene lavet. En af dem har en interessant buet struktur.

Hvad ved vi om magnetosfæren

Neptun - en planets magnetfelt, som er orienteret temmelig mærkelig. Den magnetiske akse hælder 47 grader i forhold til omdrejningsaksen. På Jorden, ville det blive afspejlet i den usædvanlige opførsel af kompasset. Således ville Nordpolen være placeret syd for Moskva. En anden usædvanlig faktum er, at Neptune magnetfelt symmetriakse passerer ikke gennem dens centrum.

Spørgsmål uden svar

- Hvorfor er Neptuns vinde så stærk, mens det er meget langt fra Solen? For at implementere sådanne processer indre varmekilde, som ligger i dybden af planeten er ikke stærk nok.

- Hvorfor i stedet er der en mangel på brint og helium?

- Hvordan til at gøre udviklingen af en relativt billig projekt til fulde at udforske Uranus og Neptun ved hjælp af rumfartøjet?

- På grund af hvilke processer der dannes den usædvanlige magnetfelt af planeten?

moderne forskning

Opret nøjagtige modeller af Neptun og Uranus med henblik på at visualisere beskrivelsen af dannelsen af is giganter været en skræmmende opgave. For at forklare udviklingen af de to planeter, vi har fremsat et betydeligt antal hypoteser. Ifølge en af dem begge giganter optrådte på grund af ustabilitet i basen protoplanetariske disk, og senere var de bogstaveligt talt atmosfære deflateret stor klasse stjerne stråling B eller O.

Ifølge et andet koncept, Neptun og Uranus dannet forholdsvis tæt på Solen, hvor sagen tætheden er højere, og derefter flyttet til den aktuelle bane. Denne hypotese er blevet den mest udbredte, da det kan hjælpe med at forklare de tilgængelige resonanser i Kuiper bæltet.

observationer

Neptun - hvilken planet fra Solen? Ottende. Og det er ikke muligt at se med det blotte øje. Indikator størrelsesorden gigant - mellem 7,7 og 8,0. Det er således svagere end mange himmellegemer, herunder dværgplanet Ceres, Jupiters måner , og nogle asteroider. Til afholdelse af høj kvalitet observationer af planeten kræver et teleskop med mindst to hundrede gange forøgelse i diameter på 200-250 mm. Ved tilstedeværelse af 7x50 kikkert blå gigant vil være synlig som en svag stjerne.

Ændring af vinkeldiameter af den betragtede plads objekt er inden 2,2-2,4 buesekunder. Dette er fordi der på en meget stor afstand fra Jorden er planeten Neptun. Fakta ekstrakt var yderst vanskeligt om status af overfladen af den blå gigant. Meget har ændret sig siden indførelsen af rumteleskopet "Hubble", og de mest magtfulde jordbaserede instrumenter, der er udstyret med adaptiv optik.

Observationer i planeten radiobåndet afslørede, at Neptun repræsenterer en kilde opblussen uregelmæssig natur, såvel som kontinuerlig stråling. Begge fænomener forklares ved en roterende magnetfelt af blå kæmpe. På en kold baggrund i det infrarøde område af spektret klart synlige spænding i dybet af planetens atmosfære - det såkaldte storm. De genereres af varmen fra det komprimerbare kerne. Takket være observationer kan bestemme deres størrelse og form så præcist som muligt, samt at spore bevægelsen.

Mystisk planeten Neptun. interessante fakta

- I næsten et århundrede, blev denne gigantiske blå betragtes som den mest fjernt i solsystemet. Selv opdagelsen af Pluto ændrede ikke denne tro. Neptun - planeten af hvad regningen? Ottende, men ikke den sidste, den niende. Men det er nogle gange den længst væk fra vores stjerne. Det faktum, at Pluto har en aflang bane, der er nogle gange tættere på Solen end for Neptuns bane. Blå gigant formået at genvinde sin status som den mest fjern planet. Og alle takket være det faktum, at Pluto flyttede ind i kategorien af dværg objekter.

- Neptun har den mindste størrelse blandt de fire gas giganter kendt. Dens ækvatoriale radius er mindre end Uranus, Saturn og Jupiter.

- Som med alle gasplaneter, Neptun er ingen fast overflade. Selv hvis rumfartøjet var i stand til at komme til ham, ville han ikke være i stand til at lande. I stedet ville være at dyppe dybt ind i planeten.

- Neptuns tyngdekraft lidt mere jord (17%). Derfor tiltrækningskraften virker på begge planeter er stort set den samme.

- For at vende rundt om solen, Neptun kræver 165 Earth år.

- blå mættede farver af planeten forklares ved de mest kraftfulde linjer af en gas, såsom methan, der hersker i det reflekterede lys af kæmpen.

konklusion

I løbet af rumforskningen har spillet en stor rolle opdagelse af planeter. Neptun og Pluto, samt andre genstande blev opdaget som et resultat af hårdt arbejde af mange astronomer. Mest sandsynligt, er det nu kendt for menneskeheden i universet - kun en lille del af det reelle billede. Space - det er et stort mysterium, og det vil have til at løse mere end et århundrede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.